Anamaria7

1

Bucataras
incepator

Cristian, jud. Sibiu

Bucataras din 24.08.2009

RETETE205
PRIETENI105
Retete

Fursecuri cu unt de arahide aromat

In Prajituri la 26 Sep 2012

Aluat: Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam ouale, pe rand, esenta si untul de arahide. Separat amestecam faina si bicarbonatul de sodiu, apoi le punem peste amestecul cu unt de arahide. Aluatul rezultat va fi lipicios putin. Formam un rulou de cca 5 cm diametru, infoliem si punem in...

Fursecuri cu Oreo

In Prajituri la 26 Sep 2012

Asezam hartie de copt tava destul de incapatoare, oricum nu putem coace decat vreo 7-8 bucati pe tura. Mixam bine untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugam ouale, pe rand, apoi esenta. In alt bol amestecam ingredientele uscate: faina, bicarbonatul, sarea. Le turnam peste amestecul de...

Prajitura "Foret Noire"

In Prajituri la 7 Sep 2012

Blatul: Mixam albusurile cu un praf de sare, cand se intaresc adaugam zaharul. Dupa ce acesta s-a topit punem si galbenusurile, pe rand, apoi ciocolata topita si la final, adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Punem blatul intr-o tava de 25 cm x 35 cm si coacem la...

Prajitura de ciocolata cu bilute de branza si cocos

In Prajituri la 26 Aug 2012

Am tapetat o tava de 30cm x 20cm si am pornit cuptorul la 180C. Bilute: Frecam galbenusurile cu zaharul pana cresc in volum si se deschid la culoare, apoi adaugam branza si amidonul, iar la final punem cocosul. Formam bilutele si le dispunem in tava distantate cu cca 2cm....

Pizza cu blat crocant

In Pizza la 26 Aug 2012

Eu am folosit o tava dreptunghiulara de 30cm x 25cm. Iese o pizza destul de mica, dar pentru cuptorul meu micut a fost la fix :) Dublati cantitatile pentru o portie mai mare.  Blat: Frecam bine intr-un pahar mare drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam o lingura de...

Prajitura "Daca n-ai oua" :)) (nr 200)

In Mancaruri de post la 12 Aug 2012

Bananele se paseaza bine apoi se adauga zaharul si se mixeaza la viteza mare.  Uleiul se adauga ca la maioneza, in fir subtire, laptele/apa la fel + esenta. La final se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Deasupra se pun fructele alese, noi am vrut caise si afine....

Strudel Transalpina

In Prajituri la 5 Aug 2012

Daca foietajul s-a dezghetat (in frigider), incalzim cuptorul la 200C. Tapetam o tava mare cu hartie de copt. Umplutura: Mixam bine branza de vaci cu zaharul pana devine cremoasa, apoi adaugam galbenusul si esenta de rom, iar la final punem albusul batut spuma cu un praf de sare....

Rulada de ciocolata cu crema cu fructe de padure (fara faina)

In Prajituri la 30 Iul 2012

Incalzim cuptorul la 190C si tapetam o tava de 25 cm x 35 cm cu hartie de copt. Cel mai bine e sa incepem cu crema, deoarece trebuie sa stea la racit la frigider. Crema de ciocolata alba: Punem frisca lichida pe baie de aburi, iar cand e fierbinte (NU o lasam sa fiarba) adaugam...

Quiche cu varza de Bruxelles si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2012

Crusta: Amestecam bine toate ingredientele, untul fiind cat mai rece, atingand cat mai putin cu degetele untul pentru a nu se topi. Cel mai usor e cu robotul de bucatarie. Formam o bila, o invelim in celofan si o tinem la rece minim 30min. Intindem aluatul intr-un dreptunghi de cca 0.3cm...

Choux à la crème

In Prajituri la 20 Apr 2012

Cojile : Punem uleiul si apa la fiert, iar cand incep sa clocoteasca adaugam TOATA faina si amestecam energic pana se desprinde de pe vas. Lasam sa se raceasca putin, apoi punem cate un ou si omogenizam bine. Cu un posh (eu am folosit o lingura ca n-am :D) formam bilute (cu vf spiralat)...

Guguluf cu lamaie si mac

In Prajituri la 20 Apr 2012

Aluat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul si cand bezeaua e gata turnam galbenusurile pe rand, untul topit, sucul de lamaie, iar la final adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt, macul si coaja de lamaie. Coacem la 180C. Bilutele de mac:...

Prajitura cu crema de lichior de oua si portocale

In Prajituri la 18 Apr 2012

Blat: Batem albusurile spuma cu zaharul, apoi punem galbenusurile, apoi uleiul si esenta de portocale. Faina amestecata in prealabil cu praful de copt se adauga in ploaie. Turnam compozitia intr-o tava de 25cm x 35cm si lasam la 180C pana trece testul scobitorii. Taiem blatul in doua nivele....

Prajitura Brath

In Prajituri la 18 Apr 2012

Blat : Batem albusurile cu zaharul pana se intareste spuma, apoi adaugam galbenusurile, pe rand, iar la final punem nuca, faina si praful de copt amestecate dinainte. Punem compozitia intr-o tava de 25cm x 35cm si coacem blatul la 180C. Crema : Mixam untul pana devine cremos, apoi...

Supa-crema de leurda

In Supe la 31 Mar 2012

Calim ceapa in uleiul de masline pana se inmoaie, apoi adaugam leurda curatata de codite si o inabusim. Cand s-a muiat si ea, punem supa calda, condimentam cu sare si lasam la foc mic cca 20min. Dupa ce luam de pe foc, trecem totul prin blender. Adaugam amestecul de lapte si iaurt si potrivim...

Tort cu mango si capsuni

In Torturi la 31 Mar 2012

Blatul: Incalzim cuptorul la 180C, batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam galbenusurile, pe rand, untul topit si apa. La final punem faina amestecata dinainte cu praful de copt ajutandu-ne de o lingura mare. Punem compozitia in forma tapetata cu hartie de copt si...

Tort cu kiwi si mango

In Torturi la 17 Mar 2012

Crema de ciocolata alba: Punem frisca pe baie de aburi, iar cand aproape fierbe o luam jos si adaugam 300 gr ciocolata maruntita. Amestecam si cand s-a topit punem gelatina hidratata in apa rece si topita pe baie de aburi. Dam la rece, apoi la frigider. Cand e destul de rece, mixam bine...

Linte cu usturoi si ardei

In Mancaruri de post la 17 Mar 2012

Spalam lintea in apa rece si o lasam la muiat macar o ora, apoi o punem la fiert in apa cu sare. Cand e gata o scurgem bine. Calim ceapa tocata marunt, iar cand s-a muiat adaugam ardeiul taiat fasii subtiri si frunzele de dafin. Turnam eventual putina apa peste ardei ca sa evitam...

Empanadas cu spanac si branza

In Aperitive / Garnituri la 14 Feb 2012

Aluat: Eu am amestecat in robot toate ingredientele pana s-au legat, apoi am mai framantat putin cu mana pana am format o bila, am impachetat-o in folie si am pus-o in frigider pana am pregatit umplutura. Umplutura: Ceapa tocata se caleste usor in ulei, apoi se adauga spanacul...

Pufulica

In Prajituri la 29 Ian 2012

Blat: Mixam bine margarina moale cu 200 gr zahar, apoi punem galbenusurile, pe rand. Alternand, incorporam iaurtul si faina amestecata bine cu praful de copt. Separat, batem bine albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si cand capata consistenta de bezea turnam in 3 ture peste...

Biscotti cu alune de padure

In Prajituri la 14 Ian 2012

Prajim alunele in cuptor la 160-170C, apoi incingem cuptorul la 180C. Mixam bine ouale cu zaharul, apoi adaugam amoniacul stins in laptele caldut si uleiul amestecand incontinuu. La final punem faina mixand pe viteza mica, apoi turnam alunele reci si coaja de portocala si le amestecam cu o...

Macarons

In Prajituri la 14 Ian 2012

Blat: Batem albusurile bine cu un praf de sare pana se tin de tel, apoi adaugam cate o lingurita de zahar tos si mixam pe viteza mare cate 2-3 minute dupa fiecare. Cernem de cateva ori faina de migdale cu zaharul pudra si incorporam amestecul in bezea cu miscari circulare de jos in sus, cu...

Burek cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2012

Umplutura: Amestecam branza rasa, 5 oua batute bine si 200ml de smantana. Asamblare: Intr-o tava dreptunghiulara intindem 3 foi, pe ultima de sus o ungem cu ulei, apoi punem un sfert din umplutura. Alternam tot cu cate 3 foi si cate un sfert de umplutura terminand cu foi. Ungem...

Tarta aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2012

Pentru aluat, amestecam bine toate ingredientele (eu am folosit robotul), apoi formam o bila, o infoliem si o tinem la rece min 30min. Umplutura: Calim prazul feliat in unt, apoi adaugam ardeiul taiat fasii si lasam pana se inmoaie, iar la final punem rosiile si lasam sa mai fiarba...

Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata

In Prajituri la 7 Ian 2012

Blat: Mixam untul bine cu zaharul si untul de arahide, apoi adaugam ouale, pe rand, apoi laptele, esenta si la final, faina amestecata cu praful de copt. Fulgii de ciocolata ii inglobam cu o lingura de lemn. Turnam blatul intr-o tava de 25cm x 35cm si tinem la cuptor la 180C pana trece...

Prajitura cu nuca oparita :)

In Prajituri la 7 Ian 2012

Blat: Albusurile batute spuma se mixeaza cu zaharul, apoi punem galbenusurile, esenta si la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam intr-o tava de 25cm x 35cm 3 sferturi din compozitie, iar in restul punem cacaoa si marmoram blatul cu un cutit. Tinem la cuptor la 180C pana trece...

Prajitura "Iugoslavia"

In Prajituri la 7 Ian 2012

Eu am folosit o tava mare de 30cm x 40cm cu hartie de copt. Blaturile: Pentru fiecare blat, batem bine albusurile cu zaharul, punem eventualele esente, apoi inglobam amestecul de faina, nuca si praf de copt si turnam compozitia in tava peste foaia Lica. Dam tava la cuptor la 180C pana...

Tiramisu reţetă cu blat

In Prajituri la 7 Ian 2012

Tiramisu reţetă cu blat Si-a luat mama "cuptior" electric :D:D:D si ce miiinunaaaate sunt toaaate acuuum, maai minunate ca inainte! :)) Pregatim o tava de 30cm x 40 cm. Blat: Batem bine albusurile cu un praf de sare, apoi punem zaharul si mixam pana capata consistena...

Joconde et Amaretto

In Torturi la 14 Noi 2011

Decor Joconde: Incalzim cuptorul la 180C si pregatim o tava de 35cm x 45 cm pe care o tinem in frigider. Mixam untul cu zaharul, apoi punem albusurile, pe rand, iar la sfarsit, cacaoa amestecata in prealabil cu faina. Folosind un cornet/posh/seringa pt ornat, desenam ornamentele pe foaia de...

Amandina mamei

In Prajituri la 14 Noi 2011

Incalzim cuptorul la 180C si pregatim o tava de 25cm x 35cm. Blat: Batem albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana ce obtinem compozitia de bezea. Apoi punem galbenusurile, uleiul si apa, iar la final amestecam cu o lingura de sus in jos faina, combinata dinainte cu praful de...

Prajitura Delia

In Prajituri la 14 Noi 2011

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 25cm x 35cm cu hartie de copt. Blat: Batem albusurile cu un praf de sare, apoi punem zaharul si mixam pe viteza mare pana ajungem la consistenta de bezea. Apoi punem galbenusurile, pe rand. La final inglobam amestecul de faina, praf de...

Afisate 1 - 30 din 205 retete    

Postari recente

publicat la 26.09.2012

Fursecuri cu Oreo

publicat la 07.09.2012

Prajitura "Foret Noire"

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

"Daca te simti bine, nu te ingrijora! Trece!"

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]