Taiati carnea in bucatele de 2-3 cm.
Puneti carnea taiata intr-un castron, adaugati vinul, sosurile de soia, catelul de usturoi pisat, uleiul si zaharul.
Amestecati si puneti la rece 1 ora.
Dupa ce carnea a marinat, se infig in frigari bucatelele de carne.
Puneti frigaruile cu sosul lor...
Marinati costitele cu uleiul de maslina, sarea si piperul.
Pregatim untul de usturoi.
Curatati usturoiul. Mixati usturoiul cu untul si patrunjelul.
Incingeti gratarul. Puneti costitele si lasati sa se rumeneasca.
Dupa ce s-au rumenit, se scot pe un platou si se ung cu untul de...
Eu am cumparat-o cruda de la macelar- are un carnat si branza in mijoc, si este inconjurata de felii subtiri de bacon
Incălziti untul intr-o tigaie profunda pe foc.
Puneți rulada și lăsați-o sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute. ...
Curatam si taiem ceapa marunt.
Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.
Adaugam 10 cl de apa fiarta si lasam pe foc pana cand apa se evapora.
Intr-un castron mai mare se pune carnea, se adauga orezul racit, patrunjelul tocat, pasta de rosii, sare...
Incălziti uleiul intr-o tigaie profunda pe foc.
Puneți ruladele și lăsați-le sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute.
Se pun condimentele (sare, piper, ierburile).
Odată rumenite, se adauga ceapa si...
Se taie carnea foarte fin. Adaugam bicarbonatul si amestecăm. Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul.
Păstrați în frigider timp de 3 ore.
Curatati ceapa, se taie in jumatate si apoi in fisii foarte subtiri- julien. Puneti...
Se curata morcovii, usturoiul si ceapa. Se toaca marunt prazul, usturoiul si ceapa. Se taie morcovii în rondele.
Se pun la fiert 2 litri de apă într-o oală mare, scufundați carnea in apa fierbinte timp de aproximativ un minut pentru a o albi.
Se scurge carnea si...
Gatiti orezul - reteta orez basmati gătit aici
Se taie cârnatul, morcovii in cubulete mici. Se taie marunt ghimbirul cu tot cu piele.
Intr-o tigaie - wok, se prajeste carnatul fara sa punem ulei.
Când grăsimea începe să iasă, scoateți-l și puneti...
Se curata ceapa si morcovii.
Spalam carnea, o punem in oala sub presiune.
Adaugam ceapa si morcovii, frunza de dafin, 2 linguri de sare si piper. Acoperim cu apa si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba lasam 35 de minute. Nu deschidem vasul imediat, lasam sa iasa aburul singur.
Deschidem...
Pune carnea într-un recipient cu 20 grame de zahar, 3 linguri sos de peste și pudra Knorr.
Se amestecă bine si se lasa la marinat 30 de minute.
Faceti un caramel colorat. Când este gata, se adaugă 350 ml de apă pentru a-l dilua.
Atentie va face zgomot !
Adăugați...
Fierbeti cartofii întregi în apă clocotită cu sare pentru aproximativ 30 de minute.
Curatam si taiem ceapa si usturoiul marunt.
Ardeiul se curata si se taie cubulete.
Calim ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugam morcovul taiat cubulete, ardeiul apoi carnea si...
Indepartam foile de deasupra verzei, o taiem in doua si ii indepartam cotorul.
O tocam marunt si o punem intr-un vas incapator, unde o frecam cu putina sare.
Eu am tocat-o cu robotul Kitchenaid - a iesit foarte fina, un pic prea pentru gustul meu dar ok pentru baietii mei un pic mofturosi...
Sarati și piperati bucatile de pui.
Se presara deasupra boia de ardei.
Se curata si se toaca ceapa și usturoiul.
Se taie baconul în bucăți mici.
Se curata si se spală ardeii și roșiile. Taie-le în cubulete.
Intr-o tigaie mare (un wok este...
Spalam bine ficateii si-i curatam de pielite.
Se pun apoi pe un prosop de bucatarie care sa absoarba toata apa.
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
Ardeiul se spala, se taie in 2 si se curata de seminte. Se taie cubulete.
Intr-o tigaie se incinge...
Incălziti uleiul intr-o tigaie profunda pe foc. Puneți ruladele și lăsați-le sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute.
Se pun condimentele (sare, piper). Odată rumenite, se adauga ceapa si usturoiul in tigaie.
Când ceapa...
Frigarui Yakitori de curcan
Taiati carnea in bucatele de 2-3 cm. Puneti carnea taiata intr-un castron, adaugati vinul, sosurile de soia, catelul de usturoi pisat, uleiul si zaharul. Amestecati si puneti la rece 1 ora. Dupa ce carnea a marinat, se infig in frigari bucatelele de carne. Puneti frigaruile cu sosul lor...
Costite de miel la gratar
Marinati costitele cu uleiul de maslina, sarea si piperul. Pregatim untul de usturoi. Curatati usturoiul. Mixati usturoiul cu untul si patrunjelul. Incingeti gratarul. Puneti costitele si lasati sa se rumeneasca. Dupa ce s-au rumenit, se scot pe un platou si se ung cu untul de...
Friptură/Ruladă de curcan
Eu am cumparat-o cruda de la macelar- are un carnat si branza in mijoc, si este inconjurata de felii subtiri de bacon Incălziti untul intr-o tigaie profunda pe foc. Puneți rulada și lăsați-o sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute. ...
Sarmalute cu carne in foi de vita
Curatam si taiem ceapa marunt. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid. Adaugam 10 cl de apa fiarta si lasam pe foc pana cand apa se evapora. Intr-un castron mai mare se pune carnea, se adauga orezul racit, patrunjelul tocat, pasta de rosii, sare...
Rulada de vitel cu sos de rosii si prune uscate
Incălziti uleiul intr-o tigaie profunda pe foc. Puneți ruladele și lăsați-le sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute. Se pun condimentele (sare, piper, ierburile). Odată rumenite, se adauga ceapa si...
Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca
Se taie carnea foarte fin. Adaugam bicarbonatul si amestecăm. Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul. Păstrați în frigider timp de 3 ore. Curatati ceapa, se taie in jumatate si apoi in fisii foarte subtiri- julien. Puneti...
Tocana de vitel- Blanquette
Se curata morcovii, usturoiul si ceapa. Se toaca marunt prazul, usturoiul si ceapa. Se taie morcovii în rondele. Se pun la fiert 2 litri de apă într-o oală mare, scufundați carnea in apa fierbinte timp de aproximativ un minut pentru a o albi. Se scurge carnea si...
Orez Cantonez- Chinezesc
Gatiti orezul - reteta orez basmati gătit aici Se taie cârnatul, morcovii in cubulete mici. Se taie marunt ghimbirul cu tot cu piele. Intr-o tigaie - wok, se prajeste carnatul fara sa punem ulei. Când grăsimea începe să iasă, scoateți-l și puneti...
Racitura combinata de pui si de porc
Se curata ceapa si morcovii. Spalam carnea, o punem in oala sub presiune. Adaugam ceapa si morcovii, frunza de dafin, 2 linguri de sare si piper. Acoperim cu apa si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba lasam 35 de minute. Nu deschidem vasul imediat, lasam sa iasa aburul singur. Deschidem...
Porc in sos caramel
Pune carnea într-un recipient cu 20 grame de zahar, 3 linguri sos de peste și pudra Knorr. Se amestecă bine si se lasa la marinat 30 de minute. Faceti un caramel colorat. Când este gata, se adaugă 350 ml de apă pentru a-l dilua. Atentie va face zgomot ! Adăugați...
Gratin de cartofi cu sos bolognese
Fierbeti cartofii întregi în apă clocotită cu sare pentru aproximativ 30 de minute. Curatam si taiem ceapa si usturoiul marunt. Ardeiul se curata si se taie cubulete. Calim ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugam morcovul taiat cubulete, ardeiul apoi carnea si...
Varza cu carnati la oala cu presiune
Indepartam foile de deasupra verzei, o taiem in doua si ii indepartam cotorul. O tocam marunt si o punem intr-un vas incapator, unde o frecam cu putina sare. Eu am tocat-o cu robotul Kitchenaid - a iesit foarte fina, un pic prea pentru gustul meu dar ok pentru baietii mei un pic mofturosi...
Pui basc
Sarati și piperati bucatile de pui. Se presara deasupra boia de ardei. Se curata si se toaca ceapa și usturoiul. Se taie baconul în bucăți mici. Se curata si se spală ardeii și roșiile. Taie-le în cubulete. Intr-o tigaie mare (un wok este...
Ficatei la tigaie cu sesam
Spalam bine ficateii si-i curatam de pielite. Se pun apoi pe un prosop de bucatarie care sa absoarba toata apa. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Ardeiul se spala, se taie in 2 si se curata de seminte. Se taie cubulete. Intr-o tigaie se incinge...
Rulade de vițel cu sos de rosii
Incălziti uleiul intr-o tigaie profunda pe foc. Puneți ruladele și lăsați-le sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute. Se pun condimentele (sare, piper). Odată rumenite, se adauga ceapa si usturoiul in tigaie. Când ceapa...