
publicat la 16.07.2025
publicat la 18.06.2025
publicat la 27.05.2025
Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc
Bucataras.ro
[email protected]
Tarta cu branza si portocale
Blatul: Separam ouale. Albusurile le mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam galbenusurile treptat,apoi praful de copt. Ness-ul il dizolvam in 2 lingurite de apa calda,apoi il incorporam in ouale batute spuma.Punem faina,coaja rasa de portocala si cacaua la urma. Intr-o tava de tarta(sau...
Chec cu visine si ciocolata
Punem untul si il topim,apoi il lasam sa se racoreasca. Separam ouale . Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana devina ca o bezea. Incorporam galbenusurile,apoi untul topit si uleiul. Punem laptele, iar dupa esenta si coaja rasa de portocala. Amestecam putina faina cu praful de copt,si...
Budinca de vanilie cu piure de capsuni
Budinca: Intr-un bol mixam galbenusul cu zaharul. Adaugam zaharul pudra,faina,zaharul vanilat si cateva linguri de lapte. Amestecam bine pana obtinem o pasta subtirica. Restul de lapte il punem intr-o cratita la fiert. Cand da in clocot ,tragem de pe foc laptele si turnam amestecul cu faina in...
Foi fragede cu mere
Foile: Mixam cele doua oua cu zaharul pana se topeste. Adaugam uleiul,apoi laptele. Bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il punem in compozitie,apoi praful de sare si coaja rasa de portocala. La urma punem faina treptat si framantam bine. Dam aluatul deoparte cat...
Chec din albusuri cu coaja de portocala confiata
Mixam albusurile spuma. Punem apoi zaharul si le frecam pana ce acesta se topeste. Adaugam uleiul , laptele si le incorporam. Bicarbonatul si praful de copt le stingem cu putina zeama de lamaie sau otet si le turnam peste albusuri. Apoi presaram un praf de sare ,esenta de rom,coaja...
Budinca cu mascarpone
Punem intr-o cratita niste apa la fiert impreuna cu un praf de sare. Cand da in clocot punem pastele si le fierbem circa 8-10 minute. Ouale le batem spuma impreuna cu zaharul. Adaugam mascarponele peste ouale batute si il incorporam. Branza de vaci o sfaramam cu degetele si o adaugam...
Tort special
Prima data punem fructele de padure la decongelat pe o sita. Acum pregatim blatul: Separam ouale. Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul. Apoi uleiul si apa minerala. La sfarsit praful de copt,esenta si faina treptat.Incorporam bine...
Clatite cu mere si crema de ciocolata duo
Topim untul pe baie de aburi sau la microunde 15 secunde. Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoare. Intr-un bol punem albusurile de ou . Le mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam treptat si galbenusurile,incorporand unu cate unu. Turnam si untul topit,dar racorit....
Desert cremos cu portocala
Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pana devin lucioase. Incorporam si faina in ploaie,apoi sucul de portocala. Cand laptele incepe sa fiarba il tragem de pe foc si punem compozitia de galbenusuri. Amestecam bine cu un tel,apoi...
Cozonac cu nuca si rahat
Untura o topim pe baie de aburi(sa nu fie fierbinte.cand e topita o si luam de pe aburi) sau la microunde 10 secunde. Ouale(de la temperatura camerei) le batem spuma cu zaharul. Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar. Punem circa 3 sferturi de cana cu apa minerala la incalzit,cat sa...
Desert cornulete fragede cu untura
Aluat : Smantana si untura (la temperatura camerei) le omogenizam. Adaugam praful de copt, coaja rasa de lamaie, praful de sare si esenta. La final punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat, gen plastilina. Il lasam 5 minute deoparte si pregatim...
Tort cu zmeura si glazura de ciocolata
Blatul: Mixam ouale cu zaharul spuma. Apoi punem apa si uleiul. Incorporam praful de copt si esenta. La final punem faina treptat si amestecam bine pana obtinem compozitia blatului. Luam o tava rotunda de tort ,o tapetam cu margarina si punem hartie de copt. Turnam compozitia...
Ciocolata de casa cu nuci - Deliciul copilariei
Cum se prepara Ciocolata de casa cu nuci - Deliciul copilariei Puneti mai intai miezul de nuca intr-o tava si il dati la cuptor, la o temperatura potrivita, il rumeniti usor. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca. Il tocati marunt cu un cutit. Treceti prin...
Prajitura cu crema spumoasa de vanilie
Blatul: Mixam albusurile spuma,impreuna cu zaharul,pana ce devin o spuma. Adaugam uleiul si laptele,si le incorporam usor. Apoi punem praful de copt,esenta si jumatate din cantitatea de faina. Le incorporam incet,apoi punem toata cacaoa. La final punem restul de faina,treptat,pana...
Fursecuri"Bobite de cafea"
Punem ciocolata la topit pe baie de aburi sau la microunde apoi o lasam sa se raceasca,dar nu de tot,cat sa fie putin calduta. Untul(pe care il tinem inainte la temperatura camerei)il mixam bine cu zaharul ,pana ce ,acesta din urma,se topeste. Adaugam si ciocolata topita si mixam in...
Tort pentru sagetatoare
Blatul: Topim margarina la microunde sau pe baie de aburi. Aceasta o amestecam cu telul,impreuna cu zaharul,pana ce acesta din urma se topeste putin. Adaugam apoi apa minerala ,zeama de lamaie si esenta. Praful de copt il amestecam intr-un bol cu praful de sare,faina si cacaua. Le...
Fursecuri cu nuci
Margarina o frecam spuma cu zaharul,pe care il punem treptat. Adaugam zaharul vanilat,apoi esenta si coaja de lamaie. Nucile le macinam(eu le-am dat pe robot si nu le-am facut prea fine,am lasat sa fie si cateva bucatele mai mari). Incorporam nucile,iar la sfarsit faina treptat....
Negresa cu ness de post
Am pus intr-un vas laptele cu zaharul. Amestecam cu un tel pana ce zaharul se topeste. Adaugam uleiul,apoi esenta si praful de copt si le invartim bine cu telul. Incepem sa incorporam faina,pe care o punem in ploaie si amestecam mereu,pana obtinem consistenta dorita. La urma punem...
Picromigdale
Mixam albusurile pana devin ca o spuma tare si nu curge cand intoarceti bolul cu fata in jos. Adaugam zaharul treptat si batem in continuare ,pana ce ,acesta din urma,se topeste. Punem zaharul vanilat,esenta si nuca si le incorporam usor. La urma turnam si faina. Ungem o tava cu putin...
Placinta cu mere
Mai intai pregatim umplutura ca sa se raceasca. Spalam merele si le curatam de coaja. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari,apoi le stoarcem de suc.(pe care il beti,doar nu il aruncati;)). Intr-o tigaie punem uleiul si apoi merele. Adaugam zaharul si zaharul vanilat. Le lasam pe foc...
Tarta cu crema de iaurt si visine
Blatul: Mixam ouale spuma cu zaharul. Adaugam apa si zaharul vanilat. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaua. Acest amestec in incorporam in compozitia de oua,turnandu-l treptat. Luam o tava rotunda(eu am folosit una de tarta),o ungem bine cu unt si turnam compozitia de...
Tort de mere in caramel cu scortisoara
Mai intai pregatim caramelul. Luam o cratita(in care ati mai facut caramel) si punem 5 linguri de zahar. Punem pe aragaz la foc potrivit si cand s-a caramelizat il intindem uniform cat si pe peretii cratitei. Il lasam sa se racesca . Merele le spalam. Le curata de coaja si...
Prajitura Rudy
Mai intai pregatim aluatul: Intr-un bol am asezat untul cu galbenusul si zaharul si le-am incorporat putin. Faina o amestecam separat cu cacaua ,zaharul vanilat si praful de copt. Turnam acest amestec in bolul cu unt. Adaugam si esenta si amestecam bine cu mana pana obtinem un aluat...
Mere umplute la cuptor cu crema de vanilie
Spalam merele si le stergem de stopii de apa. Le curatam de coaja,apoi le scoatem cotorul,usor fara a le rupe. Intr-un castronel amestecam nuca macinata cu zaharul pudra,cacaua si esenta de rom. Luam o tava si asezam hartie de copt in ea. Punem merele in tava si le umplem cu...
Lapte cu gris si dulceata de visine
Laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul si cu cel vanilat,intr-un ceaunel(sau alta cratita daca nu aveti ceaunel). Cand laptele incepe sa dea in clocot,dam focul aragazului mai mic si incepem sa punem grisul. Il turnam in ploaie si invartim foarte repede cu un tel. Lasam sa fiarba...
Tiramisu reteta originala
Tiramisu reteta originala Preparam o cana si jumatate de cafea,insa nu puneti deloc zahar in ea. O turnati intr-un bolisor si o dati intr-un loc racoros ,pentru a se raci,dar aveti grija sa fie fara zat. Galbenusurile le batem cu un tel,intr-un bol,impreuna cu zaharul ,pe baie de aburi....
Sirop de catina
Se culeg bobitele de catina. Se spala sub jetul de apa si se pun intr-o sita la scurs. Cand s-au uscat bine se dau prin masina de tocat sau prin blender. Siropul rezultat prin macinare il trecem printr-un tifon sau printr-o sita foarte fina. Ceea ce rezulta punem intr-un bol....
Prajitura inteligenta
Fierbem laptele si il lasam sa se raceasca. Margarina impreuna cu zaharul si 5 linguri din laptele racit se pun pe foc,intr-o cratita, pana se topeste zaharul. Dupa ce acesta s-a topit ,dam acest amestec la loc racoros. Cand acest amestec de margarina s-a racit adaugam galbenusurile...
Prajitura cu mascarpone si cappucino
Blatul: Mixam ouale cu zaharul spuma. Adaugam uleiul si laptele. Apoi punem praful de copt si esenta de rom. La urma turnam faina in ploaie si o incorporam bine. Luam o tava rotunda ,o ungem cu margarina si punem hartie de copt. Turnam compozitia in tava si o introducem in...
Dulceata de pere
Spalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos,pe un prosop curat. Luam perele si le spalam sub jetul de apa. Le scurgem bine si le curatam de coaja. Le taiem feliute pe lung,dar subtiri. Le punem intr-o oala de tuci,iar peste presaram zaharul. Luam o paleta...