Vinete pane cu sos de usturoi

de kryky_55 in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2009 | 7418 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite
  • 3 oua
  • faina
  • sare,piper,vegeta
  • ulei pentru prajit   Ingrediente pentru sos :  
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • o cescuta de ulei
  • 5-6 linguri smantana
  • verdeata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane cu sos de usturoi:

Curatati vinetele de coaja,le spalati apoi le taiati felii groase de 1 cm ,sarati si piperati dupa care le asezati intr-un bol si lasatile sa stea asa aproximativ o ora.

Intre timp pregatiti sosul de usturoi:

Curatati usturoiu ,pisati-l sau il dati pe razatoarea mica ,amestecati bine cu putina sare dupa care adaugati pe rand uleiul amestecand continuu(ca si la maioneza).

Dupa ce ati incorporat uleiul ,adaugati pe rand smantana ,verdeata si sare daca mai este nevoie si gata sosul.

Dupa ce ati lasat vinetele sa se intrepatrunda bine  cu condimentele,aruncati apa lasata ,bateti ouale bine cu sare ,piper,vegeta.

Presarati putina faina pe o farfurie ,treceti fiecare feliuta de vanata prin faina dupa acre prin ou.Le prajiti in ulei incins pe ambele parti dupa care le scoateti pe un servetel ca sa absoarba surplusul de ulei si sunt gata de servit.

Cu sosul de usturoi merg de minune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coşuleţe aperitiv cu brânză, măsline şi somon afumat