Vinete la borcan pentru iarna

de MIUTA in Conserve, 24 Sep 2011 | 107010 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • vinete
  • sare
  • borcane
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete la borcan pentru iarna:

Cantitatea o alegeti dumneavoastra.Eu pun vinetele coapte de obicei in congelator dar acum m-am hotarat sa le pun in borcan deoarece am pus 30 kg si imi ocupa din spatiul pe care il pastrez pentru ghebe.

Am copt vinetele, le-am decojit si le-am pus la scurs.

Cand s-au scurs si racit le-am tocat.

Am pus putina sare de muraturi si am amestecat cu o lingura de lemn.

Am pus vinetele in borcane de 340 g. Daca aveti borcane de 420 g atunci in fiecare borcan o sa intre 1 kg de vinete.

Se pun capacele la borcane si se pun intr-o oala incapatoare cu apa. Se lasa sa fiarba la foc mic 40-50 minute.

Se scot apoi pe un prosop si se invelesc cu o patura. Se lasa asa pana se racesc.

Se depoziteaza in camara si se pastreaza foarte bine si doi ani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la borcan pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca