Fierbeti cartofii în apă cu sare.
Se lasa sa raceasca un pic, se curata de coaja si se taie felii.
Intre timp, puneti la prajit piepturile de pui intregi intr-o tigaie fierbinte cu un pic de ulei.
Se curata si se taie marunt ceapa. Taiem ardeiul...
Se amestecă 4 linguri de ulei cu 5 linguri de miere.
Adaugati cimbru în funcție de gusturile dumneavoastră. Ungeti bine picioarele de miel si dati la frigider pentru o oră.
Intr-o vas/cratita care merge pe foc si la cuptor incalziti 4 linguri de ulei de măsline. Rumeniti pe...
Curatati morcovii si taiati-i rondele.
Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Prajiti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati rondelele de morcov, carnea si reveniti totul pana se evapora apa.
Adaugati sucul de rosii, bulionul diluat intr-un pahar cu apa si...
Se curata si se spala legumele. Se taie puiul si se pastreaza pulpele si piepturile dezosate.
Cu carcasa ramasa pregatim fondul alb. Taiem carcasa in bucati, prazul si morcovul in rondele. Punem cuisoarele in ceapa taiata in 4. Intr-o oala adanca punem carcasa, deasupra legumele taiate ,...
Pregatim marinada.
Într-un castron, se amestecă oțetul balsamic, uleiul de măsline, mierea, sosul de soia, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, sare și piper. Amestecati bine.
Puneti carnea in marinada, acoperiti-o bine cu sosul obtinut.
Lasati la frigider pentru...
Punem pe foc mic romul si-l flambam.
Se agita pentru a-l stinge si se adaugă sosul de soia și sucul de lămâie.
Se pun bucatile de pui intr-un castron si se acopera cu amestecul.
Marinati puiul 2 ore la temperatura camerei sau 4 ore la frigider.
Se usucă...
Am pregătit unt de arahide de casă. 125g alune nesarate, 2 lingurițe de miere.
Se pun arahidele într-un blender echipat cu lama de oțel și se mixeaza până obtinem un unt.
Se adaugă mierea și se amestecă din nou.
Se taie carnea în bucăți de 2-3...
Se curata si se taie ceapa si usturoiul marunt.
Rosiile si ardeiul le taiem cubulete. Curatam si taiem morcovii in rondele.
În oala sub presiune, punem la prajit carnea taiata în bucățele potrivite in uleiul de masline incins.
O revenim bine pe toate partile, adaugam ceapa...
Curatam si taiem ceapa marunt.
Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.
Adaugam 10 cl de apa si lasam pe foc pana cand apa se evapora.
Intr-un castron mai mare se pune carnea, se adauga orezul racit, patrunjelul tocat, pasta de rosii, sare si...
Se taie carnea foarte fin (pentru a o putea manca cu baghete).
Adaugam maïzena si se amestecă.
Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul.
Păstrați în frigider timp de 3 ore.
Curatati ceapa, se taie in jumatate si apoi in fisii foarte...
Pregătiți piureul de dovleac:
Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovii.
Se taie cubulete.
Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem 10-15 minute de cand incepe sa suiere.
Scurgem legumele (pastram apa).
Mixam legumele,...
Rumenti un pic piepturile de curcan pe fiecare parte. Scoateti-le si taiati-le cubulete.
Puneti carnea taiata din nou in tigaie, sare, piper si reveniti bine cubuletele pe toate partile.
Adăugați sosul curry.
Cu ajutorul laptelui curățati bine borcanul si varsati peste sosul cu...
incalziti cuptorul la 200°C.
Desfaceti punga, introduceti puiul si o parte din ierburi ( n-am pus totul, numai 2/3).
Amestecati usor, pentru ca puiul sa fie bine acoperit pe toate partile.
Adaugati 60 cl de apa si inchideti punga.
Dati la cuptor pentru 1h10 minute. ...
Curatam si taiem ceapa marunt.
Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam ficatul de pasare taiat bucatele.
Il calim bine pe toate partile, adaugam 10 cl de apa, bulionul de rosii, amestecam.
Lasam pe foc pana cand apa se evapora. Punem orezul fiert, patrunjelul tocat si susanul....
Gatiti cartofii cu tot cu coaja în apă clocotită până când sunt fierti.
Se curata de coaja si se taie cuburi sau rondele.
Curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul.
Le punem la prăjit în uleiul de măsline.
Se adaugă chorizo-ul taiat bucatele, apoi...
Puneti arahidele intr-o tigaie si adaugati 1 lingura de ulei- nu trebuie puse in uleiul incins.
Le prajiti la foc mediu si cand sunt bine colorate le scoateti pe un prosop de hartie.
Taiati carnea in bucati de 2-3 cm.
Se curata si se taie taie ceapa esalota marunt.
Ardeii se spala, se...
Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi.
Curatati ceapa si usturoiul si le taiati marunt. Spalati legumele.
Taiati rosiile, dovlecelul si ardeiul in cubulete.
Intr-o tigaie se pune la calit ceapa si usturoiul in uleiul de masline.
Adaugati carnea si reveniti...
Puneti foile de foietaj una peste alta. Foaia groasa obtinuta o intindeti un pic cu un rulou.
Cu un cerc de metal de 8 cm taiati discurile (16 discuri pentru 8 vol-au-vent).
Faceti gauri in centru la 8 discuri cu un cerc de 6 cm.
Ungeti discurile cu ou batut numai pe suprafata. Nu puneti...
Curatati ceapa si usturoiul si taiati-le marunt.
Bateti cotletele. Se condimenteaza cu sare si piper.
Punem peste cotlet: pesto, cascaval ras si rosii cherry taiate in 2.
Rulam si legam cu sfoara de bucatarie.
Le presaram cu paprika si le punem la prajit cu un pic de ulei sau unt....
Se spală și se fierbe spanacul cateva minute în apă clocotită cu sare.
Se scurge și se apasa bine pentru a elimina cat mai multa apa.
Curatam ceapa și usturoiul si le tocam fin.
Se pun la prăjit într-o lingura de ulei de masline.
Adaugati...
Pulpele se scot din grasime (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe).
Se incalzesc in tigaie timp de 10 minute pana se rumenesc bine.
Indepartati pielea. Carnea se indeparteaza de pe os si se marunteste.
Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul
Se prajesc 4-5 minute cu un pic...
Curatati fasolea.
O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa, timp de 30 de minutes. Aruncati apa si scurgeti fasolea.
Intre timp preparati sosul de rosii cu legume.
Spalati si curatati legumele.
Taiati ceapa si usturoiul marunt.
Puneti-le la...
Taiati carnea in bucati de 2-3 cm.
Puneti bicarbonatul peste ea si amestecati.
Adaugati vinul, sosul soia si uleiul de susan si amestecati.
Lasati la frigider timp de 30 minute.
Puneti arahidele intr-o tigaie si adaugati 1 lingura de ulei- nu trebuie puse in uleiul incins.
Le prajiti...
Pulpa o spalam si o tamponam cu un servet.
Eu am cumparat-o direct de la macelar- vezi poza
O gaurim in mijloc cu un cutit lung si introducem alternand cateva jumatati de caise si untul de usturoi.
Legam bine cu sfoara de bucatarie Curatam si spalam legumele.
Intr-un vas adanc,...
Curatam ceapa si usturoiul.
Tocam marunt usturoiul si taiem fiecare ceapa in 2 (numai partea alba- partea verde o rezervam).
Puneti la-ncins uleiul intr-o cratita profunda. Adaugati carnea si reveniti-o bine pe toate partile.
Puneti sare si piper proaspat macinat.
Adaugati ceapa,...
Punem carnurile tocate cu lingurita de paprika in bolul robotului.
Framantam timp de 5 minute cu carligul pentru framantat.
Adaugam bicarbonatul, cimbrul, usturoiul pisat, sarea si piperul.
Framantam cu robotul aproximativ 5 minute. Oprim din cand in cand si aducem carnea de pe...
Pieptul de pui se taie cu un cutit pe toata lungimea lui pentru a obtine o felie subtire.
Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat,
Pregatim untul de usturoi.
Curatati usturoiul. Mixati usturoiul cu untul si patrunjelul. Puneti un pic de sare si-mpartiti in 3...
Puneti coastele la marinat cu 20 gr de zahar, vinul alb, sosul soia, uleiul de susan si cubul Knorr.
Amestecati bine si lasati la frigider 30 de minute.
Puneti arahidele intr-o tigaie si adaugati 1 lingura de ulei- nu trebuie puse in uleiul incins.
Le prajiti la foc mediu si cand sunt...
Curatati cartofii si taiati-i felii.
Pulpele se scot din grasime (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe).
Se incalzesc in tigaie timp de 10 minute pana se rumenesc bine.
Scoateti-le si pastrati-le la cald.
Puneti cartofii la prajit in grasimea ramasa.
Lasati-i sa se...
Taiati prazul in rondele fine. Puneti painea la-nmuiat. O scurgeti si o puneti intr-un castron.
Adaugati carnea, prazul, sosul de soia light, zaharul, piperul si ghimbirul.
Amestecati bine si dati la rece 1 ora.
Faceti chiftelute mici si rotunde. Dati-le prin sosul de soia dark....
Pastel de Pollo -Gratin de pui argentinien
Fierbeti cartofii în apă cu sare. Se lasa sa raceasca un pic, se curata de coaja si se taie felii. Intre timp, puneti la prajit piepturile de pui intregi intr-o tigaie fierbinte cu un pic de ulei. Se curata si se taie marunt ceapa. Taiem ardeiul...
Picior de miel la cuptor cu miere si cimbru
Se amestecă 4 linguri de ulei cu 5 linguri de miere. Adaugati cimbru în funcție de gusturile dumneavoastră. Ungeti bine picioarele de miel si dati la frigider pentru o oră. Intr-o vas/cratita care merge pe foc si la cuptor incalziti 4 linguri de ulei de măsline. Rumeniti pe...
Gratin de cartofi cu carne
Curatati morcovii si taiati-i rondele. Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Prajiti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati rondelele de morcov, carnea si reveniti totul pana se evapora apa. Adaugati sucul de rosii, bulionul diluat intr-un pahar cu apa si...
Fricassée de pui cu smantana
Se curata si se spala legumele. Se taie puiul si se pastreaza pulpele si piepturile dezosate. Cu carcasa ramasa pregatim fondul alb. Taiem carcasa in bucati, prazul si morcovul in rondele. Punem cuisoarele in ceapa taiata in 4. Intr-o oala adanca punem carcasa, deasupra legumele taiate ,...
Muschiulet de porc asiatic
Pregatim marinada. Într-un castron, se amestecă oțetul balsamic, uleiul de măsline, mierea, sosul de soia, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, sare și piper. Amestecati bine. Puneti carnea in marinada, acoperiti-o bine cu sosul obtinut. Lasati la frigider pentru...
Pui marinat in rom Godina
Punem pe foc mic romul si-l flambam. Se agita pentru a-l stinge si se adaugă sosul de soia și sucul de lămâie. Se pun bucatile de pui intr-un castron si se acopera cu amestecul. Marinati puiul 2 ore la temperatura camerei sau 4 ore la frigider. Se usucă...
Frigarui de pui cu sos satay
Am pregătit unt de arahide de casă. 125g alune nesarate, 2 lingurițe de miere. Se pun arahidele într-un blender echipat cu lama de oțel și se mixeaza până obtinem un unt. Se adaugă mierea și se amestecă din nou. Se taie carnea în bucăți de 2-3...
Gulas cu fasole noua - Bob gulas
Se curata si se taie ceapa si usturoiul marunt. Rosiile si ardeiul le taiem cubulete. Curatam si taiem morcovii in rondele. În oala sub presiune, punem la prajit carnea taiata în bucățele potrivite in uleiul de masline incins. O revenim bine pe toate partile, adaugam ceapa...
Ardei umpluti- Punjene paprike
Curatam si taiem ceapa marunt. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid. Adaugam 10 cl de apa si lasam pe foc pana cand apa se evapora. Intr-un castron mai mare se pune carnea, se adauga orezul racit, patrunjelul tocat, pasta de rosii, sare si...
Carne de porc cu ceapă- reteta chinezeasca
Se taie carnea foarte fin (pentru a o putea manca cu baghete). Adaugam maïzena si se amestecă. Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul. Păstrați în frigider timp de 3 ore. Curatati ceapa, se taie in jumatate si apoi in fisii foarte...
Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"
Pregătiți piureul de dovleac: Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovii. Se taie cubulete. Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem 10-15 minute de cand incepe sa suiere. Scurgem legumele (pastram apa). Mixam legumele,...
Piept de curcan cu sos curry - reteta rapida
Rumenti un pic piepturile de curcan pe fiecare parte. Scoateti-le si taiati-le cubulete. Puneti carnea taiata din nou in tigaie, sare, piper si reveniti bine cubuletele pe toate partile. Adăugați sosul curry. Cu ajutorul laptelui curățati bine borcanul si varsati peste sosul cu...
Pui la punga la cuptor
incalziti cuptorul la 200°C. Desfaceti punga, introduceti puiul si o parte din ierburi ( n-am pus totul, numai 2/3). Amestecati usor, pentru ca puiul sa fie bine acoperit pe toate partile. Adaugati 60 cl de apa si inchideti punga. Dati la cuptor pentru 1h10 minute. ...
Sarmale cu ficat de pasare si varza murata
Curatam si taiem ceapa marunt. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam ficatul de pasare taiat bucatele. Il calim bine pe toate partile, adaugam 10 cl de apa, bulionul de rosii, amestecam. Lasam pe foc pana cand apa se evapora. Punem orezul fiert, patrunjelul tocat si susanul....
Gratin de cartofi cu chorizo și Morbier
Gatiti cartofii cu tot cu coaja în apă clocotită până când sunt fierti. Se curata de coaja si se taie cuburi sau rondele. Curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul. Le punem la prăjit în uleiul de măsline. Se adaugă chorizo-ul taiat bucatele, apoi...
Pui cu orez in ananas - Khao phad sapparod
Puneti arahidele intr-o tigaie si adaugati 1 lingura de ulei- nu trebuie puse in uleiul incins. Le prajiti la foc mediu si cand sunt bine colorate le scoateti pe un prosop de hartie. Taiati carnea in bucati de 2-3 cm. Se curata si se taie taie ceapa esalota marunt. Ardeii se spala, se...
Placinta albaneza Byrek
Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi. Curatati ceapa si usturoiul si le taiati marunt. Spalati legumele. Taiati rosiile, dovlecelul si ardeiul in cubulete. Intr-o tigaie se pune la calit ceapa si usturoiul in uleiul de masline. Adaugati carnea si reveniti...
Vol-au-vent cu pui și ciuperci
Puneti foile de foietaj una peste alta. Foaia groasa obtinuta o intindeti un pic cu un rulou. Cu un cerc de metal de 8 cm taiati discurile (16 discuri pentru 8 vol-au-vent). Faceti gauri in centru la 8 discuri cu un cerc de 6 cm. Ungeti discurile cu ou batut numai pe suprafata. Nu puneti...
Rulada de carne cu pesto si rosii cherry
Curatati ceapa si usturoiul si taiati-le marunt. Bateti cotletele. Se condimenteaza cu sare si piper. Punem peste cotlet: pesto, cascaval ras si rosii cherry taiate in 2. Rulam si legam cu sfoara de bucatarie. Le presaram cu paprika si le punem la prajit cu un pic de ulei sau unt....
Rulada de curcan cu spanac
Se spală și se fierbe spanacul cateva minute în apă clocotită cu sare. Se scurge și se apasa bine pentru a elimina cat mai multa apa. Curatam ceapa și usturoiul si le tocam fin. Se pun la prăjit într-o lingura de ulei de masline. Adaugati...
Parmentier de rata
Pulpele se scot din grasime (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe). Se incalzesc in tigaie timp de 10 minute pana se rumenesc bine. Indepartati pielea. Carnea se indeparteaza de pe os si se marunteste. Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul Se prajesc 4-5 minute cu un pic...
Fasole boabe noua cu carne afumata
Curatati fasolea. O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa, timp de 30 de minutes. Aruncati apa si scurgeti fasolea. Intre timp preparati sosul de rosii cu legume. Spalati si curatati legumele. Taiati ceapa si usturoiul marunt. Puneti-le la...
Curcan cu arahide
Taiati carnea in bucati de 2-3 cm. Puneti bicarbonatul peste ea si amestecati. Adaugati vinul, sosul soia si uleiul de susan si amestecati. Lasati la frigider timp de 30 minute. Puneti arahidele intr-o tigaie si adaugati 1 lingura de ulei- nu trebuie puse in uleiul incins. Le prajiti...
Friptura de porc cu caise
Pulpa o spalam si o tamponam cu un servet. Eu am cumparat-o direct de la macelar- vezi poza O gaurim in mijloc cu un cutit lung si introducem alternand cateva jumatati de caise si untul de usturoi. Legam bine cu sfoara de bucatarie Curatam si spalam legumele. Intr-un vas adanc,...
Mancarica de porc cu rosii cherry si ceapa verde
Curatam ceapa si usturoiul. Tocam marunt usturoiul si taiem fiecare ceapa in 2 (numai partea alba- partea verde o rezervam). Puneti la-ncins uleiul intr-o cratita profunda. Adaugati carnea si reveniti-o bine pe toate partile. Puneti sare si piper proaspat macinat. Adaugati ceapa,...
Mititei - Mici de casa
Punem carnurile tocate cu lingurita de paprika in bolul robotului. Framantam timp de 5 minute cu carligul pentru framantat. Adaugam bicarbonatul, cimbrul, usturoiul pisat, sarea si piperul. Framantam cu robotul aproximativ 5 minute. Oprim din cand in cand si aducem carnea de pe...
Rulada de pui
Pieptul de pui se taie cu un cutit pe toata lungimea lui pentru a obtine o felie subtire. Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat, Pregatim untul de usturoi. Curatati usturoiul. Mixati usturoiul cu untul si patrunjelul. Puneti un pic de sare si-mpartiti in 3...
Coaste - Ribs de Porc Caramelizate
Puneti coastele la marinat cu 20 gr de zahar, vinul alb, sosul soia, uleiul de susan si cubul Knorr. Amestecati bine si lasati la frigider 30 de minute. Puneti arahidele intr-o tigaie si adaugati 1 lingura de ulei- nu trebuie puse in uleiul incins. Le prajiti la foc mediu si cand sunt...
Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi
Curatati cartofii si taiati-i felii. Pulpele se scot din grasime (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe). Se incalzesc in tigaie timp de 10 minute pana se rumenesc bine. Scoateti-le si pastrati-le la cald. Puneti cartofii la prajit in grasimea ramasa. Lasati-i sa se...
Frigarui japoneze Tsukune teriyaki
Taiati prazul in rondele fine. Puneti painea la-nmuiat. O scurgeti si o puneti intr-un castron. Adaugati carnea, prazul, sosul de soia light, zaharul, piperul si ghimbirul. Amestecati bine si dati la rece 1 ora. Faceti chiftelute mici si rotunde. Dati-le prin sosul de soia dark....