Zacusca Panacris

de Panacris in Zacusca, 20 Aug 2012 | 6940 vizualizari

 

In fiecare an ne sacrificam 2 zile din concediu/vacanta pentru "Actiunea zacusca!". Munca in echipa face ca treaba sa fie mai usoara si mai placuta, va recomand acest fel interactiune in familie;), bineinteles unde se poate:-*, copilasii sa aiba cel putin 12 ani, altfel va incurca si mai tare:))

 

INGREDIENTE

  • Vinete 20 kilograme
  • Ardei capia 10 kilograme
  • Ardei gras colorat 5 kilograme
  • Bulion de roşii 6 litri
  • Ceapa albă 2 kilograme
  • Ulei 2 litri
  • Foi de dafin
  • Piper boabe
  • Sare iodata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca Panacris:

Vinetele se coc pe grătar la foc de lemne. Se curăţă şi se lasă la scurs. Cu ardei capia se procedează la fel, doar ca ei se pun intr-un vas cu capac, se presară sare, se lasă acoperit cca. 30 de minute. Apoi se curăţă de coajă, codiţe şi seminţe, folosind cât mai puţin apa.  Între timp se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se pune la călit în 500 ml. de ulei. Când s-a albit ceapa se adaugă ardeii  curăţaţi şi tocaţi mărunt. Se lasă se dea în clocot, apoi se adaugă vinetele scurse şi tocate. Se adaugă restul de ulei, bulionul de roşii, se asezonează de sare, se adaugă foile de dafin şi boabele de piper după gust. Se lasă la fiert la foc mic sau în cuptor pentru cca.4  oeă, până cand se ridică uleiul la suprafaţă.

Zacusca se pune în borcanele sterilizate în prealabil în cuptorul încălzit. Se lasă la dunst cald până a doua zi. Apoi se depozitează în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca Panacris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Laly 1

20.08.2012, 23:10

Ce bunatate,eu aduc painica

Cris2711 1

21.08.2012, 01:21

mi-e foame

Panacris 1

22.08.2012, 09:05

Multumesc pentru aprecieri Bucatarasi dragi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole