diaconta

7

Bucataras
Top-Chef

Baia Mare

Bucataras din 27.07.2010

RETETE722
PRIETENI379
Retete / Aperitive / Garnituri

Tartǎ cu spanac şi brânză feta

In Aperitive / Garnituri la 31 Mar 2012

Un ou il batem si il amestecam cu lapte.Ungem o forma de tarta cu unt.Apoi asezam feliile de paine pe care le-am inmuiat in oul cu lapte.Punem cateva bucatele de unt deasupra. Spanacul il calim intr-o lingura de unt si-l condimentam.Calim putin si ceapa verde,eu o prefer asa.Puteti s-o puneti...

Omletă cu de toate

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2012

Sunca,ardeii si rosiile se taie felii. Batem bine cele 3 oua,punem sare,piper si mararul tocat marunt. Intr-o tigaie incingem putin ulei.Punem ouale,lasam focul mic si acoperim tigaia cu un capac.Cand omleta este facuta de jumatate,adaugam o parte din sunca taiata.Cand este aproape...

Quiche Lorraine

In Aperitive / Garnituri la 26 Feb 2012

Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Cernem faina si punem o lingurita de sare si putin piper.Untul rece taiat bucati il punem peste faina si amestecam repede cu varfurile degetelor pana cand obtinem o compozitie asemanatoare pesmetului.Adaugam oul,apa si framantam un aluat.Framantam doar...

Bocceluţe delicioase

In Aperitive / Garnituri la 5 Feb 2012

Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si sarea.Separat amestecam crema mascarpone cu smantana ,galbenusurile si lingura de otet.Apoi rasturnam toata compozitia peste faina ,adaugam putin piper si framantam un aluat.Cand acesta a devenit elastic si nu se mai lipeste de maini,il acoperim cu o...

Ruladă de pui cu legume

In Aperitive / Garnituri la 26 Dec 2011

Din pieptul de pui am taiat patru felii mai mari, le-am acoperit cu o folie si le-am batut ca sa le mai intind putin. Fasiile de carne care au ramas le-am tocat, se vor folosi la umplutura. Condimentam feliile de pui. Carnea tocata o condimentam  si o amestecam cu ciupercile, legumele, ouale...

Aperitiv în foietaj

In Aperitive / Garnituri la 20 Noi 2011

Un aperitiv simplu si care necesita foarte putin timp pentru a fi pregatit. Am taiat cabanosul bucati,bucati pe care le-am crestat la capete,pentru a obtite aspectul „rasfirat”.Le-am prajit cu putin ulei. Aluatul de foietaj îl taiem fâsii.Luam cate o fâsie...

Pancakes cu şuncă şi ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 16 Oct 2011

 Am pregatit mai întâi pancakes-urile.Cantitatile pot fi modificate in functie de câti pofticiosi avem la masa.Mirosul lor îmbietor s-ar putea sa aduca si musafiri ….nepoftiţi.Mie mi-au ieşit cam 10 clatite dolofane.Faina se pune cat sa obtinem o compozitie...

Plăcintă cu brânză sărată

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2011

Drojdia se amesteca cu  zaharul ,o lingura de faina si putin lapte caldut.Se lasa sa dospeasca. Faina se amesteca cu putina sare.Se pune drojdia ,ouale batute,se adauga cate putin lapte caldut si se framanta.Coca trebuie sa aiba o consistenta mai moale ca sa putem framanta.Adaugam si...

Clatite gratinate

In Aperitive / Garnituri la 29 Iun 2011

Se fac clatite din ingredientele mentionate.Nu am pus cantitati pentru ca sunt in functie de cate clatite doriti sa faceti.Eu am facut 4 clatite uriase,pe care le-am copt in tigaia de gratar. Pentru umplutura,se pune intr-o cratita putin ulei,ceapa si galbiorii spalati si taiati felii.Se lasa...

Mic dejun...gustarica sau poate....cina

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2011

Se decupeaza un capac la rosii si se scobesc de miez,avand grija sa lasam totusi un perete suficient de gros.Sunca se taie fasiute lungi si subtiri.Se face o omleta la care se adauga ceapa verde.ardei kapia si marar. Se umple interiorul rosiilor cu sunca,omleta si branza feta.Se decoreaza dupa...

Pate de ficat

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2011

Intr-o tigaie se pune putin unt la prajit,se pun ficateii curatati si se adauga 150 ml apa.Se lasa sa fiarba 10 minute,timp in care se mai intorc  pe ambele parti.Se adauga cateii de usturoi intregi si ceapa taiata bucati mari.Am mai adaugat 100 ml apa si am lasat sa fiarba inca 15...

Mic dejun....cu dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2011

Dovlecelul se taie felii si se presara cu putina sare.Se lasa sa stea pana se inmoaie,apoi se scurge lichidul lasat. Feliile de dovlecel se  trec prin faina,apoi prin ou si pesmet si se prajesc in ulei.Imi place sa folosesc si pesmet,astfel este mai crocant. Dovlecelul pane l-am...

Oua vopsite in mod traditional

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2011

De preferat este sa se foloseasca oua cu coaja albe,desi este stiut ca acestea au coaja mai subtire. Ouale se degreseaza  bine.Frunzele culese pentru aceasta operatiune trebuie sa aiba o forma cat mai placuta,deoarece modelul va ramane imprimat pe ou. Ar fi bine sa pastrati si un dres...

Mic dejun fitos

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2011

Se taie un capacel la chifle si se scobesc de miez,atat cat sa facem loc oului.Chiflele mele au fost mai mititele,dar m-am descurcat cu ele(macar ca nu mi-ar fi parut rau sa fie mai "incapatoare" la cate de bune sunt) Data viitoare cred ca am sa pun si niste bucatele de sunca inainte de a pune...

Tarta cu piept de pui si galbiori

In Aperitive / Garnituri la 26 Feb 2011

Din faina,untul taiat bucatele,sare  si apa calduta se face o coca.Se pune la rece jumatate de ora. Pieptul de pui se spala si se taie bucatele,eu am preferat sa le las mai marisoare.Intr-o tigaie se pune putin ulei si se prajeste pieptul.Se adauga ceapa verde si galbiorii.Eu am avut...

Clatite uriase umplute cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2011

Nu am scris cantitati pentru ca sunt in functie de cate clatite vrem sa obtinem.Eu am facut patru clatite mari,pentru ca le-am copt in tigaia pentru gratar.Astfel au iesit si patratoase si mult mai usor de lucrat cu ele. Se face compozitia de clatite,in care se adauga si marar. Se pune...

Cornulete pentru mic-dejun

In Aperitive / Garnituri la 6 Feb 2011

Compozitia pentru coca este aceeasi ca si pentru fursecurile trandafir,adica am pastrat o parte din coca pentru niste cornulete sarate. Drojdia de amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina si se lasa sa dospeasca. Untul moale se amesteca cu cele patru...

Oua umplute cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2011

Se fierb 5 oua.Din oual ramas se face o maioneza impreuna cu 250 ml ulei,1 lingurita de mustar si putina zeama de lamaie. Ouale se taie in doua pe lungime,se scoate galbenusul.Acesta se amesteca cu putin pate de ficat,o parte din ciuperci si gogosarul taiat marunt,doua linguri de...

Pasta de broccoli

In Aperitive / Garnituri la 16 Ian 2011

Broccoli se fierbe in apa cu sare.Telemeaua se razuieste fin si se amesteca cu untul si branza Fricheso . Broccoli se paseaza cu blenderul si se adauga smantana.Apoi se amesteca cu crema de branza.Se condimenteaza si se adauga mararul tocat fin. Asa cum am spus,eu am servit-o impreuna...

Chiftelute cu ....surprize

In Aperitive / Garnituri la 26 Dec 2010

Se pregateste compozitia obisnuita pentru chiftele.Se fac niste bilute mai marisoare,iar in mijloc se face o adancitura,in care vom pune ....surprizele.Pentru inceput punem doar morcovul,eu am folosit morcovei mici congelati. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la...

Rosii cu ...surprize

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2010

Rosiile se oparesc in apa fierbinte,se scot si se pun in apa rece.Apoi se curata de coaja. Se taie un capacel si se golesc de continut.Feliile de prosciuto se aseaza cate doua ,in cruce,iar deasupra se aseaza cate o rosie. In fiecare rosie se sparge cate un ou.Se presara cu sare,piper,se...

Ciuperci umplute pane

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2010

N-am precizat cantitati,acestea fiind infunctie de cate dorim sa facem.Nu pot fi prea multe pentru ca nu se pot pastra prea mult timp. Se rupe codita ciupercilor,pentru a face loc umpluturii.Se spala si se scurg bine de apa.Se umplu ciupercile cu pate de ficat. Intr-un vas se amesteca faina...

Salata aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 21 Noi 2010

Legumele se pun la fiert in apa cu sare 10 minute.Sunca si ciupercile se taie felii. Din cele doua galbenusuri si ulei se face o maioneza.Apoi se adauga cele doua linguri de smantana,se condimenteaza si se adauga amestecul de legume rece, Gataaaaaaaaaa.....a durat mult? Se serveste rece...

Rulada cu branza si telina

In Aperitive / Garnituri la 21 Noi 2010

Mod de preparare: Untul se pune intr-o craticioara  pe foc.Cand s-a topit,se adauga toata fiana odata si se amesteca energic pentru a nu se lega de cratita.Se lasa inca 3-4 minute si apoi se stinge cu laptele rece,turnat cate putin.Se amesteca continuu pana cand coca se dezlipeste de...

Rulada de spanac cu branza

In Aperitive / Garnituri la 23 Oct 2010

Spanacul se spala si se opareste in apa cu putina sare. Se pune sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.Cand s-a racit se toaca marunt. Se separa ouale,albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Se adauga galbenusurile pe rand,faina,praful de copt si spanacul. Compozitia astfel...

Pasta de branza cu telina

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2010

Cantitatile pot fi in functie de preferintele fiecaruia.Eu am pus o radacina de telina nu prea mare,cam 150 gr branza de vaci si am facut maioneza dintr-un ou. Telina se curata si se da pe razatoarea mica.Branza se zdrobeste si se face pasta. Din galbenusul de ou se face maioneza,in care se...

Rulada din carne de pui

In Aperitive / Garnituri la 9 Oct 2010

Cantitatile sunt doar orientative. Doua oua se fierb.La fel si legumele,eu am folosit legume congelate. Carnea se  condimenteaza foarte bine,se adauga putin cascaval razuit si doua oua batute (din care se pastreaza putin pentru uns rulada) si multa verdeata. Se unge o folie de...

Conopida la cuptor cu hribi si sfecla rosie

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2010

Conopida se spala,se desface buchetele si se fierbe al dente in apa cu putina sare.Se ia de pe foc si se strecoara. Se prepara un sos din  unt,faina,lapte si smantana. Se pune untul intr-o cratita,cand s-a topit se adauga faina si se amesteca.Se adauga apoi laptele si smantana si se...

Boccelute cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 21 Sep 2010

Se face compozitia de clatite din lapte,oua,faina,unt topit,sare. Pentru ca umplutura este de ciuperci,am pus si marar in compozitia de clatite. Se coc clatite foarte subtiri. Pentru umplutura: Ciupercile se spala si se taie.Ceapa verde se taie si se pune la prajit cu putin...

Dovlecei la cuptor (by Nadina)

In Aperitive / Garnituri la 4 Sep 2010

Dovlecelul se curata,dar se mai lasa si fasii de coaja.Se taie felii subtiri si se sareaza putin. Se bat ouele,incorporeaza untul topit,laptele,smantana si faina.Va fi o compozitie de consistenta unei smantani. Se adauga praful de copt,curry si marar.Mie imi place sa folosesc mararul cu...

Afisate 31 - 60 din 67 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Ia aminte la vorba bătrânească "Capra vecinului nu se îngrașă în ajun"!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]