Vinete umplute

de kukibella in Oaie, 31 Ian 2012 | 13883 vizualizari

 

reteta turceasca pre-luata de la prietena mea Kıymet....

 

INGREDIENTE

  • 7-8 vinete mijlocii
  • 3 cepe
  • 7-8 catei de usturoi
  • 7-8 ardei verzi lungi
  • 500 gr roşii
  • 1/2 kg.carne tocata(miel)
  • ulei de masline
  • sare,piper,rozmarin,cimbru
  • 1 lingura bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Se coc vinetele ın cuptor pana se ınmoaie (aprox.20 min.depinde de cuptor)

Se caleşte ceapa, usturoiul, ardeii (taiate marunt), se adauga condimentele, carnea tocata, iar spre sfarşitul coacerii se adauga roşiile. Mai lasam compozitia pe foc aprox.10-15 min.pana se leaga sosul.

In tava de cuptor unsa cu ulei aşezam vinetele pe care le desfacem pe mijloc ın linie dreapta pentru a face loc ptr.umplutura.

Umplem vinetele cu amestecul de carne. Aşezam deasupra lor cate o felie de roşie, iar printre ele aşezam 3-4 ardei.

Amestecam bulionul cu apa şi ıl turnam ın tava. Dam tava la cuptor ptr.25-30 minute la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos cremos cu vinete, smântână și brânză - Ideal pentru paste