Zacusca de vinete

de Angelina_Elena in Zacusca, 7 Sep 2013 | 12687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg vinete
  • 5 kg gogosari
  • 1,5 kg ceapa
  • 800 ml suc de rosii
  • 1500 ml ulei
  • piper boaie
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingura si jumatate sare mare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Vinetele le coacem pe plita, le lasam se se raceasca apoi le decojim si le punem la scrs in strecuratoare.

Curatam ceapa, o spalam si o dam prin masina de tocat carne.

Gogosarii ii spalam, indepartam cotorul, ii taiem in 2 sau in 4 si ii dam si pe ei prin masina de tocat carne.

Asezam o tabla pe ochiul de la aragaz apoi intr-o cratita incapatoare punem uleiul la incins apoi adaugam ceapa.

Lasam ceapa 20 de minute sa se calesca, la foc potrivit, apoi adaugam gogosarii si mai lasam 15-20 de minute sa se caleasca impreuna.

Dam si vinetele prin masina de tocat, apoi le adaugam peste ceapa si gogosari impreuna cu sucul de rosii.

Adaugam sarea, piperul boabe, frunzele de dafin si amestecam bine.

Lasam sa fiarba, amestecand continuu pentru a nu se prinde, pana cand uleiul se ridica la suprafata. 

Stingem apoi focul si punem zacusca fierbinte in borcanele spalate si sterilizate, iar la sfarsit infiletam capacele.

Acoperim borcanele cu o patura groasa si le lasam pana a doua zi, apoi le depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca din vinete si ardei kapia