Zurek, supa poloneza nr.2 din Top ( Best soups in the world)

de Ksenya in Supe/Ciorbe, 10 Mai 2023 | 5232 vizualizari

 

     Incep topul : " Best soups in the world "cu Zurek, supa poloneza nr.2  din Top ( Best soups in the world).
Pentru ca  am mai facut-o si pentru ca aveam aproape toate produsele pentru a o gati, am zis sa incep cu ea.
Aceasta supa -ciorba, da, eu as denumi-o mai degraba ciorba, deoarece se inacreste cu bors, face parte din gastronomia traditionala ce reprenzinta Polonia.
Nu este neceresara prea multa experienta in bucatarie si se face rapid, sub 30 min.
 Ingredientele sunt: bors, carnati albi, carnati afumati, pancetta sau kaiser, ceapa, smantana,supa legume,oua fierte.
In borsul lor ei mai adauga si faina de secara, eu am facut cu bors umplut pe Romaneste.
E pe gustul meu, va recomand s-o incercati , o s-o faceti apoi mai des, pot pune si pariu :)
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Zurek, supa poloneza nr.2  din Top ( Best soups in the world)
  • 150 g de Kaiser
  • 2 carnati albi tip Turinger
  • 1oo gr carnati cruzi uscati
  • 1 ceapa
  • 100 ml smantana grasa 32%
  • 1 lingura ulei
  • O lingurita cu varf magheran uscat
  • O cana bors
  • 2 litri stoc de legume
  • ½ jumatate de ou fiert pentru fiecare portie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zurek, supa poloneza nr.2 din Top ( Best soups in the world):

Iata cum se prepara Zurek, supa poloneza nr.2  din Top ( Best soups in the world)
Taiem kaizerul cum va place cubulete sau julienne, adaugam intr-o tigaie cu o lingura de ulei si-l sotam la foc mediu.

Adaugam ceapa tocata cubulete  si sotam in continuoare  pana ceapa devine tanslucida .Adaugam si carnatii uscati tocati felii.

Transferam totul in oala deja pregatita cu stocul de legume,adaugam carnatii albi intregi  si fierbem 8 minute la foc mic.

Scoatem carnatii si il lasam pe un tocator sa racoreasca ,apoi ii taiem rondele ,adaugam peste supa .

Lasam la fiert inca 5 minute,adaugam borsul ,apoi separat intr-un castron desfacem smantana cu cate un polonic de supa.

Adaugam la supa smantana desfacuta ,lasam sa dea in clocot  si la sfarsit adaugam catelul de usturoi zdrobit, si magheranul .

Potrivim de sare.

Vezi si reteta Supa italiana de legume.

 

TIPS-URI

1

Pentru a reusi aceasta Zurek, supa poloneza nr.2  din Top ( Best soups in the world), este bine sa tineti cont de urmatoarele:

2

Lasati supa dup ace ati preparat-o ,10 minute ,acoperita cu un capac

3

Daca kaiserul este mai gras ,atunci renuntati la lingura de ulei.

4

Alegeti kaiserul din ala bun, nu din ala care se lipeste de vase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zurek, supa poloneza nr.2 din Top ( Best soups in the world)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de varza cu carnat afumat