Vinete umplute

de T I M E A in Mancaruri de legume, 2 Sep 2012 | 4951 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete mari
  • 250 gr pulpa de porc sau carne tocata
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri orez
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 rosii
  • felii de cascaval
  • optional: smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Spalam bine vinetele si le taiem codita. Scobim miezul cu ajutorul unui cutit sau cu o lingura.

Barcutele de venite le punem in apa clocotita si le lasam la fiert timp de 2-3 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se scurga de apa.

              Pregatim umplutura:

- miezul de vinete il dam prin masina de tocat carne apoi il prajim in wok catvea minute in 2 linguri de ulei de masline

- pulpa de porc o tocam impreuna cu morcovii, ceapa si usturoiul si apoi o calim timp de 5 minute

- orezul il fierbem in apa cu putina sare, insa nu trebuie sa fie fiert foarte tare

Amestecam apoi aceste trei compozitii si adaugam sarea, piperul si busuiocul taiat marunt.

Umplem jumatatile de vinete cu compozitia rezultata si le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei.

Taiem rosiile felii si asezam cate 2-3 felii peste fiecare jumatate de vanata umpluta.

Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 grade timp de aprox 30-35 minute.

Scoatem din cuptor si asezam deasupra felii de cascaval ( optional, eu personal mananc fara :) )

Mai lasam 3-4 minute cat sa se topeasca cascavalul, apoi scoatem din cuptor si servim cald.

Sa aveti pofta! 

Se poate servi cu smantana. De fapt chiar recomand cu smantana pt ca este foarte gustoasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]