Se amesteca zaharul si cacaoa, se pun pe foc mic, putin, cit sa prinda gust de zahar ars (foarte putin sa nu se arda). Se adauga laptele si se amesteca pina se dizolva zaharul si se face ca un sirop.
Se bate frisca spuma (se mai adauga putin zahar pudra daca vreti sa fie inghetata mai dulce)....
Se amesteca amidonul si cu zaharul, se adauga oul, laptele si se pun pe foc amestecind mereu pina obtinem o ciulama.
Se lasa la racit, se bate frisca si se incorporeaza in crema.
Se pune in aparatul de inghetata sau intr-un vas, in congelator.
Incalziti cuptorul la 150 grade.
Intr-un castron bateti oul cu zaharul pina devine aproape ca o bezea la consistenta. Adaugati untul, vanilia si laptele. La sfirsit incorporom si faina.
Ungem cu ulei o foaie de copt ( nu am inteles de ce trebuie sa fac asta, dar asa zice reteta ),...
Se topeste ciocolata in putin lapte si se amesteca apoi cu restul de lapte rece.
Se bate frisca cu zaharul si se adauga peste ciocolata.
Se pune totul in aparatul de inghetata si se orneaza cu fulgi de migdale.
Eu am folosit 4 triunghiuri de Toblerone neagra, restul normala si cred...
Incalzim cuptorul la 180grade.
Intr-un castron punem iaurtul, uleiul si zaharul. Amestecam. Incorporam ouale si coaja de lamiie, apoi faina praful de copt si vanilia.
Punem hirtiile de briose in forma, le umplem cu aluat (o masura de cupa de inghetata). Tinem tava la cuptor cam...
Faina, zaharul si cacaoa se amesteca intr-o cratita.
Se pun pe foc si se adauga incet apa, sa nu faca cocoloase.
Se amesteca continuu pina obtinem o textura de ciulama. Adaugam romul. Lasam crema putin la racit.
Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 4 linguri de zahar....
Se bate oul cu zaharul, se adauga laptele, frisca batuta, romul si se pun in masina de inghetata. Pe la sfirsitul programului se adauga fructele. Dupa 30 de minute va topiti de placere.
Blat:
Se amesteca faina, zaharul, praful de copt, si cacao, apoi se pune esenta de rom. Se incorporeaza uleiul bine, apoi apa cite putin. Se pune in tava tapetata, in cuptorul incins la 180 grade si se tine 30 min sau pina trece testul scobitorii.
Crema:
Zaharul si amidonul se...
Incingeti cuptorul la 180 grade. Topim untul. Punem apa la fiert in alt vas. Adaugam cacao la unt si amestecam bine. Punem si apa si lasam sa fiarba 30 sec. Oprim focul si dam vasul deoparte. Intr-un castron mare amestecam faina cu zaharul. Incorporam in acestea compozitia de unt.Intr-un vas...
Blat: se bat ouale cu zaharul pina aprox 20 min, pina isi dubleaza volumul si se incorporeaza usor si treptat faina. se pune la copt in vas tapetat cu faina pina se rumeneste, la 170 grade.
Gelatina se pune la inmuiat.
Ciocolata se topeste cu 100ml frisca, pe baie de abur.
Se ia de pe...
Blat: se bat ouale cu zaharul pina aprox 20 min, pina isi dubleaza volumul si se incorporeaza usor si treptat faina. se pune la copt in vas tapetat cu faina pina se rumeneste, la 170 grade.
Se pune gelatina la inmuiat.
Amestecam zaharul cu faina si cacao. Se pun pe foc mai mic si...
Incalzim cuptorul la 150 grade.
Separam 3 oua, punem galbenusurile intr-un castron impreuna cu oul ramas intreg ( fara coaja, hi hi hi) si le batem bine. Adaugam laptele, pesmetul si doar 85gr din zahar.
Punem gem pe fundul vasului in care vom coace budinca si il intindem bine.
Adaugam...
Se framinta toate ingredientele, mai putin curmalele, ciocolata si fondantul. Se lasa la crescut 20 min, se mai framinta putin si se intinde o foaie dreptunghiulara cu o latura cit lungimea tavii de cozonac.
Se presara curmalele si ciocolata, se ruleaza, se rasuceste putin daca e mai mare...
Se amesteca ingredientele uscate si se adauga toate celalalte. Mi-a iesit o coca mai lipicioasa. Se pune la frigider citeva ore, dar eu am tinut-o acolo peste noapte. Se rupe o bucata cam de marimea unei portocale, iar restul se tine...
Se bat ouala, albusurile si zaharul pina isi dubleaza volumul. Se incorporeaza uleiul, vanilia si se adauga faina cite putin, amestecind usor cu o lingura de lemn, de sus in jos. Se pune aluatul intr-o tava cit mai mare, sa iasa foaia mai subtire. Se da la cuptorul...
Se bat ouale cu zaharul pina isi dubleaza volumul. Se incorporeaza uleiul, faina cite putin si vanilia. La sfirsit se coloreaza dupa dorinta. Se incinge cuptorul la 180 grade, se pune compozitia intr-o tava cu hirtie de copt sau tapetata cu ulei si faina si se lasa cam 20-30 min, pina trece...
Se bat ouala, albusurile si zaharul pina isi dubleaza volumul. Se incorporeaza uleiul, vanilia si se adauga faina cite putin, amestecind usor cu o lingura de lemn, de sus in jos.
Intr-un castron se topeste ciocolata, se lasa putin la racit si se adauga peste ea...
Se incinge cuptorul la 180grade. Se amesteca lichidele. Se amesteca ingredientele solide si se pun putin cite putin peste cele lichide. Se pun hirtiutele pentru briose in tava speciala si se umplu 3/4 cu aluat....
Se bate untul cu zaharul pina devine pufos. Se adauga oul si vanilia, se amesteca bine. Praful de copt si sarea se incorporeaza in faina si toate se adauga la compozitia de unt. Se amesteca bine pina se leaga.
Se pune coca la frigider cel putin o ora pina se intareste.
Se intinde aluatul...
Se face un aluat nu foarte tare din faina, unt, 2 oua, apa si sare. Se imparte in 3 si se tine la frigider cam 1 ora. E important sa fie rece si mai tare aluatul ca sa creasca frumos. Din acest motiv se imparte in 3, sa nu expunem toata compozitia la caldura. Se scoate 1 parte din aluat, se...
Se amesteca untul cu brinza si zaharul, se adauga galbenusul, apoi faina si restul ingredientelor.
Sau mai simplu, la masina de paine - lichidele + faina pina ce se omogenizeaza aluatul.
Cei care au gindit reteta zic sa sa mai tinem aluatul la rece 30 min, dar eu nu mai fac asta si pun...
Pandispan :
Se bat ouale cu mixerul cel putin 20 min sau pina ce isi tripleaza volumul. Luam cu o lingura sau cu paleta mixerului putina crema, o lasam sa cada peste compozitie ca si cum am scrie. Daca lasa urme vizibile inseamna ca este gata. Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina...
Ciocolata se topeste la baie de abur, se raceste putin, se adauga peste unt si se freaca bine de tot cu mixerul pina devine o crema pufoasa.
Se adauga cite un pahar de zahar si o lingura de lapte, se amesteca bine. Procedati asa pina se termina zaharul. La sfirsit se adauga vanilia. Daca...
Se pune un strat de pandispan, un strat de mousse de menta , un alt blat pandispan.
In mousse-ul de menta am pus sirop de menta verde ca sa fie colorat, iar pentru decor am pus putin sirop in pasta de zahar sa dau culoare. Am facut un jeleu cu ciocolata topita in apa si gelatina, dupa racire...
Cantitatile le alegeti voi, dar pentru un test incepeti cu o lingura de miere sau sirop si adaugati cite putin lapte praf pina obtineti o pasta buna de modelat.
La varianta mai complicata: 60 ml apa, 70gr zahar pudra, 2-3 picaturi ulei, 1 lingurita energizant (sau glucoza), 180 de lapte praf...
3/4 din zahar se pune pe foc la caramelizat, apoi se stinge cu 3/4 din apa si se lasa la racit.
Restul de zahar se dizolva in restul de apa.
Se amesteca ambele siropuri, se...
Am taiat blatul in triunghiuri, am pus cite unul intr-un castronel, l-am insiropat, am adaugat mousse-ul de cicolata in care am strecurat ceva scortisoara, am ornat cu o zapaceala de zahar ars si putin sirop de ciocolata.
Pe un blat de pandispan se aseaza un strat de mousse de ciocolata (click AICI pentru reteta) , alt blat de pandispan si se decoreaza cu pasta de zahar.
Se amesteca toate bine de tot, se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se lasa la cuptor 40-50min, la foc potrivit.
Mai simplu de atit... nu stiu ce poate fi.
Inghetata simpla de cacao
Se amesteca zaharul si cacaoa, se pun pe foc mic, putin, cit sa prinda gust de zahar ars (foarte putin sa nu se arda). Se adauga laptele si se amesteca pina se dizolva zaharul si se face ca un sirop. Se bate frisca spuma (se mai adauga putin zahar pudra daca vreti sa fie inghetata mai dulce)....
Inghetata de vanilie
Se amesteca amidonul si cu zaharul, se adauga oul, laptele si se pun pe foc amestecind mereu pina obtinem o ciulama. Se lasa la racit, se bate frisca si se incorporeaza in crema. Se pune in aparatul de inghetata sau intr-un vas, in congelator.
Inghetata de lapte
Se bate frisca cu zaharul, se adauga laptele si se pune in aparatul de inghetata sau la congelator citeva ore.
Cornete pentru inghetata I
Incalziti cuptorul la 150 grade. Intr-un castron bateti oul cu zaharul pina devine aproape ca o bezea la consistenta. Adaugati untul, vanilia si laptele. La sfirsit incorporom si faina. Ungem cu ulei o foaie de copt ( nu am inteles de ce trebuie sa fac asta, dar asa zice reteta ),...
Inghetata Toblerone
Se topeste ciocolata in putin lapte si se amesteca apoi cu restul de lapte rece. Se bate frisca cu zaharul si se adauga peste ciocolata. Se pune totul in aparatul de inghetata si se orneaza cu fulgi de migdale. Eu am folosit 4 triunghiuri de Toblerone neagra, restul normala si cred...
Bizcocho caramel cupcakes
Incalzim cuptorul la 180grade. Intr-un castron punem iaurtul, uleiul si zaharul. Amestecam. Incorporam ouale si coaja de lamiie, apoi faina praful de copt si vanilia. Punem hirtiile de briose in forma, le umplem cu aluat (o masura de cupa de inghetata). Tinem tava la cuptor cam...
Inghetata mea de cacao
Faina, zaharul si cacaoa se amesteca intr-o cratita. Se pun pe foc si se adauga incet apa, sa nu faca cocoloase. Se amesteca continuu pina obtinem o textura de ciulama. Adaugam romul. Lasam crema putin la racit. Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 4 linguri de zahar....
Inghetata cu papaya
Se bate oul cu zaharul, se adauga laptele, frisca batuta, romul si se pun in masina de inghetata. Pe la sfirsitul programului se adauga fructele. Dupa 30 de minute va topiti de placere.
Tort de post - La multi ani, florilor!
Blat: Se amesteca faina, zaharul, praful de copt, si cacao, apoi se pune esenta de rom. Se incorporeaza uleiul bine, apoi apa cite putin. Se pune in tava tapetata, in cuptorul incins la 180 grade si se tine 30 min sau pina trece testul scobitorii. Crema: Zaharul si amidonul se...
Briose tricolore
Incingeti cuptorul la 180 grade. Topim untul. Punem apa la fiert in alt vas. Adaugam cacao la unt si amestecam bine. Punem si apa si lasam sa fiarba 30 sec. Oprim focul si dam vasul deoparte. Intr-un castron mare amestecam faina cu zaharul. Incorporam in acestea compozitia de unt.Intr-un vas...
'70 cake - mousse cu caise
Blat: se bat ouale cu zaharul pina aprox 20 min, pina isi dubleaza volumul si se incorporeaza usor si treptat faina. se pune la copt in vas tapetat cu faina pina se rumeneste, la 170 grade. Gelatina se pune la inmuiat. Ciocolata se topeste cu 100ml frisca, pe baie de abur. Se ia de pe...
Tort de primavara
Blat: se bat ouale cu zaharul pina aprox 20 min, pina isi dubleaza volumul si se incorporeaza usor si treptat faina. se pune la copt in vas tapetat cu faina pina se rumeneste, la 170 grade. Se pune gelatina la inmuiat. Amestecam zaharul cu faina si cacao. Se pun pe foc mai mic si...
Regina budincilor
Incalzim cuptorul la 150 grade. Separam 3 oua, punem galbenusurile intr-un castron impreuna cu oul ramas intreg ( fara coaja, hi hi hi) si le batem bine. Adaugam laptele, pesmetul si doar 85gr din zahar. Punem gem pe fundul vasului in care vom coace budinca si il intindem bine. Adaugam...
Cozonac, curmale si ciocolata
Se framinta toate ingredientele, mai putin curmalele, ciocolata si fondantul. Se lasa la crescut 20 min, se mai framinta putin si se intinde o foaie dreptunghiulara cu o latura cit lungimea tavii de cozonac. Se presara curmalele si ciocolata, se ruleaza, se rasuceste putin daca e mai mare...
Biscuiti glazurati
Se amesteca ingredientele uscate si se adauga toate celalalte. Mi-a iesit o coca mai lipicioasa. Se pune la frigider citeva ore, dar eu am tinut-o acolo peste noapte. Se rupe o bucata cam de marimea unei portocale, iar restul se tine...
Prajituri norocoase
Se bat ouala, albusurile si zaharul pina isi dubleaza volumul. Se incorporeaza uleiul, vanilia si se adauga faina cite putin, amestecind usor cu o lingura de lemn, de sus in jos. Se pune aluatul intr-o tava cit mai mare, sa iasa foaia mai subtire. Se da la cuptorul...
Cake balls
Se bat ouale cu zaharul pina isi dubleaza volumul. Se incorporeaza uleiul, faina cite putin si vanilia. La sfirsit se coloreaza dupa dorinta. Se incinge cuptorul la 180 grade, se pune compozitia intr-o tava cu hirtie de copt sau tapetata cu ulei si faina si se lasa cam 20-30 min, pina trece...
Briose cu mere
Se bat ouala, albusurile si zaharul pina isi dubleaza volumul. Se incorporeaza uleiul, vanilia si se adauga faina cite putin, amestecind usor cu o lingura de lemn, de sus in jos. Intr-un castron se topeste ciocolata, se lasa putin la racit si se adauga peste ea...
Briose cu topping de branza
Se incinge cuptorul la 180grade. Se amesteca lichidele. Se amesteca ingredientele solide si se pun putin cite putin peste cele lichide. Se pun hirtiutele pentru briose in tava speciala si se umplu 3/4 cu aluat....
Animalute dulci
Se bate untul cu zaharul pina devine pufos. Se adauga oul si vanilia, se amesteca bine. Praful de copt si sarea se incorporeaza in faina si toate se adauga la compozitia de unt. Se amesteca bine pina se leaga. Se pune coca la frigider cel putin o ora pina se intareste. Se intinde aluatul...
Placintele cu mere si gem de mere
Se face un aluat nu foarte tare din faina, unt, 2 oua, apa si sare. Se imparte in 3 si se tine la frigider cam 1 ora. E important sa fie rece si mai tare aluatul ca sa creasca frumos. Din acest motiv se imparte in 3, sa nu expunem toata compozitia la caldura. Se scoate 1 parte din aluat, se...
Biscuiti spritati
Se amesteca untul cu brinza si zaharul, se adauga galbenusul, apoi faina si restul ingredientelor. Sau mai simplu, la masina de paine - lichidele + faina pina ce se omogenizeaza aluatul. Cei care au gindit reteta zic sa sa mai tinem aluatul la rece 30 min, dar eu nu mai fac asta si pun...
Carte cu portocale
Pandispan : Se bat ouale cu mixerul cel putin 20 min sau pina ce isi tripleaza volumul. Luam cu o lingura sau cu paleta mixerului putina crema, o lasam sa cada peste compozitie ca si cum am scrie. Daca lasa urme vizibile inseamna ca este gata. Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina...
Tort cu buttercream si nuci caramelizate
Ciocolata se topeste la baie de abur, se raceste putin, se adauga peste unt si se freaca bine de tot cu mixerul pina devine o crema pufoasa. Se adauga cite un pahar de zahar si o lingura de lapte, se amesteca bine. Procedati asa pina se termina zaharul. La sfirsit se adauga vanilia. Daca...
Inimi cusute
Se pune un strat de pandispan, un strat de mousse de menta , un alt blat pandispan. In mousse-ul de menta am pus sirop de menta verde ca sa fie colorat, iar pentru decor am pus putin sirop in pasta de zahar sa dau culoare. Am facut un jeleu cu ciocolata topita in apa si gelatina, dupa racire...
Pasta de lapte praf - varianta simpla
Cantitatile le alegeti voi, dar pentru un test incepeti cu o lingura de miere sau sirop si adaugati cite putin lapte praf pina obtineti o pasta buna de modelat. La varianta mai complicata: 60 ml apa, 70gr zahar pudra, 2-3 picaturi ulei, 1 lingurita energizant (sau glucoza), 180 de lapte praf...
Inimioare aromate
3/4 din zahar se pune pe foc la caramelizat, apoi se stinge cu 3/4 din apa si se lasa la racit. Restul de zahar se dizolva in restul de apa. Se amesteca ambele siropuri, se...
Desert cu mousse de ciocolata si scortisoara
Am taiat blatul in triunghiuri, am pus cite unul intr-un castronel, l-am insiropat, am adaugat mousse-ul de cicolata in care am strecurat ceva scortisoara, am ornat cu o zapaceala de zahar ars si putin sirop de ciocolata.
Tort dragalas
Pe un blat de pandispan se aseaza un strat de mousse de ciocolata (click AICI pentru reteta) , alt blat de pandispan si se decoreaza cu pasta de zahar.
Alivanca bucovineana
Se amesteca toate bine de tot, se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se lasa la cuptor 40-50min, la foc potrivit. Mai simplu de atit... nu stiu ce poate fi.