"Visinoaice"

de dentistutza in Prajituri, 3 Iul 2010 | 5212 vizualizari

 

Asa le spunea bunica mea,care era moldoveanca. Ideea este simpla: aluat fin de cozonac umplut cu visine suculente si insiropat cu zeama lasata de acestea. Este retea preferata de noi in acest sezon. Din motive de ...silueta am facut din 500 gr. faina dar au iesit destul de multe.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina(pt. cozonac)
  • 25 gr.drojdie proaspata
  • 180 gr.zahar
  • 250 ml.lapte cald (3.5%)
  • 1 pachet unt topit si racorit
  • 3 galbenusuri+ 1 ou intreg
  • sare,vanilie sau coaja de lamaie razuita,dupa gust.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Visinoaice":

Aluatul

Se face o maia din drojdia desfacuta in putin lapte cald,2 lingurite zahar,1/2 lingurita sare si putina faina ca sa rezulte o pasta. Se lase sa creasca.

Intr-un vas mai mare se pune faina cu zaharul si un varf de sare,se face clasicul crater si se pune maiaua crescuta.Apoi se incorporeaza ouale batute fara mila si inecate in lapte caldut. Urmeaza untul topit si aromele.   Nu trebuie framantat mult acest aluat si daca pare inca moale si lipicios nu este nimic. Se acopera vasul si se lasa sa creasca cam o ora in functie de temperatura ambianta.

Visinele:

Se curata de samburi  (daca va scapa vreunul va astept cu drag la cabinet)  si se pun la scurs intr-o sita peste un castronel cu cateva linguri de zahar.Ale mele erau altoite si destul de dulci.

Odata crescut aluatul se lucreaza pe o suprafata infainata.Se taie rondele cu un pahar cu gura mare (Dom'le eu chiar am o obsesie cu gurile...) si se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt ca sa creasca iar.

Apoi se pun cateva visine pe fiecare, se lopesc ca niste corabioare si se coc. La inceput focul sa fie domol iar cand s-au umflat bine se poate mari temperatura.

Fierbinti, le insiropam generos cu zeama lasata de visine.

TIPS-URI

1

Daca nu am obtinut suficient sirop putem spori cantitatea cu sirop de gata indoit cu putina apa. Ele sunt bune insiropate.

2

Daca par acrisoare se pot pudra cu niste zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Visinoaice"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

Plăcintă cu cartofi și pui - Irezistibil de gustoasă și sățioasă

pe 28.03 la 10:56

Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios

pe 28.03 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda, zmeura si caise