Vinete Shanghai

de retetele_tinei in Aperitive / Garnituri, 29 Sep 2014 | 4681 vizualizari

 

Reteta " Vinete Shanghai" , face parte din bucatarie chinezeasca, mai precis din bucataria zonei Shanghai. Bucataria zonei Shanghai, mai este numita si bucataria Hu. Orasul Shanghai nu are o bucatarie separata si unica, fata de restul Chinei, ci copiaza, retetele proviinciilor, vecine, precum Jiangsu sau Zhejiang.
Un lucru comun, in bucataria din Shanghai, este ca se foloseste zaharul, in combinatie cu sosul de soia. Vinetele, par in scrierile chinezesti, inca din 540.

 

INGREDIENTE

  • 500g vinete ( japoneze sau normale)
  • 100 ml. ulei
  • 1 chilli
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura zahar
  • 200 ml. apa
  • sare
  • 2 catei de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete Shanghai:

Vinetele se spala si se taie, rondele mai groase.Chilli se spala si se taie ( eu am curatat, ardeiul de seminte, ca sa nu fie asa de iute).Cateii de usturoi se curata si se taie, rondele.Intr-o tigaie, se pune ulei,la temperatura mare, iar cand acesta, e incalzit, se pun bucatile de ardei si feliile de usturoi. Acest fel de mancare, se pregateste, la temperatura mare.Se lasa la prajit, impreuna, cateva momente.

Dupa care se scot bucatile de chilli.Peste usturoi, se pun vinetele.Dupa ce vinetele, au absorbit, tot uleiul, se pune cate 1 lingura de apa, pana cand vinetele sunt moi si s-a folosit jumatate sau mai bine de jumatate, din cantitatea de apa.Se poate pregatii si sosul.

Asadar intr-un bol se pune sosul de soia, zaharul si sarea.Peste se pune putina apa si se amesteca.Cand vinetele sunt moi, se pune sosul de soia, dizolvat, in apa.Se pune un capac, peste tigaie si se lasa, la fiert pana scade sosul. Vinetele se intorc, de pe o parte pe alta, asa incat sa ajunga sos uniform.  Cand sosul a scazut, se pun bucatile de chilli, peste vinete.Se servesc, imediat. Vinetele sunt picante, dar si foarte, foarte gustoase.

Pofta buna!   

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete Shanghai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati