Vinete aromatizate la grill, cu mujdei de usturoi

de RODIMUR in Mancaruri de post, 5 Mar 2020 | 10422 vizualizari

 

Mă pregătisem să fac vinete umplute cu ciupercuțe, dar m-am răzgândit și am preparat altă rețetă. Este un preparat de post care poate fi servit și lângă o porție de carne, ca garnitură. Un preparat aromatizat, economic și sănătos, care se face destul de repede și care merită efortul minim solicitat, pentru gustul său exotic și plăcut. Iar asocierea cu mujdeiul de usturoi, făcut ca o maioneză, este savuroasă...

 

INGREDIENTE

  • 1 vânătă proaspătă (300-350 grame)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • amestec de ierburi italiene
  • oregano
  • Pentru mujdei:
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 3-4 picături de oțet
  • sare
  • Pentru servit:
  • 2-4 felii de pâine prăjită
  • 1 roșie
  • codițe de ceapă verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete aromatizate la grill, cu mujdei de usturoi:

Vinetele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie absorbantă și se porționează în felii groase  de 1-1,5 cm.

Se ung feliile de vinete, pe ambele fețe, cu ulei de măsline, după care se condimentează cu: sare, piper, boia de ardei dulce, ierburi italiene și oregano.

Se lasă feliile de vinete, astfel aromatizate, timp de 15-20 minute, pentru a se pătrunde.

Se unge tigaia grill cu un strat subțire de ulei și se încinge, după care se pun feliile de vinete aromatizate, la foc mic, ca să se prepare încet și să se pătrundă.

Între timp se pun feliile de pâine toast la prăjitor și se face mujdeiul de usturoi, pisat fin și mixat cu: sare, ulei de floarea soarelui și câteva picături de oțet, până ce devine ca o maioneză bine legată.

După ce s-au preparat feliile de vinete la grill, pe ambele fețe, se pun în farfurii, cu felii de roșii, mujdei de usturoi și codițe de ceapă verde. Se servesc cu pâine prăjită.

Preparatul poate fi servit și ca garnitură.

TIPS-URI

1

Alegeți vinete proaspete și fragede, care nu au încă semințe.

2

Nu tăiați feliile de vinete mai groase, ca să fiți siguri că se vor pătrunde bine în timpul preparării.

3

Înainte de a condimenta feliile de vinete, ungeți-le cu ulei de măsline.

4

După condimentare, lăsați feliile de vinete 15-20 de minute, ca să se pătrundă.

5

Încingeți tigaia grill, înainte de a pune feliile de vinete, la preparat.

6

Preparați vinetele la foc mic, ca să se pătrundă. Altminteri, s-ar putea să le ardeți și să rămână crude.

7

Preparatul poate fi servit și lângă o porție de carne, ca garnitură.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete aromatizate la grill, cu mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Sarmale cu orez si ciuperci