Vinete evantai

de CarmenBlue in Mancaruri de legume, 23 Oct 2015 | 3240 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Vio - Caietul de retete, http://www.caietulcuretete.com/2013/07/vinete-evantai.html, si mi-a placut foarte mult. Am facut-o si sotul meu a fost de-a dreptul incantat, in sensul de: "Doamne, ce bunatate, sa mai faci!"
Multumesc, Vio

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite
  • 3 rosii mari de gradina
  • felii de sunca
  • cascaval
  • branza telemea
  • sare, piper, busuioc
  • 4 catei de usturoi
  • 4-5 linguri de ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete evantai:

Se spala vinetele, se usuca si apoi se taie pe lungime in felii potrivite pana la cotor. Se apasa un pic pe ele sa arate ca un evantai si se pun intr-o tava unsa cu un pic de ulei. Sunt mai usor de umplut asa, direct in tava.

Punem feliile de sunca intre feliile de vinete. Apoi se pune cascavalul felii, rosiile spalate si taiate felii, niste branza.

Pisam usturoiul cu busuiocul, sarea, piperul si uleiul de masline pana obtinem un sos pe care il turnam in tava peste vinete.

Am mai pus 3 catei de usturoi cu tot cu coaja in tava. Au un gust demential dupa ce se coc. Si 2 rosii taiate in 4. Le-am stropit si pe ele si le-am dat la cuptor aproximativ 45 de minute.

Sunt absolut nemaipomenite, atat calde, cat si reci! Iar mirosul din bucatarie....


TIPS-URI

1

De fapt, aceste vinete se pot umple dupa imaginatia fiecaruia. Se pot face si doar cu rosii si branza sau cascaval.

2

Sunca poate sa fie prosciuto sau sonc sau orice alta afumatura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete evantai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete albe evantai cu sos Bechamel