Zacusca de fasole

de ralu_ca in Zacusca, 2 Sep 2013 | 54419 vizualizari

 

Pentru iarna, nu poate lipsi si zacusca de fasole :)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg fasole boabe
  • 4 kg ceapa
  • 3,5 kg morcov
  • 2 l bulion
  • 4 kg gogosari & ardei capia
  • 1 plic foi dafin
  • piper boabe
  • sare
  • 2 l ulei
Portii: 45
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole:

Fasolea am pus-o la inmuiat ( peste noapte ) apoi am fiert-o pana ce aceasta a fiert.Ceapa si morcovul le-am dat prin razatoarea robotului. Gogosarii i-am taiat si i-am dat prin masina de tocat. Intr-o cratita ( mare ) am turnat uleiul pe care l-am lasat sa se incinga putin, apoi am adaugat ceapa si am amestecat cateva minute, morcovul si gogosarii. Am amestecat bine si am lasat la foc moderat sa fiarba approximativ 1 ora ( bineinteles se amesteca in continuu ca sa nu se prinda ). Fasolea am scurs-o, am dat-o prin masina de tocat si am adaugat-o in cratita. Am turnat si bulionul si am mai lasat approx jumatate de ora sa fiarba. La final am potrivit de sare, piper si am presarat foile de dafin.

Am umplut borcanele, pe care le-am sigilat, apoi am fiert la bain-marie approx 2 ore.

O bunatate!

TIPS-URI

1

am obtinut 45 borcane :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]