Zacusca de vinete si ardei

de Ancutsa in Zacusca, 5 Noi 2017 | 10727 vizualizari

 

Zacuscă din vinete, ardei gras roşu şi ceapă după reţeta mamei.

 

INGREDIENTE

  • 6 kg vinete
  • 4 kg ardei gras roşu
  • 1 kg ceapă
  • 700 ml ulei
  • 400 ml bulion
  • 1.5 l apă
  • 4 linguriţe sare
  • 5 foi de dafin.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete si ardei:

 

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă.

Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează într-un vas adânc, se presară peste ei sare grunjoasă, apoi se acoperă cu un capac, pentru a se aburi şi a se curăţa mai uşor. Se lasă la răcit şi se curăţă.

 

Se toaca vinetele ca la salata de vinete, iar ardeii se taie cubuleţe.

 Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte într-o cratiţă mare (în care să încapă toate). Când ceapa devine aurie, se adauga vinetele şi ardeii (care între timp şi-au lăsat mult suc). Se amestecă mereu, să nu se lipească, se călesc bine, apoi se adaugă bulionul desfăcut într-un litru şi jumătate de apă. Dacă aveţi suc de roşii, cu atât mai bine, îl puteţi folosi în locul bulionului.

Se adauga sare fină, foi de dafin şi alte mirodenii dacă vă plac, eu o prefer simplă. Se fierbe la foc mic şi se gustă din când în când.

Este gata când se ridică uleiul deasupra.

Se lasă un pic la răcorit, se pune caldă în borcane şi se pun capacele.

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/11/zacusca-de-vinete-si-ardei.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

07.11.2017, 22:07

Rocsi

AlinaCarp 1

03.09.2018, 11:52

si apa pentru ce se pune?

Ancutsa 1

03.09.2018, 15:42

Alina, apa o pui ca sa desfaci in ea bulionul, ca sa nu iti iasa cu cocoloase! Sau poti inlocui bulionul si apa cu suc de rosii.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole verde cu dovlecei