Uitandu-ma pe youtube la diferite retete am dat de aceasta reteta: Yorkshire pudding, facuta de Jamie Oliver. M-a incantat faptul ca se umfla mult, este o reteta usoara si par extrem de gustoase.
Am avut un pic de probleme cu aceasta reteta pentru ca Jamie zicea ca trebuie pus 1cm de ulei in fiecare forma, ceea ce inseamna extrem de mult ulei, care se traduce in ulei curs din tava in cuptor. Surpriza placuta a fost ca, desi a fost mult ulei budincile nu au iesit uleioase, deci nu au fost irosite. In al doila rand, am fost inspirat ca nu am pus toata cantitatea de faina indicata in reteta ( 200g), riscam sa fac aluatul prea gros, deci cantitatea de faina depinde de cat de mari sunt ouale, sau de cat de umeda este faina. Asa ca recomand sa puneti putin cate putin. Iata reteta:
Incingeti cuptorul la 190 grade
Prima data bateti ouale bine dupa care adaugati restul de ingrediente. Nu adaugati faina toata deodata, puneti treptat pana obtineti un aluat gros ca de clatite, sau incercati cu o lingura. Introduceti o lingura in aluat, trebuie sa ramana acoperita cu strat subtire de 1-2 mm.
Intr-o tava de muffins, puneti cate o lingura de ulei in fiecare forma si bagati in cuptor cam 10 minute pana se incinge uleiul din forme. Scoateti tava si umpleti formele cu aluatul facut mai sus, dupa care bagati inapoi in cuptor pentru 20-25 minute. Atentie, nu deschideti cuptorul decat dupa timpul de coacere.