Vinete Parmigiana

de Irina in Mancaruri de legume, 27 Dec 2012 | 7162 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete
  • 500 ml sos de rosii
  • 200 g parmezan
  • 20 frunze busuioc
  • 60 ml ulei de masline extravirgin
  • 150 g faina alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete Parmigiana:

Curatati si taiati vinetele in fasii subtiri. Sarati-le (pentru a neutraliza gustul amar) si lasati-le un timp, apoi clatiti-le cu apa rece si uscati-le cu servetele din hartie. Pudrati-le cu faina.

Acoperiti vasul de frigere de 2 l pana ce indicatorul Termocontrolului ajunge in zona verde. Ungeti cu putin ulei vasul si frigeti vinetele, fara capac, pana se auresc pe ambele parti.

Asezati vinetele fripte, sosul de rosii, parmezanul si frunzele de busuioc in lasagniera.

La final, presarati parmezan ras deasupra si introduceti la cuptor pana devine auriu.

Se serveste cald sau rece, ca aperitiv sau ca garnitura.

Reteta advertorial Zepter.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete Parmigiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varză călită în vas Zepter