Mai intai, punem copanelele la prajit, in ulei incins sau uscate la cuptor.
Ceapa o taiem julien si o punem la calit in ulei incins. O lasam pana cand incepe sa se caleasca, adaugam pasta de tomate, 1 cana de apa si legumele congelate. Lasam la fiert 25-30 de minute, amestecand din cand in...
Mai intai, punem untul cu uleiul, intr-o tigaie si lasam sa se topeasca. Adaugam ciupercile taiate felii si lasam la calit pana cand incep sa se faca maronii, aprox.20-25 de min. Adaugam sare, piper si ardei boia dupa gust.
Pastele le fierbem in apa cu sare.
Curatam usturoiul si il zdrobim...
Se spala frunzele de salata si se toaca, se pun intr-un bol mare. Ceapa se curata si se toaca, se adauga peste salata. Ridichile se taie si se adauga si ele, la fel si rosiile. Adaugam si boabele de porumb fierte.
Se face sosul pentru salata intr-un bol mic: se pune ulei, otet, sare, zahar...
Mai intai, punem cartofii taiati cuburi, la fiert, impreuna cu un ou.
Din gabenusul oului fiert si galbenusul crud + ulei facem maioneza. Adaugati ulei in functie de cat de multa maioneza doriti. Albusul de la oul fiert il taiem feliute si il punem in salata.
Amestecam maioneza cu cartofii...
Mai intai, curatam sfecla de coaja, apoi o dam pe razatoarea mare. Morcovul il dam tot pe razatoarea mare (eu l-am dat pe lung, sa imi iasa fasii mai lungi), la fel si ardeiul.
Intr-un bol incapator, punem sfecla, morcovul si ardeiul, adaugam zeama de la lamaie, sare dupa gust si stropim cu...
Dizolvam drojdia in apa calduta, nu fiarta. Punem faina intr-un bol, adaugam drojdia dizolvata, sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca este nevoie mai adaugati un praf de faina. Lasam aluatul la dospit 30-40 de minute, in loc calduros, apoi ii dam ce forma dorim si o punem in tava...
Mai intai, punem pastaile la fiert, cu un praf de sare.
Separat, fierbem un ou si din galbenusul fiert + galbenusul crud + uleiul, vom face maioneza: punem galbenusurile intr-un bol, amestecam intr-o singura directie si adaugam treptat uleiul. Adaugam la final si o lingura de mustar in...
Pentru inceput, fierbem macaroanele si apoi le scurgem de apa.
Intr-un bol mare, sfaramitam sau dam pe razatoarea mare, branza, adaugam ouale, zaharul si zaharul vanilat si amestecam bine. Adaugam si 150 de ml de lapte si amestecam.
In acelasi bol, adaugam si macaroanele fierte...
Mai intai, desfacem si curatam avocado. Ceapa o taiem julienne, adaugam rosiile taiate felii, avocado taiat cubulete si boabele de porumb.
Adaugam zeama de lamaie, uleiul de masline, sare si piper si amestecam bine.
Adaugam si tonul si amestecam usor sa nu se rupa prea rau. Deasupra...
Mai intai, punem un ou la fiert. Din galbenusul fiert si cel crud+ 300 ml ulei, facem maioneza. Daca vi se pare putina, mai adaugati ulei si continuati amestecarea. Adaugam 1 lingura de mustar in maioneza.
Telina o curatam de coaja si o dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Muraturile le tocam...
Mai intai, pregatim compozitia pentru clatite: punem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare si le batem putin cu telul. Adaugam apa si batem in continuare, iar apoi faina treptat. Compozitia trebuie sa fie moale, sa curga. Daca vi se pare prea groasa, mai adaugati putina apa (sau putina...
Mai intai, pregatim compozitia pentru clatite: punem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare si le batem putin cu telul. Adaugam apa si batem in continuare, iar apoi faina treptat. Compozitia trebuie sa fie moale, sa curga. Daca vi se pare prea groasa, mai adaugati putina apa (sau putina...
Mai intai, curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit impreuna cu carnea taiata cuburi si o lasam pana cand incepe sa se rumeneasca usor carnea.
Adaugam o cana de apa si pasta de tomate si lasam sa fiarba. Adaugam sare si piper dupa gust. La final, adaugam oregano.
Separat, pregatim...
Mai intai, ungem o tava cu 2 linguri de ulei. Nu folositi tava cu peretii detasabili ca va curge compozitia. Adaugam merele curatate de coaja si taiate felii, iar deasupra merelor presaram 5 linguri de zahar.
Dam la cuptor la 200 de grade, pentru 20-25 de minute.
Intre timp, pregatim...
Pentru blat : mixam albusurile spuma cu 150 g zahar. Mixam galbenusurile spuma cu restul de zahar. Adaugam uleiul treptat peste galbenusuri si mixam sa se incorporeze bine. Apa fiarta o adaugam peste cacao si o amestecam bine sa nu ramana cocoloase. Adaugam si cacao peste galbenusuri...
Mai intai, dizolvam drojdia in apa calda, adaugam zaharul si turnam peste faina. Incepem sa framantam, adaugam si sarea si framantam bine. Aluatul rezultat este moale, dar nelipicios.
Lasam la dospit in loc calduros, pentru 40-50 de minute sau pana cand isi dubleaza volumul.
Impartim...
Mai intai, fierbem spaghetele in apa, cu un praf de sare. Ceapa o taiem cat de marunt si o calim in ulei incins. Adaugam rosiile taiate cubulete si mai lasam 5- 6 minute pe foc. Adaugam condimentul de la Maggi, dizolvat in apa conform instructiunilor de pe plic si lasam 5-6 minute pe foc,...
Mai intai, dam in fiert carnea de pui, nu o lasam sa fiarba bine, ci doar sa dea in clocot.
Punem apoi carnea, cartofii taiati cuburi mai mari si morcovii taiati cat mai mare intr-o tava. Presaram sare si piper dupa gust si dam la cuptor, pentru 40-50 de minute.
La final, adaugam oregano si...
Mai intai, curatam si taiem ceapa marunt. O calim in ulei incins. Carnea de la garnita, o punem in tigaie sa topim untura de pe ea.
Peste ceapa calita, adaugam 2 cani de apa, carnea si cartofii taiati cuburi.
Lasam la fiert 15 minute, apoi adaugam pasta de tomate. Lasam sa fiarba in...
Mai intai mixam albusurile spuma. Mixam apoi untul moale impreuna cu zaharul. Adaugam peste unt si galbenusurile, esenta si cacao si incorporam bine.
Rezulta o crema foarte vascoasa. Adaugam peste aceasta, crema, albusurile si incorporam bine.
Adaugam apoi faina si praful de copt si...
Mai intai, curatam coaja cartofilor. Pentru a-i taia perfect, exista o tehnica: incadram cartoful cu 2 furculite si taiam felii pana cand se opreste cutitul in furculite. Astfel, nu vom taia prea mult cartofii.
Ii punem in tava, presaram sare, piper, ardei boia, oregano sau alte condimente...
Mai intai, pregatim tagliatellele: punem faina intr-un bol, adaugam ouale si uleiul si framantam. Rezulta un aluat mai tare. Presaram faina pe blatul de lucru si intindem jumatate din aluat intr-o foaie cat de subtire. Indoim foaia si taiem fasii de aprox. 1 cm grosime. Punem tagliatellele la...
Mai intai, punem orezul in apa fiarta, pentru 30 de minute. Il punem apoi in uleiul incins, impreuna cu ceapa taiata marunt la calit si il lasam pana cand incepe oezul sa devina auriu.
Adaugam 1 cana de capa, carnea prajita si morcovul taiat, adaugam si sare si piper si dam la cuptor pentru 30...
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul, pana cand devine o bezea tare. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si le incorporam cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina, praful de copt, macul si coaja de lamaie rasa si amestecam bine.
Tapetam...
Mai intai, transam carnea si o punem in tava. Adaugam pasta de tomate, diluata cu o cana de apa. Presaram deasupra sare, piper, ardei boia si delikat ( optional). Usturoiul il curatam, il taiem marunt si il punem deasupra carnii.
Dam totul la cuptor, pentru 60-70 de minute. Din cand in cand,...
Preparare reteta din copilarie, gogosi ca la gogoserie
Mai intai, pregatim o maia din 50 ml lapte caldut, cele 2 linguri de zahar si drojdie (dizolvam bine drojdia) si lasam la loc calduros, pentru 15 minute. Cand este gata, trebuie sa fie foarte crescuta.
Punem faina intr-un bol, adaugam...
Tocam ceapa si ardeiul si le punem la calit in ulei incins. Le lasam cateva minute pana cand se inmoaie, nu sa se prajeasca bine, si adaugam apoi carnea taiata in bucati de marimea dorita ( eu le-am taiat cuburi).
Lasam inca 10 minute la calit, apoi adaugam bulionul dizolvat intr-o cana de...
Mai intai, framantam aluatul. Punem faina intr-un bol si presaram un praf de sare. Drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul si apoi adaugam acest amestec peste faina. Adaugam si untura si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina....
Se mixeaza mai intai albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine pana cand devine o spuma densa. Se adauga galbenusurile si apa calda si se incorporeaza cu o lingura de lemn.
Separam compozitia in 2 boluri. Intr-unul dintre ele, adaugam cacao si in celalalt bol, adaugam...
Mai intai, lasam aluatul de foietaj la dezghetat, apoi il taiem intindem putin cu sucitorul sa devina mai subtire. Taiem fasii de cca 1 cm latime si le rulam pe cornete sau pe sulurile facute din hartie de copt.
Punem rulourile in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul...
Mancare cu legume mexicane si pui
Mai intai, punem copanelele la prajit, in ulei incins sau uscate la cuptor. Ceapa o taiem julien si o punem la calit in ulei incins. O lasam pana cand incepe sa se caleasca, adaugam pasta de tomate, 1 cana de apa si legumele congelate. Lasam la fiert 25-30 de minute, amestecand din cand in...
Paste cu sos de ciuperci
Mai intai, punem untul cu uleiul, intr-o tigaie si lasam sa se topeasca. Adaugam ciupercile taiate felii si lasam la calit pana cand incep sa se faca maronii, aprox.20-25 de min. Adaugam sare, piper si ardei boia dupa gust. Pastele le fierbem in apa cu sare. Curatam usturoiul si il zdrobim...
Salata de primavara
Se spala frunzele de salata si se toaca, se pun intr-un bol mare. Ceapa se curata si se toaca, se adauga peste salata. Ridichile se taie si se adauga si ele, la fel si rosiile. Adaugam si boabele de porumb fierte. Se face sosul pentru salata intr-un bol mic: se pune ulei, otet, sare, zahar...
Salata orientala
Mai intai, punem cartofii taiati cuburi, la fiert, impreuna cu un ou. Din gabenusul oului fiert si galbenusul crud + ulei facem maioneza. Adaugati ulei in functie de cat de multa maioneza doriti. Albusul de la oul fiert il taiem feliute si il punem in salata. Amestecam maioneza cu cartofii...
Salata de sfecla cu morcov
Mai intai, curatam sfecla de coaja, apoi o dam pe razatoarea mare. Morcovul il dam tot pe razatoarea mare (eu l-am dat pe lung, sa imi iasa fasii mai lungi), la fel si ardeiul. Intr-un bol incapator, punem sfecla, morcovul si ardeiul, adaugam zeama de la lamaie, sare dupa gust si stropim cu...
Paine de casa
Dizolvam drojdia in apa calduta, nu fiarta. Punem faina intr-un bol, adaugam drojdia dizolvata, sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca este nevoie mai adaugati un praf de faina. Lasam aluatul la dospit 30-40 de minute, in loc calduros, apoi ii dam ce forma dorim si o punem in tava...
Salata de pastai verzi cu maioneza
Mai intai, punem pastaile la fiert, cu un praf de sare. Separat, fierbem un ou si din galbenusul fiert + galbenusul crud + uleiul, vom face maioneza: punem galbenusurile intr-un bol, amestecam intr-o singura directie si adaugam treptat uleiul. Adaugam la final si o lingura de mustar in...
Macaroane cu branza
Pentru inceput, fierbem macaroanele si apoi le scurgem de apa. Intr-un bol mare, sfaramitam sau dam pe razatoarea mare, branza, adaugam ouale, zaharul si zaharul vanilat si amestecam bine. Adaugam si 150 de ml de lapte si amestecam. In acelasi bol, adaugam si macaroanele fierte...
Salata de avocado cu ton
Mai intai, desfacem si curatam avocado. Ceapa o taiem julienne, adaugam rosiile taiate felii, avocado taiat cubulete si boabele de porumb. Adaugam zeama de lamaie, uleiul de masline, sare si piper si amestecam bine. Adaugam si tonul si amestecam usor sa nu se rupa prea rau. Deasupra...
Salata de telina cu piept de pui
Mai intai, punem un ou la fiert. Din galbenusul fiert si cel crud+ 300 ml ulei, facem maioneza. Daca vi se pare putina, mai adaugati ulei si continuati amestecarea. Adaugam 1 lingura de mustar in maioneza. Telina o curatam de coaja si o dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Muraturile le tocam...
Tort de clatite
Mai intai, pregatim compozitia pentru clatite: punem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare si le batem putin cu telul. Adaugam apa si batem in continuare, iar apoi faina treptat. Compozitia trebuie sa fie moale, sa curga. Daca vi se pare prea groasa, mai adaugati putina apa (sau putina...
Clatite cu branza si oregano
Mai intai, pregatim compozitia pentru clatite: punem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare si le batem putin cu telul. Adaugam apa si batem in continuare, iar apoi faina treptat. Compozitia trebuie sa fie moale, sa curga. Daca vi se pare prea groasa, mai adaugati putina apa (sau putina...
Tocanita de porc
Mai intai, curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit impreuna cu carnea taiata cuburi si o lasam pana cand incepe sa se rumeneasca usor carnea. Adaugam o cana de apa si pasta de tomate si lasam sa fiarba. Adaugam sare si piper dupa gust. La final, adaugam oregano. Separat, pregatim...
Tort de mere cu frisca
Mai intai, ungem o tava cu 2 linguri de ulei. Nu folositi tava cu peretii detasabili ca va curge compozitia. Adaugam merele curatate de coaja si taiate felii, iar deasupra merelor presaram 5 linguri de zahar. Dam la cuptor la 200 de grade, pentru 20-25 de minute. Intre timp, pregatim...
Tort de Valentine's Day
Pentru blat : mixam albusurile spuma cu 150 g zahar. Mixam galbenusurile spuma cu restul de zahar. Adaugam uleiul treptat peste galbenusuri si mixam sa se incorporeze bine. Apa fiarta o adaugam peste cacao si o amestecam bine sa nu ramana cocoloase. Adaugam si cacao peste galbenusuri...
Paine pufoasa de casa
Mai intai, dizolvam drojdia in apa calda, adaugam zaharul si turnam peste faina. Incepem sa framantam, adaugam si sarea si framantam bine. Aluatul rezultat este moale, dar nelipicios. Lasam la dospit in loc calduros, pentru 40-50 de minute sau pana cand isi dubleaza volumul. Impartim...
Spaghete arrabiata
Mai intai, fierbem spaghetele in apa, cu un praf de sare. Ceapa o taiem cat de marunt si o calim in ulei incins. Adaugam rosiile taiate cubulete si mai lasam 5- 6 minute pe foc. Adaugam condimentul de la Maggi, dizolvat in apa conform instructiunilor de pe plic si lasam 5-6 minute pe foc,...
Friptura de pui cu legume la cuptor
Mai intai, dam in fiert carnea de pui, nu o lasam sa fiarba bine, ci doar sa dea in clocot. Punem apoi carnea, cartofii taiati cuburi mai mari si morcovii taiati cat mai mare intr-o tava. Presaram sare si piper dupa gust si dam la cuptor, pentru 40-50 de minute. La final, adaugam oregano si...
Tocanita cu carne la garnita
Mai intai, curatam si taiem ceapa marunt. O calim in ulei incins. Carnea de la garnita, o punem in tigaie sa topim untura de pe ea. Peste ceapa calita, adaugam 2 cani de apa, carnea si cartofii taiati cuburi. Lasam la fiert 15 minute, apoi adaugam pasta de tomate. Lasam sa fiarba in...
Chec cu banane
Mai intai mixam albusurile spuma. Mixam apoi untul moale impreuna cu zaharul. Adaugam peste unt si galbenusurile, esenta si cacao si incorporam bine. Rezulta o crema foarte vascoasa. Adaugam peste aceasta, crema, albusurile si incorporam bine. Adaugam apoi faina si praful de copt si...
Cartofi acordeon
Mai intai, curatam coaja cartofilor. Pentru a-i taia perfect, exista o tehnica: incadram cartoful cu 2 furculite si taiam felii pana cand se opreste cutitul in furculite. Astfel, nu vom taia prea mult cartofii. Ii punem in tava, presaram sare, piper, ardei boia, oregano sau alte condimente...
Tagliatelle de casa
Mai intai, pregatim tagliatellele: punem faina intr-un bol, adaugam ouale si uleiul si framantam. Rezulta un aluat mai tare. Presaram faina pe blatul de lucru si intindem jumatate din aluat intr-o foaie cat de subtire. Indoim foaia si taiem fasii de aprox. 1 cm grosime. Punem tagliatellele la...
Orez turcesc cu carne de porc
Mai intai, punem orezul in apa fiarta, pentru 30 de minute. Il punem apoi in uleiul incins, impreuna cu ceapa taiata marunt la calit si il lasam pana cand incepe oezul sa devina auriu. Adaugam 1 cana de capa, carnea prajita si morcovul taiat, adaugam si sare si piper si dam la cuptor pentru 30...
Chec cu mac
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul, pana cand devine o bezea tare. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si le incorporam cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina, praful de copt, macul si coaja de lamaie rasa si amestecam bine. Tapetam...
Friptura de muschiulet la cuptor
Mai intai, transam carnea si o punem in tava. Adaugam pasta de tomate, diluata cu o cana de apa. Presaram deasupra sare, piper, ardei boia si delikat ( optional). Usturoiul il curatam, il taiem marunt si il punem deasupra carnii. Dam totul la cuptor, pentru 60-70 de minute. Din cand in cand,...
Reteta din copilarie, gogosi ca la gogoserie
Preparare reteta din copilarie, gogosi ca la gogoserie Mai intai, pregatim o maia din 50 ml lapte caldut, cele 2 linguri de zahar si drojdie (dizolvam bine drojdia) si lasam la loc calduros, pentru 15 minute. Cand este gata, trebuie sa fie foarte crescuta. Punem faina intr-un bol, adaugam...
Papricas cu piept de pui
Tocam ceapa si ardeiul si le punem la calit in ulei incins. Le lasam cateva minute pana cand se inmoaie, nu sa se prajeasca bine, si adaugam apoi carnea taiata in bucati de marimea dorita ( eu le-am taiat cuburi). Lasam inca 10 minute la calit, apoi adaugam bulionul dizolvat intr-o cana de...
Placinta cu mere
Mai intai, framantam aluatul. Punem faina intr-un bol si presaram un praf de sare. Drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul si apoi adaugam acest amestec peste faina. Adaugam si untura si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina....
Chec pufos cu portocala si ciocolata
Se mixeaza mai intai albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine pana cand devine o spuma densa. Se adauga galbenusurile si apa calda si se incorporeaza cu o lingura de lemn. Separam compozitia in 2 boluri. Intr-unul dintre ele, adaugam cacao si in celalalt bol, adaugam...
Rulouri cu crema de cremsnit
Mai intai, lasam aluatul de foietaj la dezghetat, apoi il taiem intindem putin cu sucitorul sa devina mai subtire. Taiem fasii de cca 1 cm latime si le rulam pe cornete sau pe sulurile facute din hartie de copt. Punem rulourile in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul...