Vitel in sos picant

de Bya Ralu in Vita, 5 Feb 2013 | 8162 vizualizari

 

reteta am luat-o de aici http://www.e-retete.ro/retete/vitel-in-sos-picant

 

INGREDIENTE

  • carne de vitel
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 150 ml pasta de rosii
  • 4 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita fulgi de chili
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 varf de chimion sau chimen
  • sare,piper
  • marar
  • vin rosu 1 canita
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel in sos picant:

Carnea se taie cuburi si se pune la calit in 2 linguri de ulei, se condimenteaza cu sare si piper, se lasa circa 5 minute, dupa care se scoate pe o farfurie. Ceapa se da pe razatoarea mare, morcovul pe cea mica, iar usturoiul se striveste. Se pune ceapa impreuna cu morcovul la calit unde a fost carnea. Se mai adauga ulei daca mai este nevoie, dupa ce s-au calit se adauga usturoiul si se lasa cateva secunde, se stinge cu vin rosu, se lasa pana se evapora alcoolul dupa care se adauga pasta de rosii si lasam la foc mic 10 minute pana pasta devine caramelizata. Se adauga condimentele de mai sus, se adauga si carnea si se amesteca bine. Punem 3 cani de apa si se lasa la foc mic sa fiarba 1 1/2-2 ore. Daca mai este nevoie se mai adauga apa dar nu foarte mult, sosul trebuie sa fie cremos. La sfarsit se verifica daca este carnea gata, se adauga putin marar tocat marunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel in sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin