Zama aita de fasole verde

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 11 Mai 2020 | 5631 vizualizari

 

 Pentru mine este cea mai buna zama de fasole verde . Asa o facea si bunica .Nu conteaza ca nu are carne . Gustul bun vine de la prima fasole verde , aparuta pe piata . Cand o voi strange de la mine din gradina va fi exceptionala . Termenul de aita vine dela usturoi, ai cum se spune pe la noi prin zona Clujului .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde lata
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 3 morcovi noi
  • 1 radacina patrunjel noua
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingura faina alba cu varf
  • 1 lingurita boia rosie dulce
  • 1 pahar rosii pasate
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper-optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama aita de fasole verde:

  1. Fasolea se spala , se curata la capete si se rupe bucati mai mici . Mie imi place sa fie cam de 3-4 cm .
  2. Legumele se curata si se spala . Morcovii se taie rondele .
  3. Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Patrunjelul....aleatoriu :D
  4. Caliti usor in ulei ceapa , usturoiul , morcovul si patrunjelul .
  5. Adugati faina alba si boiaua , asa cum ati face un rantas .
  6. Stingeti cu apa fierbinte . Sarati .
  7. Adugati fasolea la fiert .
  8. Se va fierbe foarte repede pentru ca  fasolea verde si toate legumele sunt crude .
  9. La sfarsit se pun rosiile pasate si se asezoneaza cu mult patrunjel verde .
  10. Daca va place se poate folosi mai mult usturoi .
  11. Gustati si sarati daca mai este nevoie .

  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Folosirea piperului este obtionala .

2

In sezonul de primavara ciorba se serveste cu ceapa verde si ridichi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama aita de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu fasole fideluta galbena