Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu malai si citrice
Intr-un vas se pun malaiul, migdalele macinate, zaharul, coaja de la o lamaie si de la o portocala si praful de copt.
Se amesteca cu o lingura, se adauga treptat uleiul si ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
Se...
Iata cat de simplu se prepara Reteta de desert austriac:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat impreuna cu zaharul pana se intaresc si se adauga galbenusurile, faina, amidonul, coaja de lamaie si esenta de vanilie, pe rand si le amestecam usor cu ajutorul unei spatule. ...
Pentru blat, batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul, pana obtinem o spuma tare. Se adauga nuca de cocos rasa si se incorporeaza in spuma cu ajutorul unei spatule.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia pentru blat. O nivelam si introducem tava in cuptorul incalzit la...
Pentru crema de vanilie se amesteca praful de budinca, zaharul si laptele si se pun pe foc amestecand in continuu pana se ingroasa; adaugam untul si se lasa la racit 15 minute
Pentru crema de ciocolata se amesteca praful de budinca, zaharul si laptele se pune pe foc, adaugam ciocolata rupta in...
Se curata gutuile de puf si se spala foarte bine,le lasam la uscat si ne ocupam de sirop.
Intr-un vas mai mare punem la fiert in apa zaharul si zaharul vanilat.
Cand incepe sa se inchege siropul dam pe razatoarea mare gutuile cu tot cu coaja si le stropim cu zeama de la lamaie,
Punem...
Preparam cafeaua in functie dupa cum preferam ca tarie si aroma.
Amestecam gelatina cu putina apa rece si o lasam asa circa 10 minute.
Intr-un vas punem cafeaua si gelatina,amestecam continu la foc mic pana se dizolva gelatina.
Oprim focul si adaugam zaharul in functie de cat de dulce...
Se curata merele si se dau pe razatoare.
Intr-un vas se pun faina, zaharul, oul laptele si un praf de sare si se amesteca.
Se adauga treptat apa minerala amestecand incontinu pana obtinem o coca lichida apoi adaugam merele rase si amestecam incontinu.Se prajesc bine clatitele pe ambele...
Se amesteca zaharul cu uleiul, apoi incorporam ouale unul cate unul si se adauga faina amestecata cu praful de copt si morcovii dati pe razatoarea mica.
Toata aceasta compozitie se toarna intr-o tava pentru tort tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 150 grade...
Prima data se curata merele si se taie in cubulete. Se amesteca cu zaharul si se pun pe foc, amestecand in continuu pana scade apa si se caramelizeaza.
Se opreste focul si se amesteca merele cu scortisoara macinata si se lasa la racit.
Se amesteca ouale, zaharul, zaharul vaniliat...
In vasul de la mixer punem bananele rupte in bucati, doua oua si laptele, mixam totul foarte bine, apoi adaugam drojdia uscata si zaharul si amestecam totul. In aceasta compozitie adaugam faina alba si uleiul. Framantam totul foarte bine si lasam la dospit o ora.
Cand...
Se bate albusul spuma, se adauga zaharul treptat, apoi adaugam pe rand galbenusurile, nuca macinata si la final faina si amoniacul, amestecand incet.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit 35 minute la 180°C.
Pentru crema:...
Se spala prunele, se rup in doua, se scot samburii.
Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie.
Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana cand devin o spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand se obtine o bezea tare....
Se spala fructele, se taie caisele si nectarinele in felii si se amesteca cu zahar.
Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie.
Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana cand devin o spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza...
Prima data pregatim sosul de fructe: amestecam murele, zmeura si zaharul si le punem la fiert amestecand in continuu circa 10 minute.
Pentru gofre intr-un bol mai mare punem faina,adaugam zaharul,praful de copt si sarea.
Amestecam totul foarte bine apoi adaugam galbenusurile untul topit si...
Se amesteca faina, cacaua, praful de copt si sarea si se lasa deoparte.
Se topeste untul si se lasa la racit
Se zdrobesc cu furculita bananele, se adauga untul usor racit, uleiul si ouale, amestecand pe rand dupa fiecare. Se adauga zaharul si se amesteca bine.
Se adauga ingredientele...
Punem in vasul robotului toate ingredientele pentru blat.
Mixati in vasul de la robot ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale.
Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 minute.
Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti...
Punem in vasul mixerului ouale intregi, adaugam sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixam pana isi tripleaza volumul.
Adaugam treptat uleiul fara sa ne oprim din mixat, apoi adaugam iaurtul si mixam pana la completa omogenizare.
Adaugam faina si praful de copt amestecand cu grija cu...
Se pun la foc mic caisele confiate taiate, impreuna cu sucul de lamaie. Se lasa sa fiarba putin, sa se hidrateze caisele. Se fac pasta cu blenderul si se lasa sa se raceasca. Se obtine un pireu de caise acrisor. Se rup bucati mici biscuitii. Se amesteca cu mixerul branza dulce pana devine...
Se spala bine murele, apa se pune la fiert impreuna cu zaharul pana se dizolva, apoi se toarna peste mure. Pune compotul fierbinte in borcane sterilizate, inchide-le bine cu capace si acopera-le cu o patura sa se raceasca treptat.
Compotul se pastreaza la rece, se serveste rece ca atare sau se...
Mango il curatam si il taiem in bucati mici pe care le amestecam cu zahar si zeama de lamaie si il lasam aproximativ 15 minute la macerat amestecand din cand in cand. Aceasta compozitie o punem intr-un blender si o amestecam pana obtinem un piure, apoi adaugam iaurtul si amestecam pana se...
Drojdia se dizolva in putin lapte caldut indulcit. Separat intr-un vas se bat ouale intregi cu zaharul si putina sare, apoi se toarna peste faina si se amesteca incet ca sa se absoarba toata faina, daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte. Se amesteca si se framanta bine pana...
Galbenusurile se amesteca bine cu untul, apoi se adauga zaharul, branza dulce, zaharul vanilinat, faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitia descrisa anterior. Apoi se adauga coaja de la o lamaie....
Blatul
Se separa albusurile de galbenusuri, se bate albusul spuma cu zaharul adaugat treptat, apoi se adauga treptat apa, uleiul, galbenusurile de ou si treptat faina amestecata cu praful de corp amestecandu-se usor. Compozitia se toarna intr-o forma tapetata si se da la cuptor circa 40 minute...
Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare, le scurgem de sucul pe care il lasa si le amestecam cu zahar si scortisoara, apoi le calim.
Intr-un vas spargem ouale si le amestecam cu zaharul adaugand cata putina apa, amestecam si adaugam toate lichidele pana se termina. Adaugam coaja...
Intr-un vas frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam apoi untul moale, oul intreg, laptele caldut, sarea si la urma faina. Aluatul se amesteca cu o lingura, apoi se framanta cu mana si se lasa la dospit sa creasca pana isi dubleaza volumul.
In acest timp curatam merele le dam pe...
Pentru aluat, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute.
Intre timp, pregatim umplutura.
Cele 5 albusuri le batem bine, adaugam zaharul, apoi nuca macinata pe care o adaugam...
Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit.
Intr-o forma de tort cu inel detasabil punem biscuitii, apasam bine si ii nivelam sa obtinem o baza uniforma si o dam la frigider.
Branza de vaci o amestecam cu mascarpone, zaharul pudra si o amestecam bine cu un mixer. Topiti...
Intr-un vas mediu amestecati faina, praful de copt si sarea. Adaugati zaharul si cacaua si amestecati. Adaugati untul si amestecati bine, veti avea un aluat sfarimicios, deoarece este o cantitate mica de unt. Puneti ouale pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi adaugati smantana si uleiul;...
Se spala smochinele si le taiem in doua daca sunt mari in patru.
Se pune zaharul la fiert impreuna cu apa si cand incepe sa clocoteasca adaugam smochinee si le lasam sa fiarba la foc mic cam 40 de minute si facem proba scotind putina dulceata pe o farfurie sa vedem daca se incheaga, daca este...
Mixam untul de arahide cu ouale intregi, zaharul, vanilia si bicarbonatul de sodiu.
Adaugam ciocolata maruntita (tocata grosier cu cutitul) si o omogenizam cu o spatula. Turnam compozitia intr-o tava mica de chec sau o forma rotunda, cu diametrul de 16 - 18 cm.
Coacem in cuptorul...
Reteta de prajitura cu malai si citrice
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu malai si citrice Intr-un vas se pun malaiul, migdalele macinate, zaharul, coaja de la o lamaie si de la o portocala si praful de copt. Se amesteca cu o lingura, se adauga treptat uleiul si ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Se...
Reteta de desert austriac
Iata cat de simplu se prepara Reteta de desert austriac: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat impreuna cu zaharul pana se intaresc si se adauga galbenusurile, faina, amidonul, coaja de lamaie si esenta de vanilie, pe rand si le amestecam usor cu ajutorul unei spatule. ...
Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie
Pentru blat, batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul, pana obtinem o spuma tare. Se adauga nuca de cocos rasa si se incorporeaza in spuma cu ajutorul unei spatule. Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia pentru blat. O nivelam si introducem tava in cuptorul incalzit la...
Desert prajitura Fantezie
Pentru crema de vanilie se amesteca praful de budinca, zaharul si laptele si se pun pe foc amestecand in continuu pana se ingroasa; adaugam untul si se lasa la racit 15 minute Pentru crema de ciocolata se amesteca praful de budinca, zaharul si laptele se pune pe foc, adaugam ciocolata rupta in...
Dulceata de gutui
Se curata gutuile de puf si se spala foarte bine,le lasam la uscat si ne ocupam de sirop. Intr-un vas mai mare punem la fiert in apa zaharul si zaharul vanilat. Cand incepe sa se inchege siropul dam pe razatoarea mare gutuile cu tot cu coaja si le stropim cu zeama de la lamaie, Punem...
Desert jeleu de cafea
Preparam cafeaua in functie dupa cum preferam ca tarie si aroma. Amestecam gelatina cu putina apa rece si o lasam asa circa 10 minute. Intr-un vas punem cafeaua si gelatina,amestecam continu la foc mic pana se dizolva gelatina. Oprim focul si adaugam zaharul in functie de cat de dulce...
Desert clatite cu mere si ciocolata
Se curata merele si se dau pe razatoare. Intr-un vas se pun faina, zaharul, oul laptele si un praf de sare si se amesteca. Se adauga treptat apa minerala amestecand incontinu pana obtinem o coca lichida apoi adaugam merele rase si amestecam incontinu.Se prajesc bine clatitele pe ambele...
Desert prajitura de vara
Se amesteca zaharul cu uleiul, apoi incorporam ouale unul cate unul si se adauga faina amestecata cu praful de copt si morcovii dati pe razatoarea mica. Toata aceasta compozitie se toarna intr-o tava pentru tort tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 150 grade...
Desert prajitura cu mere caramelizate
Prima data se curata merele si se taie in cubulete. Se amesteca cu zaharul si se pun pe foc, amestecand in continuu pana scade apa si se caramelizeaza. Se opreste focul si se amesteca merele cu scortisoara macinata si se lasa la racit. Se amesteca ouale, zaharul, zaharul vaniliat...
Desert painici cu banane si ciocolata
In vasul de la mixer punem bananele rupte in bucati, doua oua si laptele, mixam totul foarte bine, apoi adaugam drojdia uscata si zaharul si amestecam totul. In aceasta compozitie adaugam faina alba si uleiul. Framantam totul foarte bine si lasam la dospit o ora. Cand...
Desert prajitura Cafenuc
Se bate albusul spuma, se adauga zaharul treptat, apoi adaugam pe rand galbenusurile, nuca macinata si la final faina si amoniacul, amestecand incet. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit 35 minute la 180°C. Pentru crema:...
Desert prajitura cu prune
Se spala prunele, se rup in doua, se scot samburii. Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana cand devin o spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand se obtine o bezea tare....
Desert prajitura cu fructe de vara
Se spala fructele, se taie caisele si nectarinele in felii si se amesteca cu zahar. Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana cand devin o spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza...
Desert gofre cu fructe de padure
Prima data pregatim sosul de fructe: amestecam murele, zmeura si zaharul si le punem la fiert amestecand in continuu circa 10 minute. Pentru gofre intr-un bol mai mare punem faina,adaugam zaharul,praful de copt si sarea. Amestecam totul foarte bine apoi adaugam galbenusurile untul topit si...
Desert Banana Bread cu nuci si fructe de padure
Se amesteca faina, cacaua, praful de copt si sarea si se lasa deoparte. Se topeste untul si se lasa la racit Se zdrobesc cu furculita bananele, se adauga untul usor racit, uleiul si ouale, amestecand pe rand dupa fiecare. Se adauga zaharul si se amesteca bine. Se adauga ingredientele...
Desert tarta cu cirese si capsuni
Punem in vasul robotului toate ingredientele pentru blat. Mixati in vasul de la robot ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale. Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 minute. Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti...
Desert prajitura cu capsuni
Punem in vasul mixerului ouale intregi, adaugam sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixam pana isi tripleaza volumul. Adaugam treptat uleiul fara sa ne oprim din mixat, apoi adaugam iaurtul si mixam pana la completa omogenizare. Adaugam faina si praful de copt amestecand cu grija cu...
Desert inghetata cu caise
Se pun la foc mic caisele confiate taiate, impreuna cu sucul de lamaie. Se lasa sa fiarba putin, sa se hidrateze caisele. Se fac pasta cu blenderul si se lasa sa se raceasca. Se obtine un pireu de caise acrisor. Se rup bucati mici biscuitii. Se amesteca cu mixerul branza dulce pana devine...
Compot de mure
Se spala bine murele, apa se pune la fiert impreuna cu zaharul pana se dizolva, apoi se toarna peste mure. Pune compotul fierbinte in borcane sterilizate, inchide-le bine cu capace si acopera-le cu o patura sa se raceasca treptat. Compotul se pastreaza la rece, se serveste rece ca atare sau se...
Desert inghetata de mango cu toping de capsuni
Mango il curatam si il taiem in bucati mici pe care le amestecam cu zahar si zeama de lamaie si il lasam aproximativ 15 minute la macerat amestecand din cand in cand. Aceasta compozitie o punem intr-un blender si o amestecam pana obtinem un piure, apoi adaugam iaurtul si amestecam pana se...
Desert gogosi
Drojdia se dizolva in putin lapte caldut indulcit. Separat intr-un vas se bat ouale intregi cu zaharul si putina sare, apoi se toarna peste faina si se amesteca incet ca sa se absoarba toata faina, daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte. Se amesteca si se framanta bine pana...
Desert prajitura cu branza dulce
Galbenusurile se amesteca bine cu untul, apoi se adauga zaharul, branza dulce, zaharul vanilinat, faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitia descrisa anterior. Apoi se adauga coaja de la o lamaie....
Desert tort simplu
Blatul Se separa albusurile de galbenusuri, se bate albusul spuma cu zaharul adaugat treptat, apoi se adauga treptat apa, uleiul, galbenusurile de ou si treptat faina amestecata cu praful de corp amestecandu-se usor. Compozitia se toarna intr-o forma tapetata si se da la cuptor circa 40 minute...
Desert placinta cu mere
Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare, le scurgem de sucul pe care il lasa si le amestecam cu zahar si scortisoara, apoi le calim. Intr-un vas spargem ouale si le amestecam cu zaharul adaugand cata putina apa, amestecam si adaugam toate lichidele pana se termina. Adaugam coaja...
Desert prajitura cu mere
Intr-un vas frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam apoi untul moale, oul intreg, laptele caldut, sarea si la urma faina. Aluatul se amesteca cu o lingura, apoi se framanta cu mana si se lasa la dospit sa creasca pana isi dubleaza volumul. In acest timp curatam merele le dam pe...
Desert baigli cu nuca
Pentru aluat, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute. Intre timp, pregatim umplutura. Cele 5 albusuri le batem bine, adaugam zaharul, apoi nuca macinata pe care o adaugam...
Desert cheesecake cu zmeura
Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit. Intr-o forma de tort cu inel detasabil punem biscuitii, apasam bine si ii nivelam sa obtinem o baza uniforma si o dam la frigider. Branza de vaci o amestecam cu mascarpone, zaharul pudra si o amestecam bine cu un mixer. Topiti...
Desert briose cu dovleac
Intr-un vas mediu amestecati faina, praful de copt si sarea. Adaugati zaharul si cacaua si amestecati. Adaugati untul si amestecati bine, veti avea un aluat sfarimicios, deoarece este o cantitate mica de unt. Puneti ouale pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi adaugati smantana si uleiul;...
Dulceata de smochine
Se spala smochinele si le taiem in doua daca sunt mari in patru. Se pune zaharul la fiert impreuna cu apa si cand incepe sa clocoteasca adaugam smochinee si le lasam sa fiarba la foc mic cam 40 de minute si facem proba scotind putina dulceata pe o farfurie sa vedem daca se incheaga, daca este...
Desert prajitura cu unt de arahide
Mixam untul de arahide cu ouale intregi, zaharul, vanilia si bicarbonatul de sodiu. Adaugam ciocolata maruntita (tocata grosier cu cutitul) si o omogenizam cu o spatula. Turnam compozitia intr-o tava mica de chec sau o forma rotunda, cu diametrul de 16 - 18 cm. Coacem in cuptorul...