Bucataras

6

Bucataras
suprem

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2008

RETETE861
PRIETENI
Retete

Cum sa faci granola in casa

In Vegan / Raw vegan la 16 Noi 2020

Pune fulgii de ovaz intr-un vas pentru cuptor. Adauga seminte, migdale, alune si nuci,ingredient care sunt surse de fibre si proteine atat de necesare organismului. Taie curmalele si smochinele in bucati si nu uita sa adaugi merisoarele si stafidele. Pune cacao si scortisoara, eu am pus...

Reteta de dieta: Paste Konjac cu dovlecei si vinete

In Paste la 31 Oct 2020

Pastele Fettucine din Konjac sunt paste cu un conținut scăzut de calorii, fără carbohidrați, grăsimi, sare și gluten. Acestea sunt obținute dintr-un amestec de făină organică de Konjac și fibre de ovăz organică fără gluten. Sunt foarte sățioase și sunt potrivite pentru cei care...

Vinete la borcan, cu usturoi si ierburi aromatice in ulei

In Aperitive / Garnituri la 30 Oct 2020

Cum se prepara vinetele cu usturoi si ierburi aromatice in ulei: Pregateste cateva borcane si sterilizeaza-le. Taie vinetele in rondele sau cuburi si pune-le la oparit in apa cu o lingurita de sare. Pune-le apoi la scurs. Pune pe fundul unui borcan 2-3 catei de usturoi taiati felii...

Hrisca cu legume la grill

In Vegan / Raw vegan la 14 Oct 2020

Pune hrisca la inmuiat pentru macar 1 ora, apoi scurge-o de apa. Toaca marunt ceapa si 1 catel de usturoi, trage-le rapid in ulei de masline si adauga hrisca si condimentele: sare, putin cimbrisor, curry, boia dulce si un varf de cutit de scortisoara. Amesteca, adauga 2 cesti de apa si lasa...

Orez cu lapte, piure de mar, granola si fructe de padure

In Dulciuri la 11 Oct 2020

Pune merele la copt, cu sau fara zahar peste ele. Eu as zice ca o lingura de zahar e suficient pentru mere usor acrisoare, iar daca folosesti mere mai dulci, cum sunt merele golden, nu e nevoie de pic de zahar. In timp ce se coc merele, pregateste orezul cremos cu lapte: pune orezul la fiert...

Legume coapte pe gratar, in ulei de masline

In Conserve la 1 Oct 2020

Legumele coapte in ulei se pregatesc foarte simplu pe gratar sau in cuptor.  Pune legumele pe rand pe gratar, ardeii intregi, vinetele si dovleceii taie-le in rondele si rondelele in jumatate, daca sunt prea mari.  Unge intai gratarul cu putin ulei, sa poti intoarce usor legumele...

Sandvis cu friptura de porc, sos pesto si legume coapte

In Sandvisuri la 28 Sep 2020

Mai mereu cand pregatesti o friptura, iti mai ramane o parte pe care nimeni nu vrea sa o mai consume. O idee buna de a preveni risipa e sa folosesti si resturile ramase, pregatind un sandvis de exemplu.  Pregateste doua felii mari de paine buna. Una unge-o cu sos de la friptura, ca ii da...

Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese

In Pui la 16 Sep 2020

Incalzeste cuptorul la 200 grade C. Pune pieptul de pui intr-un castron, adauga condimentele, usturoiul pisat, sarea si piperul, apoi 1 lingura ulei de masline. Nu am trecut o anume cantitate de condimente la ingrediente, fiecare condimenteaza asa cum ii place, mai mult sau mai putin...

Desert tarta rustica cu gem de fructe de padure

In Dulciuri la 10 Sep 2020

Cum se face crusta pentru tarta: Amesteca untul cu zaharul pudra si praful de sare. Adauga oul, apoi incorporeaza faina alba, faina de migdale si alunele tocate. Formeaza o bila din aluat, pune-l in folie alimentara si pune-l la frigider pt 1 ora. Pregateste tava pt tarta:...

Mini omlete cu dovlecei si rosii cherry, cu sos de patrunjel si marar

In Aperitive / Garnituri la 31 Aug 2020

Spala rosiile cherry si dovlecelul. Curata coaja dovlecelului, taie-l rondele si rosioarele in jumatate. Pregateste mini tigaia pentru mini omlete. :D  Unge tigaia cu un strop de ulei de masline si pune cateva rondele de dovlecel si o rosioara in centru. Presara putina sare si...

Curry de ciuperci cu lapte de cocos

In Mancaruri de post la 30 Aug 2020

Spala, curata ciupercile si usuca-le cu un prosop de hartie.  Pune in tigaie uleiul la incins si adauga ghimbirul si usturoiul tocate marunt si ceapa taiata pestisor. Amesteca, lasa sa se coloreze putin, apoi adauga ciupercile feliate.  Condimenteaza cu sare si piper, pune o...

Ton la gratar cu spaghete din dovlecei si sfecla rosie

In Ton la 26 Aug 2020

Pune tonul in tigaia gratar, impreuna cu usturoi si ghimbir tocate marunt, sare si piper. Stropeste cu putin ulei.  Intoarce tonul pe ambele parti, cat sa se rumeneasca bine exteriorul, iar la mijloc sa ramana un strat rozaliu.  Taie dovlecelul si sfecla cu un...

Desert Kaiserschmarrn sau clatite rupte

In Dulciuri la 19 Aug 2020

Inainte de a incepe prepararea clatitelor rupte, pune stafidele la inmuiat in rom. Sunt mult mai aromate. :D Bate ouale bine, pana devin pufoase, caci asta te va scuti de a separa albusurile de galbenusuri. Adauga praful de sare, 2 linguri de zahar pudra, 10 g de unt topit si amesteca....

Aperitiv placinta cu branza, ceapa si marar

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2020

Pregateste intai umplutura: pune branza intr-un castron, toaca marunt ceapa si mararul si amesteca toate ingredientele. Adauga si sare in compozitie. Tapeteaza tava pentru placinta cu hartie de copt. Pune prima foaie in tava si presara umplutura de branza cu ceapa si marar, apoi...

Aperitiv tarta cu zucchini, bacon, rosii uscate si muguri de pin

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2020

Pregateste intai aluatul de tarta: Mixeaza untul impreuna cu faina si sarea, pana se formeaza un aluat sfaramicios. Adauga apa cu gheata, mixeaza, mai adauga o mana de faina daca se mai simte nevoia. Aduna aluatul intr-o bila, aplatizeaz-o si pune aluatul in frigider cat timp pregatesti...

Gem asortat de fructe de padure

In Dulceata / Gem la 15 Iul 2020

Spala sub un jet de apa fructele, rapid, sa nu-si lase in apa prea multa zeama. Pentru gemul de fructe de padure eu am combinat afine, mure si zmeura, dar poti adauga ce alte fructe de padure ai la indemana.  Sterilizeaza borcanele in care vei pune gemul. Pune zmeura, afinele si...

Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)

In Supe la 12 Iul 2020

Pune rosiile si cateii de usturoi la cuptor pentru 30 minute, la 180 grade C. Lasa la racit, apoi curata rosiile de pielite si samburi si usturoiul de coaja si paseaza-le impreuna cu usturoiul. Condimenteaza cu sare si piper si pune supa la rece.  Taie castravetii, ardeiul capia,...

Aperitiv spring rolls cu pui

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2020

Pune fasiile de pui condimentate pe gratar si intoarce-le pe ambele parti pana se rumenesc usor. Lasa-le apoi la racit. Taie legumele pe lungime, sub forma de bastonase subtiri. Pune apa intr-o cratita si inmoaie pe rand cate o foaie de orez, cam 10-15 secunde, nu mai mult, sa ramana...

Salata de mangold cu humus, avocado si rosii

In Salate la 28 Iun 2020

Spala bine frunzele de mangold, kale si patrunjel si rupe-le sau taie-le si asaza-le intr-un bol. Condimenteaza cu sare si stropeste cu ulei de masline si otet de mere cu miere , facut in casa. Taie rosia si fructul de avocado in felii. Pune in mijloc, peste salata, 2 linguri cu humus...

Otet de mere cu miere de albine, facut in casa

In Vegan / Raw vegan la 22 Iun 2020

Spala bine merele si curata-le de partile stricate sau lovite. Umple cu mere o treime din borcanul de sticla, adauga 200 ml miere de albine si 600 ml apa.  Acopera cu un tifon curat, pentru a nu permite insectelor sau prafului sa patrunda in borcan si tine cateva zile la o temperatura...

Burger vegan cu legume pai prajite

In Vegan / Raw vegan la 17 Iun 2020

Pune burgerii congelati direct pe gratarul incins, condimenteaza cu sare si piper si lasa-i sa se rumeneasca usor, exact ca pe burgerul din carne, apoi intoarce-i cu grija si pe partea cealalta.  Scoate-i si pune-i deoparte.  Intre timp pune legumele pai in tava tapetata cu hartie...

Desert tarta cu capsuni si faina de migdale

In Dulciuri la 31 Mai 2020

Separa albusurile de galbenusuri si taie capsunile. Mixeaza galbenusurile cu zaharul (facut pudra), adauga cele doua linguri de smantana, esenta de rom ( sau de migdale) si faina de migdale.  Bate albusurile spuma cu un praf de sare.   Incorporeaza treptat albusurile...

Cartofi striviti la cuptor, cu branza

In Mancaruri de legume la 30 Mai 2020

 Spala bine cartofii si pune-i la fiert cu tot cu coaja.  Scurge-i bine de apa, cand au fiert.  Tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt, apoi pune cartofii in ea si striveste-i cu pasatorul pt piure.  Presara sare si piper peste cartofii zdrobiti, pune cate un cub...

Smoothie bowl cu fructe de padure si banane

In Vegan / Raw vegan la 21 Mai 2020

Pune pentru inceput fulgii de cereale la inmuiat in lapte de migdale, cat sa le acopere. Sunt foarte bune pentru digestie consumate in acest mod.  Altfel, le poti pune intr-o tigaie la rumenit usor, daca preferi o textura crocanta.  Cum prepari smoothie-ul: Curata de coaja o...

Piept de curcan in stil mongolez cu orez negru

In Curcan la 14 Mai 2020

Spala orezul negru si lasa-l la inmuiat macar 30 minute, pentru a scurta timpul de preparare. Pune-l la fiert, timp in care poti trece la prepararea pieptului de curcan in stil mongolez.  Taie pieptul de curcan in cubulete sau fasii, condimenteaza cu sare si piper, dar tine cont ca vei...

Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry)

In Vegan / Raw vegan la 30 Apr 2020

Scurge bine tofu de zeama si taie-l in cubulete, cam de 1cm.  Toaca marunt ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute. Pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si adauga o lingurita de chimen, amesteca usor, pana se elibereaza aroma chimenului in ulei. Adauga ghimbirul,...

Sandvis cu creveti sau Swedish shrimps sandwich

In Sandvisuri la 29 Apr 2020

 Pune feliile de paine la prajit.  Prepara maioneza din 2 galbenusuri fierte, putin mustar, ulei de masline si stropeste cu zeama de lamaie. Nu uita sa adaugi si un praf de sare. Eu am adaugat la final si mixat si albusurile fierte. Daca preferi o maioneza mai light poti adauga si o...

Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2020

Pregateste o tava pentru tarta aperitiv. Pune cate o foaie pe rand in tava si unge-o cu unt topit. Ai grija sa ungi bine si marginile fiecarei foi, pentru a le putea aranja usor la final peste tarta.  Spala bine verdeturile. Opareste spanacul si pune-l la scurs. Toaca verdeturile marunt,...

Desert Buchteln sau gogosi umplute cu Nutella, la cuptor

In Dulciuri la 13 Apr 2020

Pune intr-un castronel putin lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Amesteca si lasa 15 minute sa creasca.  Adauga peste faina, mixeaza usor, apoi incorporeaza pe rand celelalte ingrediente: galbenusurile de ou, laptele, zaharul, untul topit, esenta si nu uita praful de sare....

Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici

In Mancaruri de post la 31 Mar 2020

Pregateste intai sosul de patrunjel cu usturoi: Toaca patrunjelul, leurda, loboda si usturoiul, pune-le intr-un bol si stropeste cu ulei, vinegar, sare si un vf de cutit de chili. Amesteca si lasa sosul la frigider pana servesti mancarea.  Pregateste mamaliga: pune apa la fiert cu un...

Afisate 301 - 330 din 861 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]