MotanLaOale

8

Bucataras
Minunat

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE990
PRIETENI385
Retete

Chec aperitiv cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 17 Mar 2011

Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit cu ciupercile taiate marunt. Dupa ce se inmoaie putin se pune si ardeiul taiat marunt, parizerul si costita taiate cubulete, vegeta, boia, sare, piper si se mai caleste putin. La final se pune mararul si se lasa la racit. Albusurile se bat...

Melci cu stafide

In Prajituri la 17 Mar 2011

Stafidele se pun in apa cu esenta de rom (lamaie, portocale) cel putin o ora dupa care se scurg si se usuca. Aluatul se lasa la decongelat. Untul se topeste si se lasa la racit. Zaharul se amesteca cu zaharul vanilat. Aluatul se intinde si se indreapta cu sucitorul si se unge cu...

Spaghete cu carne

In Spaghete la 17 Mar 2011

Carnea se taie cubulete de 1-2 cm si se pune la prajit in ulei pana se albeste. Se adauga apa, se pune vegeta,boia, piper si se fierbe 30-40 minute completandu-se cu apa. Se adauga rosiile, pasta de tomate si restul condimentelor dupa dorinta si se mai fierbe 10 minute. Intre timp se...

Macrou prajit

In Peste la 6 Mar 2011

Pestele se curatza si se taie bine. se presara cu sare si se lasa sa isi ia cata ii trebuie Faina se amesteca cu putina boaia pentru culoare. Peste se tavaleste prin faina si se pune la prajit in uleiul incins Se intoarce pe ambele partzi pana se rumeneste frumos Se manaca cu...

Mamaliga cu carnatzi si branza

In Mancaruri cu carne la 6 Mar 2011

Se face o mamaliga mai moale din malai apa si sare. Carnatzii se taie felii si costitza bucatzi si se prajesc intr-o lingura de ulei. Intr-un vas termo-rezistent uns cu unt se pune un strat de mamaliga pe fund. Se pun carnatzii cu costitza prajita si se presara branza sfaramata. Se...

Desert tortulet rapid

In Torturi la 6 Mar 2011

Crema se prepara cu 200 ml lapte si 3 linguri zahar pudra urmand indicatiile de pe plic. Frisca se mixeaza cu intaritorul de frisca. Glazura se prepara urmand indicatile de pe plic. Se face un sirop dintr-un pahar de apa cu 2 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat si 4 lingurite de ness....

Taitei cu varza acra si cartofi

In Mancaruri de post la 6 Mar 2011

Varza se pune in apa rece la desarat de seara pana dimineatza. Se toaca fidelutza si se stoarce bine. Ceapa se curatza si se taie marunt. Se pune ceapa la calit in ulei si dupa 2-3 minute se pune putzina apa si varza. Punem piperul, foile de dafin, boiaua(pentru culoare) putina apa si...

Omleta cu ficatei

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2011

Ficateii de pasare se usuca intr-un prosop absorbant, se taie in bucati potrivite si se prajesc in putin ulei. Cand sunt gata se scot pe un prosop absorbant. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit intr-o lingura de ulei. Se caleste pana se inmoaie ceapa. Se adauga ficateii...

Snitele din piept de pui

In Pui la 2 Mar 2011

Pieptul de pui se portioneaza si se bate usor cu ciocanul de snitele. Se pun pe o farfurie nesuprapuse se presara cu vegeta si piper si se stropesc cu zeama de lamaie. Ouale se bat bine cu un praf de sare intr-un castron. Pesmetul si faina se pun in doua farfurii. Snitelele se trec...

Mancare de fasole verde

In Mancaruri de legume la 2 Mar 2011

Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in 2-3 linguri de ulei cateva minute. Se toarna putina apa si cand fierbe se pune fasolea verde. Se completeaza cu apa si se fierbe 20-30 minute. Se adauga rosiile maruntite si pasta de tomate si se mai fierbe 5-10 minute. cand este...

Desert tort de mere

In Torturi la 2 Mar 2011

Zaharul se pune pe fundul cratitei in care facem tortul si se netezeste uniform. Merele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi in asa fel incat sa ramana intregi (se poate folosi un aparat special sau cu un cutit subtire). Merele se pun in cratita peste zahar unul langa altul, se...

Salata de cartofi cu peste afumat

In Salate la 2 Mar 2011

Cartofii se fierb in coaje, se curata, se racesc si se taie bucati potrivite. Pestele afumat se curata si se rupe bucati. Ceapa se curata si se  taie julien. Se face maioneza din 2 galbenusuri crude, 200ml ulei, 2 lingurite de mustar, sare si zeama de lamaie. Ingredientele se...

Desert gogosi

In Dulciuri la 1 Mar 2011

Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar si putin lapte (cam 30 minute) la loc calduros. Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc unde se pune maiaua dupa ce a crescut, se adauga ouale, restul de zahar, zaharul vanilat, un praf de sare, untul si laptele cate...

Ficatei de pasare si oua invelite in bacon

In Ficat la 1 Mar 2011

Ficateii de pasare se curata, se spala si se pun la scurs. Ouale se fierb tare, se trec prin apa rece si se curata. Ficateii se usuca bine, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon. Se prinde cu o scobitoare pentru siguranta. Ouale se presara cu vegeta si piper,...

Friganele

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2011

Franzela se taie felii potrivite. Ouala se bat bine cu un praf de sare intr-un casrton. Laptele se amesteca cu zaharul. Uleiul se pune intr-o tigaie antiaderenta si se incinge. Feliile de paine se inmoaie in lapte se scurg putin, se trec prin oul batut si se pun la prajit in uleiul...

Mancare de mazare verde

In Mancaruri de post la 1 Mar 2011

Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in 2-3 linguri de ulei. Se caleste 2-3 minute dupa care se pune putina apa, iar cand fierbe se adauga si mazarea. Se completeaza cu apa si se fierbe 20-25 minute pana este fiarta mazarea. Se adauga pasta de tomate, zahar, sare si piper si se...

Salata de cartofi

In Salate la 1 Mar 2011

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se lasa la racit, dupa care se taie in bucati potrivite. Daca se taie fierbinti se sfarama. Ceapa se curata si se taie marunt. Se prepara o maioneza din 2 galbenusuri, 3 lingurite mustar, 200 ml ulei, zeama de lamaie si sare dupa gust. Se amesteca...

Reteta de preparare a papanasilor

In Prajituri la 20 Feb 2011

Reteta de preparare a papanasilor Branza, ouale, zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare si coaja de lamaie se amesteca bine pana devine o pasta cremoasa. Faina se amesteca cu praful de copt se toarna deasupra si se amesteca pana se omogenizeaza si devine un aluat moale si lipicios din...

Milkshake de portocale si kiwi

In Bauturi la 18 Feb 2011

Fructele se curata, se taie bucati si se pun in blender. Se pune inghetata, zaharul vanilat si se mixeaza foarte bine. Se anauga laptele, indulcitorul si se mixeaza in continuare. Daca este prea gros se mai pune lapte. Se serveste rece ornat dupa preferinta. Pofta Buna!

Muffins cu rahat

In Prajituri la 18 Feb 2011

Ouale, zaharul, zaharul vanilat si un praf se sare se mixeaza bine pana devine cremos. Se adauga untul topit si coaja rasa de lamaie si se mixeaza in continuare. Se adauga smantana si iaurtul si se mixeaza in continiare. Praful de copt se amesteca cu faina, se adauga peste celelalte...

Rulouri de vitel

In Vita la 17 Feb 2011

Feliile de pulpa se bat bine bine sa devina subtiri si cat mai mari si se presara cu sare si piper. Oul se bate bine cu sare intr-o farfurie. Faina si pesmetul se pun in doua farfurii intinse. Se pune o felie de carne pe blatul de lucru, se pune peste o felie de pastrama si la final o...

Snitele de vitel

In Vita la 17 Feb 2011

Pulpa de vitel se taie bucati potrivite, se bat pentru fragezire si se presara sare si piper. Se trec prin faina, prin ou, prin faina, prin ou si iar prin faina si se pun la prajit in ulei incins. Se prajesc pe ambele parti pana sunt facute si capata o culoare aurie. Se servesc cu orice...

Varza de Bruxelles gratinata

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2011

Varza de Bruxelles se curata si se pune la fiert in apa cu sare 15 minute. Eu am avut varza congelata si am pus-o la fiert asa in apa clocotita si am curatat-o dupa aceea. Se unge un vas termorezistent cu unt si se pune varza de preferat intr-un singur strat. Se pun bucatele de unt intre...

Limba cu masline

In Mancaruri cu carne la 17 Feb 2011

Limba se pune la fiert in apa rece cu sare. Cand este fiarta se curata si se taie felii. Ceapa se curata si se toaca foarte marunt la robot pana se face ca o pasta sau se da pe razatoarea fina. Se pune uleiul in cratita cu ceapa si se caleste 4-5 minute. Maslinele (eu am pus fara...

Briose cu ciocolata

In Prajituri la 17 Feb 2011

Faina se amesteca cu praful de copt. Se mixeaza bine ouale cu zaharul, uleiul, zaharul vanilat, cu zmantana si cu laptele. Se adauga si faina si se mixeaza pana la omogenizare. Se pune in formele de briose unse sau tapetate cu forme de hartie si se umplu cel mult 3/4. Se pun...

Varza acra calita

In Mancaruri de legume la 16 Feb 2011

Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca marunt, costita se taie fasii, se pun in ulei si se calesc 4-5 minute. Se adauga varza si se pune apa pana aproape sa acopere varza. Se pune piper, 2-3 foi...

Ciorba de legume

In Ciorbe la 16 Feb 2011

Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul, o lingurita de vageta si se fierbe 15-20 minute. Se adauga apoi mazarea si cartofii si se mai fierbe 15-20 minute. Cand sunt fierte toate legumele se adauga rosiile si...

Cornete din lipii

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2011

Lipiile se taie in patru si din fiecare sfert se face un cornet care se prinde in scobitori (eu am niste ace din inox speciale pentru prins diverse preparate). Se ung cu ulei amestecat cu boia pe interior si exterior. Se pun doua scobitori in cruce pentru a le tine desfacute si se pun...

Salata cu de toate

In Salate la 16 Feb 2011

Rosiile, castravetele,ardeiul si ceapa se curata, se toaca marunt (este unul din secrete) si se amesteca intr-un castron. Mezelurile (se poate pune de orice fel) se toaca marunt si se pun in castron. Branza se toaca cubulete si se pune in castron, se pune sare si piper, se pune uleiul de...

Crema de branza picanta

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2011

Ceapa se curata si se toaca in robot. Peste ceapa se pun toaate celalalte ingrediente si se mixeaza pana devine o pasta cremoasa. Dupa ce este gata se tine cel putin 1 ora in frigider. Eu nu am avut rabdare si a fost cam moale. Se poate servi pe paine prajita cu rosii. Se pot umple...

Afisate 931 - 960 din 990 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Fantezie de purcel

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Azi dai o petrecere la tine acasa. Si daca tot ai facut-o, inviti numai cunoscuti carora le prezinti scenarii despre cum ar fi lumea daca tu ai fi Dumnezeu… :)

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]