Zama cu loboda de gradina

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 8 Iun 2013 | 4316 vizualizari

 

Daca ma intrebati care este verdeata mea preferata in supele de primavara va spun fara tagada ca este loboda de gradina ..Doar uitandu-te la ea te vitaminizezi din verdele crud ,iar frunzele ei catifelate iti mangaie arcul palatin .Si daca e zama cum am invatat de la mama o prezint intr-una din farfuriile de suflet ramase de la bunica .

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 2 cepe verzi
  • 4 usturoi verde
  • 1 ardei iute
  • 1 kg frunze loboda de gradina
  • 3 linguri orez
  • 100 gr slaninuta afumata
  • 200 ml smantana
  • 50 ml ulei
  • zeama de la o lamaie
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama cu loboda de gradina:

  1. Legumele si frunzele se curata si se spala .
  2. Ceapa , usturoiul si morcovul maruntite se calesc usor in ulei .
  3. Se toarna deasupra 4 l apa, se adauga orezul si slaninuta feliata  .
  4. Sarati si fierbeti 15 minute .
  5. Adaugati frunzele de loboda rupte mai marunt , amestecati si trageti oala de pe foc
  6. .Acriti cu smantana si zeama de lamaie .

TIPS-URI

1

Adaugand loboda sau orice alte frunze verzi la sfarsitul fierberii ,pastrati mai multe vitamine care altfel ar fi distruse .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama cu loboda de gradina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda cu afumatura