Se toaca ceapa, morcovul, telina si se pun la calit in putin ulei.
Adaugam apa pana acoperim legumele.
Punem carnea peste si lasam sa fiarba 15 minute.
Adaugam ardeiul gras tocat cubulete si mai...
Condimentati fileurile de pui cu sare, piper si condimente la alegerea vostra. Eu am folosit o rasnita care contine rozmarin, fulgi de ardei iute, patrunjel, usturoi. Bateti ouale si turnati-le...
Curatam merele si le dam pe razatoarea mare.
Desfacem aluatul de foietaj si ungem foaia cu ulei, punem merele (le stoarcem in pumn ca sa scoatem sucul de mere inainte de a le aseza...
Coji de nuci:
Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.
Se cerne faina intr-un castron (pentru inceput puteti sa cerneti 200 g pentru ca este posibil sa nu intre toata). Se adauga zaharul,...
Foi:
Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele si se adauga faina pana cand coca nu se mai...
Se cern 500 g faina intr-un castron mare.
Drojdia se faramiteaza si se amesteca cu circa jumatate din laptele cald pana cand se dizolva. Se toarna peste faina. Se adauga ouale, sarea (se pune...
Legumele se curata si se taie marunt.
Intr-o oala se pune uleiul si se calesc ceapa, morcovii, albitura 2-3 minute.
Se toarna apa si se fierbe 15-20 minute.
Se adauga afumatura si fasolea verde...
Pieptul de pui spalat si curatat l-am taiat in doua.
Am condimentat pieptul de pui cu busuioc uscat, sare si piper, suc de rosii, am stropit cu putin sos de soia si putin sos dulce-picant. ...
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa , iar albusurile mixeaza-le spuma cu praful de sare.
Adauga zaharul si mixeaza pana obtii o compozitie lucioasa ce...
Căpățâna de miel, bucățile de șiră, se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, neacoperit, cca. 40 de minute.
Între timp, mațele de miel se curăță bine, adică se...
Intr-o tigaie pe foc,se pune uleiul si carnea taiata cuburi si se caleste bine pe ambele parti.Adaugam ceapa tocata marunt si calim totul la foc mediu.
Se adauga boia si se amesteca cu o...
M-am orientat rapid spre niste piscoturi de sampanie pentru a inlocui blatul de tort. Le-am asezat pe un platou, le-am insiropat si le-am dat forma de inimioara, evident cu ...o forma de inimioara....
Se pun bucatile de pui in oala de ciorba la fiert.
Morcovul il taiem rondele sau il dam pe razatoarea mare, ceapa o tocam marunt si le punem la calit in ulei de masline, dupa care se adauga in...
Aluatul:
Drojdia o amestecam cu zaharul pana se dizolva.
Apa o punem pe foc intr-un ibric cat sa fie calduta.
Intr-un bol punem faina cernuta, sare si drojdia.
Amestecam usor, apoi turnam apa...
Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat...
Prima data pregatim taiteii:
Intr-un bol punem oul, un praf de sare si le amestecam.
Adaugam faina treptat pana obtinem un aluat omogen.
Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o...
Prima data pregatim mamaliga:
Punem apa la fiert cu sare si o lingura de malai. Cand da in clocot turnam malai in ploaie, amestecam continuu cu un tel, lasam sa fiarba bine apoi o luam de pe foc....
Aluatul:
Punem intr-un bol untura de la temperatura camerei, le mixam, apoi incorporam ouale treptat.
Bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il adaugam peste.
Punem coaja rasa de...
Spalam bine rosiile si le decojim. Stiu, o sa-mi spuneti ca era mai usor sa le pun in apa clocotita cateva minute, dar nu, ciorba e mult mai gustoasa astfel. Cantitatea este pentru o oala de 5 kg....
1. Ceapa tocata marunt, usturoiul taiat si morcovul ras se calesc in putin ulei, dupa care se adauga carnea si se lasa pana se evapora complet apa rezultata. Punem apoi rosiile, sarea,...
Blat de ciocolata
1. Ciocolata, untul, frisca si uleiul se pun intr-o craticioara la foc mic amestecand pana ciocolata este topita. Lasam la racit.
2. Turnam galbenusurile peste crema de...
Duminica frumoasa sa aveti