Vinete pane in crusta crocanta

de Lau in , 4 Iul 2018 | 1942 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata medie
  • sare
  • 2 oua
  • cimbrisor delikat
  • ierburi si marar delikat
  • boia de ardei delikat
  • sare
  • piper
  • faina
  • pesmet
  • Sos de smantana
  • 3 linguri smantana
  • 1 catel usturoi
  • 3 frunze de menta
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane in crusta crocanta:

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie.

Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele parti.

Asezam rondele in strecuratoare si lasam cca 1 ora, sa se scurga de apa.

Batem ouale cu condimentele intr-un bol.

In alte 2 farfurii punem faina, pesmetul.

Eu am dat toate felii de vinete prin faina, le-am asezat pe un tocator.

Trecem feliile prin faina, ou, pesmet.

Le prajim in uleiul incins bine, pe ambele parti, cu focul mic spre mediu.

Le scoatem pe un servetel absorbant.

Sosul de smantana-frecam catelul de usturoi zdrobit cu putin ulei, adaugam smantana si frunzele de menta tocate marunt.

Servim vinetele cu acest sos sau altul care dorim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane in crusta crocanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara