Zacusca cu ardei capia urechi de elefant si ciuperci

de abetina in Zacusca, 24 Aug 2018 | 3444 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"

 

INGREDIENTE

  • 4 kg ardei kapia urechi de elefant (sunt ardei foarte mari si foarte carnosi,sunt tare dulci si plini de vitamine)
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg ciuperci hulughite, gata fierte
  • 1 l.suc de patlagele galbene
  • 400 ml ulei
  • 5-6 foi de dafin
  • 1 lingura sare 
  • 1 lingura boabe piper
  • 2 kg.vinete albe
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ardei capia urechi de elefant si ciuperci:

Se coc ardeii capia, se curata de seminte, cotoare, se clatesc si se lasa la scurs, dupa care se dau prin masina de tocat carne.
   Se coc vinetele, la foc iute, se curata, se clatesc si se lasa la scurs, dupa care se dau prin masina de tocat carne.
   Se dau ciupercile prin masina de tocat carne.
   Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu uleiul, cand ceapa este patrunsa bine, dar nu rumena, se adauga ardeii capia, vinetele, sucul de patlagele galbene, ciupercile, sare, foi de dafin, piper si se fierbe totul la foc potrivit, se amesteca cu o paleta de lemn, sa nu se prinda de fundul oalei. Cand apar mici bobite de ulei pe marginile oalei, se opreste focul si se pune zacusca in borcane, care stau pe chiuveta, sa nu se sparga, se infileteaza si se dau la cuptor, pentru circa 20 minute, dupa care se opreste focul si se lasa in cuptor pana se racesc, apoi se pun la camara.

Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ardei capia urechi de elefant si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete cu mere- reteta reinterpretata