Vită Gardiane - Boeuf a la Gardiane

de elucubratiiculinare in Vita, 16 Oct 2012 | 4642 vizualizari

 

O tocană delicioasă cu originile în zona franceză Camargue.

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne de vită,
  • 50 g bacon - slănină afumată,
  • 1 ceapă,
  • 2-3 căței de usturoi,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • 1 cuișor,
  • 2 g coajă de portocală,
  • 30 g măsline verzi,
  • 30 g măsline negre,
  • 1 conservă roșii tăiate în suc propriu,
  • 1/4 linguriță busuioc,
  • 1/4 linguriță oregano,
  • 1/4 linguriță cimbrișor,
  • 200 g apă,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vită Gardiane - Boeuf a la Gardiane:

Se taie carnea de vită (de preferat cotlet) în bucăți, se spală și se usucă. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se taie mărunt. Se taie slănina în bucăți mici. Se călește slănina în ulei, când devine aurie se adaugă ceapa și usturoiul. Adăugăm carnea, cuișorul (se poate și măcinat), coaja de portocală și se amestecă. Adăugăm măslinele verzi și negre (fără sâmburi), roșiile cubulețe cu tot cu sucul lor și apa. Condimentăm cu sare, piper. Presărăm busuioc, oregano, cimbrișor și amestecăm. Se dă la cuptor la 180 grade C pentru 60 minute. Se scoate la jumătatea timpului și se verifică dacă are destulă apă, dacă nu, se mai adaugă.

Servim fierbinte cu garnitură de orez natur sau orez cu legume.  

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vită Gardiane - Boeuf a la Gardiane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin