Macroul congelat îl eviscerez cât este încă semi-îngheţat.
Nu-l decongelez de tot deoarece fiind un peşte destul de gras când este decongelat total este destul de firav.
Se pregăteşte peştele:
- se taie capetele şi cozile;
-...
Se curăţă peştele de solzi, se eviscerează şi scot branhiile.
Se spală bine în interior cu apă cere, se pune la scurs.
Se crestează, se sărează şi se lasă circa 30 minute de-o parte.
Se prăjeşte în ulei bine încins, trecut în făină sau...
Peștele se eviscerează, fără a se îndepărta solzii, se spală, se ține 2-3 ore în apă pentru a ieși tot sângele după care se sărează în exces.
Se păstrează la sare circa o săptămână.
După acest timp se desărează în apă,...
Peștele se spală, se eviscerează și se taie în două jumătăți.
Solzii nu se curăță.
Fileurile obținute le țin în apă, se schimbă după 1-2 ore până când se scurge tot sângele și apa devine limpede. În ultima apă se poate pune un...
Se curăță, se eviscerează și se pregătesc fileurile pentru grătar.
Se sărează bucățile de pește iar după 30 minute se pot pune pe grătarul (tigaie grill) bine încins.
Prima dată se pune partea cu pieliță.
Peștele se întoarce o singură dată,...
Se curăță peștele de solzi, se eviscerează, se spală și se așează pe hârtie absorbantă.
După ce s-a scurs bine apa, se crestează, se sărează și se lasă de-o parte circa 30 minute.
Se pune scrumbia pe o tigaie grill bine încinsă.
Se ține pe...
Se curaţă peştele de solzi, se eviscerează, se crestează.
Se spală cu apă rece şi se lasă la scurs; eventual se şterge cu un şervet.
Într-o tavă de cuptor, se pune hârtie de copt şi se acoperă toată suprafaţa cu un strat de sare grunjoasă de circa 1/2...
Se curăță peștele de solzi, se eviscerează, se taie în bucăți.
Bucățile de pește se sărează și se lasă de-o parte aproximativ 30 minute.
După acest timp, se trec prin făină și se prăjesc în ulei foarte bine încins (circa 3-4 minute...
Se pregăteşte peştele:
- se curăţă solzii;
- se taie capetele şi cozile;
- se taie rondele de circa 1,5 cm;
- se spală în 2-3 ape;
- se sărează bine peştele, se acoperă şi se ţine la rece timp de 2-3 zile.
După acest timp, se clăteşte din nou...
Se pregătește peștele:
Se decapitează, se eviscerează, se spală, se usucă cu un șervet curat.
Se condimentează cu sare și piper.
Ceapa se taie julienne.
Se unge o tavă de cuptor cu ulei de floarea soarelui (am pus și folie cerată), se așează...
Se pune tonul într-o strecurătoare.
Se toacă mărunt ceapa roșie, castraveții, varza roșie, usturoiul marinat.
Caperele se taie în două.
Se amestecă tonul cu legumele, se adaugă ulei de măsline, sare și piper.
Se prăjește pâinea și...
Se pun fish fingers-urile în cuptor, timp de 20 minute, la temperatură potrivită.
Se fierbe orezul în apă + sare (o parte orez şi 2 + 1/2 părţi apă). După ce a fiert se adaugă 2-3 linguri de ulei de măsline şi piper.
Poftă bună!
Se spală, se şterge peştele cu un şervet curat.
Se condimentează cu sare şi piper.
Se unge o tavă cu ulei de măsline, se aşează somonul şi se dă la cuptor timp de 15-20 minute.
Se fierbe orezul în apă + sare.
După ce a fiert, se adaugă sosul ce a rezultat...
Se taie peştele de-a lungul burţii, se curăţă, se spală apoi se porţionează.
Solzii nu se curăţă.
Se sărează şi se lasă circa 20 minute.
Se încinge bine grătarul. Prima dată se pune partea cu solzi.
Se ţine 2-3 minute pe fiecare parte, doar cât "să...
Cartofii se spală, se şterg. Se unge o foaie de aluminiu / folie cerată cu ulei de măsline, se adaugă sare, piper. Se înfăşoară cartofii în folie (unul câte unul). Se pun în cuptor timp de 30 minute, la foc potrivit.
Între timp se pregătește...
Sosul de citrice:
Portocalele se taie felii (fără pielițe și partea albă) și se amestecă cu restul ingredientelor într-un bol. Se pune de-o parte.
Orezul:
Se pune tigaia la încins, se toarnă ulei de măsline; se adaugă ceapa tocată fin, se călește foarte...
Se pregăteşte ştiuca:
- se taie capul;
- se scoate pieliţa - la început cu ajutorul cuţitului, după care am tras cu mâna;
- capetele se păstrează;
Se pregăteşte umplutura:
- carnea rămasă după ce s-a scos pieliţa nu mi-ar fi ajuns să umplu ambele...
Macrou la grătar & Hrişcă cu legume
Macroul congelat îl eviscerez cât este încă semi-îngheţat. Nu-l decongelez de tot deoarece fiind un peşte destul de gras când este decongelat total este destul de firav. Se pregăteşte peştele: - se taie capetele şi cozile; -...
Caras prăjit în mălai şi în făină
Se curăţă peştele de solzi, se eviscerează şi scot branhiile. Se spală bine în interior cu apă cere, se pune la scurs. Se crestează, se sărează şi se lasă circa 30 minute de-o parte. Se prăjeşte în ulei bine încins, trecut în făină sau...
Malasolca
Peștele se eviscerează, fără a se îndepărta solzii, se spală, se ține 2-3 ore în apă pentru a ieși tot sângele după care se sărează în exces. Se păstrează la sare circa o săptămână. După acest timp se desărează în apă,...
File de singer crud - uscat
Peștele se spală, se eviscerează și se taie în două jumătăți. Solzii nu se curăță. Fileurile obținute le țin în apă, se schimbă după 1-2 ore până când se scurge tot sângele și apa devine limpede. În ultima apă se poate pune un...
File de singer la grătar
Se curăță, se eviscerează și se pregătesc fileurile pentru grătar. Se sărează bucățile de pește iar după 30 minute se pot pune pe grătarul (tigaie grill) bine încins. Prima dată se pune partea cu pieliță. Peștele se întoarce o singură dată,...
Scrumbie la grătar & Cartofi prăjiți
Se curăță peștele de solzi, se eviscerează, se spală și se așează pe hârtie absorbantă. După ce s-a scurs bine apa, se crestează, se sărează și se lasă de-o parte circa 30 minute. Se pune scrumbia pe o tigaie grill bine încinsă. Se ține pe...
Scrumbie la cuptor pe pat de sare
Se curaţă peştele de solzi, se eviscerează, se crestează. Se spală cu apă rece şi se lasă la scurs; eventual se şterge cu un şervet. Într-o tavă de cuptor, se pune hârtie de copt şi se acoperă toată suprafaţa cu un strat de sare grunjoasă de circa 1/2...
Plachie de caras
Se curăță peștele de solzi, se eviscerează, se taie în bucăți. Bucățile de pește se sărează și se lasă de-o parte aproximativ 30 minute. După acest timp, se trec prin făină și se prăjesc în ulei foarte bine încins (circa 3-4 minute...
Guvizi crocanţi cu mujdei şi cartofi
Se eviscerează peştele. Se sărează şi se lasă de-o parte circa 30 minute. Se prăjeşte în ulei încins. Poftă bună!
Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi
Se pregăteşte peştele: - se curăţă solzii; - se taie capetele şi cozile; - se taie rondele de circa 1,5 cm; - se spală în 2-3 ape; - se sărează bine peştele, se acoperă şi se ţine la rece timp de 2-3 zile. După acest timp, se clăteşte din nou...
Macrou la cuptor & Mămăligă și mujdei de usturoi
Se pregătește peștele: Se decapitează, se eviscerează, se spală, se usucă cu un șervet curat. Se condimentează cu sare și piper. Ceapa se taie julienne. Se unge o tavă de cuptor cu ulei de floarea soarelui (am pus și folie cerată), se așează...
Tartine cu ton, capere și coriandru
Se pune tonul într-o strecurătoare. Se toacă mărunt ceapa roșie, castraveții, varza roșie, usturoiul marinat. Caperele se taie în două. Se amestecă tonul cu legumele, se adaugă ulei de măsline, sare și piper. Se prăjește pâinea și...
Fish Fingers la cuptor & Orez thai
Se pun fish fingers-urile în cuptor, timp de 20 minute, la temperatură potrivită. Se fierbe orezul în apă + sare (o parte orez şi 2 + 1/2 părţi apă). După ce a fiert se adaugă 2-3 linguri de ulei de măsline şi piper. Poftă bună!
Somon la cuptor & Orez thai
Se spală, se şterge peştele cu un şervet curat. Se condimentează cu sare şi piper. Se unge o tavă cu ulei de măsline, se aşează somonul şi se dă la cuptor timp de 15-20 minute. Se fierbe orezul în apă + sare. După ce a fiert, se adaugă sosul ce a rezultat...
Saramură nature de ştiucă & Mămăligă
Se taie peştele de-a lungul burţii, se curăţă, se spală apoi se porţionează. Solzii nu se curăţă. Se sărează şi se lasă circa 20 minute. Se încinge bine grătarul. Prima dată se pune partea cu solzi. Se ţine 2-3 minute pe fiecare parte, doar cât "să...
Scrumbie la cuptor & Cartofi copţi (în folie de aluminiu)
Cartofii se spală, se şterg. Se unge o foaie de aluminiu / folie cerată cu ulei de măsline, se adaugă sare, piper. Se înfăşoară cartofii în folie (unul câte unul). Se pun în cuptor timp de 30 minute, la foc potrivit. Între timp se pregătește...
Somon la grătar cu sos de citrice & orez basmati cu ghimbir
Sosul de citrice: Portocalele se taie felii (fără pielițe și partea albă) și se amestecă cu restul ingredientelor într-un bol. Se pune de-o parte. Orezul: Se pune tigaia la încins, se toarnă ulei de măsline; se adaugă ceapa tocată fin, se călește foarte...
Știucă umplută
Se pregăteşte ştiuca: - se taie capul; - se scoate pieliţa - la început cu ajutorul cuţitului, după care am tras cu mâna; - capetele se păstrează; Se pregăteşte umplutura: - carnea rămasă după ce s-a scos pieliţa nu mi-ar fi ajuns să umplu ambele...