Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 30 Dec 2018 | 7605 vizualizari

 

Imi plac foarte mult nucile umplute si am incercat reteta Oanei de data aceasta. Mi-a ramas aproximativ jumatate din crema, posibil si pentru ca am lungit-o putin cu ciocolata si nuca macinata, dar cel mai probabil pentru ca nu am bagat-o la frigider si am umplut nucile cu ea la temperatura camerei. A fost dificil pentru ca era moale si se mai desfaceau, asa ca va sfatuiesc sa puneti crema un pic in frigider pana cand se mai intareste. Asa a facut si Oana, dar eu ori sunt uituca, ori nu sunt atenta la ce fac si nu m-am gandit sa o pun in frigider la momentul respectiv. Insa, din greseli invatam sau cel putin asa sper ca voi face :D (plus ca frigiderul era full si nici nu cred ca aveam pe unde sa o mai strecor :)))
Hotarasem sa scriu ingredientele pe jumatate la crema, dar m-am razgandit. Mai bine sa ramana decat sa nu va ajunga, desi, daca o bagati la frigider sigur nu va mai ramane asa de multa.
In rest, au fost foarte bune, dar putine pentru pofticiosii mei, in jur de 30 de bucati. 

 

INGREDIENTE

  • Coji de nuci:
  • 300 g faina
  • 50 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 75 g unt topit
  • 75 ml lapte
  • 1/2 lingurita amoniac stins cu 1 lingurita otet
  • Crema:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • esenta de rom
  • 100 g nuca macinata
  • 90 g coji de aluat macinate (atat au ramas)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata:

Coji de nuci:

Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.

Se cerne faina intr-un castron (pentru inceput puteti sa cerneti 200 g pentru ca este posibil sa nu intre toata). Se adauga zaharul, esenta de vanilie, oul, sarea, untul topit si racit, laptele si amoniacul stins cu otet. Se amesteca totul cu mana si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se mai adauga faina daca este necesar. Se formeaza o bila din aluat si se pune la rece pentru cel putin jumatate de ora.

Dupa aceea, se incinge o forma pentru nuci la flacara aragazului, se unge cu untura solida si in fiecare gaura se pune cate o biluta de aluat. Se coace aluatul pe ambele parti. Se procedeaza la fel pana cand se termina aluatul.

Cojile de nuci astfel obtinute se curata de aluatul in exces de pe margini cu ajutorul unui cutit.

Restul de aluat se macina la robot.

Crema:

Se pune o cratita cu apa la foc.

Ouale se mixeaza cu zaharul intr-o craticioara, apoi se pun pe baie de abur pana cand se ingroasa putin, mestecand continuu cu o paleta de silicon. Se adauga untul si ciocolata taiate bucatele si se mesteca pana cand se topesc.  Se ia craticiorul de pe baia de aburi si se adauga esenta de rom si nuca macinata. Se lasa sa se racoreasca, apoi se incorporeaza si restul de aluat macinat.

Se lasa crema sa se raceasca. Dupa aceea, se pune la frigider pentru a se intari putin.

Se umplu cojile de nuci cu crema.

Nucile umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata se pot pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti spritati sau biscuitii copilariei