Zacusca cu morcovi

de dantes in Zacusca, 28 Aug 2018 | 4537 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 2 kg morcovi
  • 3 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 1 kg ceapa alba
  • 1 litru ulei de floarea soarelui
  • 500 ml bulion
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu morcovi:

Morcovii se curata si se fierb, vinetele si ardeii kapia se coc, se curata si se lasa in strecuratoare la scurs.

Ceapa se taie julien si se pune la calit in ulei pana devine translucida, apoi se scoate si se lasa la racit.

Cand s-au racit toate, se dau prin masina de tocat carne si se pun in vasul in care am calit ceapa si se adauga bulionul, uleiul, se condimenteaza  cu sare, piper, foi de dafin dupa gust.

Se pun la fiert, la foc mic, amestecandu-se din cand in cand, pana cand uleiul iese la suprafata.                                                                                     Zacusca se pune in borcane care se inchid ermetic si se pune la bain - marie.

Se pastreaza in locuri racoroase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

29.08.2018, 18:29

Imi place mult!

estera12 1

30.08.2018, 07:56

Rocsi 1

01.09.2018, 21:15

Noi punem mereu morcovi la zacusca, ne place gustul ce il da!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]