Varză tocată murată la borcan

de DinDragostePentruGatit in Muraturi, 30 Ian 2013 | 17421 vizualizari

 

O metodă mai comodă de pregătire a varzei murate, în cantitate mică pentru consum imediat.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg varză albă;
  • 2-3 rădăcini hrean;
  • 3-4 lg sare de murături.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză tocată murată la borcan:

Se spală, se toacă varza mărunt. 

Îmi place s-o toc cu ajutorul cuţitului, nu la răzătoare sau robot. 

Se pune într-un vas încăpător, se sărează şi se amestecă bine. 

Hreanul se curaţă, se spală şi se taie fâşii. 

Se aşează varza în borcane, intercalat cu fâşiile de hrean, se presează foarte bine.

Zeama rezultată se toarnă astfel încât să acopere varză.   

Borcanele cu varză se ţin câteva zile (3-4 zile) neacoperite, în cămară sau balcon. În acest timp e bine să se scoată gazul din interiorul vasului, eu l-am scos cu ajutorul unui pai. 

După 3-4 zile de fermentat, se închid borcanele ermetic şi se ţin la rece.  

Spor!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză tocată murată la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varză murată