publicat la 28.12.2021
publicat la 13.12.2021
publicat la 12.12.2021
Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.
Bucataras.ro
[email protected]
Macrou cu usturoi si lamaie
Mai intai, punem uleiul la incins intr-o tigaie. Punem rondelele de peste la calit, impreuna cu usturoiul si lasam 7-8 minute. Eu nu am folosit cozile si nici capatanile de la macrou. Adaugam ardeiul boia, sare si piper, apoi transferam totul intr-o cratita. Adaugam bulionul si 1 cana de...
Mancarica de pipote cu piure de cartofi
Mai intai, curatam cartofii, ii taiem cat mai mici si ii punem la fiert cu un praf de sare. Intre timp, curatam si taiem ceapa cubulete mici si o punem la calit in ulei incins. O lasam 2-3 minute, dupa care adaugam si pipotele si mai lasam inca 7-8 minute, amestecand din cand in cand....
Cornulete aperitiv cu branza
Mai intai, punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam branza data pe razatoarea mare, sarea, untura, ouale si apoi turnam treptat apa si framantam. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios, daca este nevoie mai puteti adauga putina faina. Impartim aluatul in 12 parti...
Mancare de porc cu pastai verzi
Mai intai punem pastaile verzi la fiert. Carnea de porc o portionam si o calim in ulei incins. Adaugam si ceapa cand incepe sa se caleasca carnea si lasam in continuare inca 9-10 minute la calit. Adaugam 1 cana de apa, pasta de tomate si lasam sa fiarba aprox. 20 de minute. Adaugam si...
Biscuiti bicolori cu bombonele
Mai intai mixam untul moale cu zaharul, adaugam oul si mai mixam sa se incorporeze bine. Adaugam faina si praful de copt si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie mai adaugam un praf de faina ca aluatul sa fie nelipicios. Impartim coca in 2 parti egale. Intr-una dintre...
Covrigi cu sare si mac
Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga si zaharul si se amesteca bine. Adaugam uleiul, apa calduta si jumatate din faina si amestecam bine cu o lingura. Se adauga si restul de faina si sarea si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale si nelipicios. Se lasa la dospit in loc...
Pilaf cu cartofi la cuptor
Portionam carnea si o punem in tava. Cartofii curatati de coaja ii taiem rondele si ii punem langa carne in tava. Adaugam si ceapa taiata marunt si orezul. Condimentam cu sare si piper, adaugam apa si dam la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute. Din cand in cand mai mestecam in orez...
Aripioare in sos de mustar
Mai intai, pregatim sosul de mustar intr-un castron: punem mustarul, diluam cu apa, adaugam mierea, sare si piper dupa gust, ardei boia si oregano, busuiocul si patrunjel uscat. Dam aripoarele prin sos si le punem intr-o tava. Dam la cuptor pentru 50 de minute. Dupa primele 20 de minute,...
Prajitura Fulg de nea
Pentru blat: se mixeaza albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare. Adaugam pe rand nuca de cocos, esenta, faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura de lemn. Tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia si uniformizam. Dam la cuptorul...
Tort de biscuiti cu mascarpone
Mai intai, mixam mascarponele 2-3 minute. Adaugam crema de ciocolata si mixam pana cand se incorporeaza bine. Este atat de buna crema asta ca iti vine sa mananci 1, 2, 3 linguri inainte sa pui la tort :)) Facem 1 plic de cappuccino intr-o cana si il punem intr-un castron,...
Biscuiti pentru Craciun
Se bate untul cu zaharul, se adauga oul si se mixeaza in continuare pana cand se omogenizeaza ingredientele.Se adauga faina, praful de copt si praful de sare. Va rezulta un aluat moale, dar care sa nu se lipeasca de mana. Daca mai este nevoie, se mai adauga putina faina pana cand nu se mai...
Aperitiv cu ciuperci
Punem ouale intr-un bol, le batem 3-4 minute, adaugam laptele, faina si praful de copt si le incorporam bine. Adaugam ciupercile, maslinele si gogosarul murat taiate in cubulete mici. Adaugam si piper, oregano si busuioc in compozitie, amestecam si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu...
Tort de mere cu scortisoara
Se curata merele si se taie felii sau cercuri.Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se asaza merele , se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 – 20 de min. Dupa ce s-au caramelizat merele, se scoate tava din cuptor si se presara deasupra merelor scortisoara. Pentru...
Mancare cu aripioare si cu cartofi
Mai intai taiem varful aripioarelor. Calim ceapa tocata marunt in uleiul incins, adaugam aripioarele si le lasam la calit pentru aprox.10-13 min. Adaugam 1 cana de apa, cartofii taiati cuburi si lasam la fiert pentru aprox. 20 de min. pana incep cartofii sa se inmaie. Adaugam bulionul, daca...
Biscuiti cu nutella
Punem nutella intr-un bol. Adaugam oul si faina si amestecam bine cu o spatula pana devine o pasta moale. Formam bilute pe care le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le aplatizam cu degetele. Trebuie sa lasam spatiu intre ele ca se vor „intinde” in tava si sa nu se...
Biscuiti cu banane
Mai intai mixam untul moale, la temperatura camerei impreuna cu zaharul, adaugam apoi oul si mai mixam 2-3 minute. Banana o pasam cu o furculita si o adaugam peste compozitie. Ciocolata o taiem in cubulete mici ( 1 cub de ciocolata l-am taiat in 6 bucatele) si le adaugam in aluat. Eu am...
Orez cu ghimbir, carne de porc si marar
Mai intai curatam ceapa, o taiem cubulete si o punem la calit in ulei incins. Adaugam si carnea taiata cubulete. Ardeiul il taiem si pe el cubulete, morcovul il dam pe razatoarea mare si le adaugam peste carne si ceapa si calit si lasam pentru aprox. 10 minute pe foc. Adaugam apoi 600 ml apa,...
Chec cu banane, cu nuci si ciocolata
Mai intai pasam cu o furculita bananele. Apoi, punem untul intr-un bol impreuna cu zaharul si omogenizam bine sau putem mixa cu mixerul. Adaugam ouale si bananele pasate, esenta si amestecam in continuare. La final adaugam faina cu praful de copt, incorporam bine. Ciocolata o taiem cu...
Chifle umplute cu carne tocata
Mai intai punem laptele cu untul pe foc pentru cateva minute pentru a topi untul. Il lasam putin la racorit, dupa care il amestecam cu galbenusul, sarea si zaharul. Intr-un bol incapator punem faina amestecata cu drojdia si turnam usor laptele. Amestecam la inceput, iar apoi incepem sa...
Saratele cu chimen
Mai intai dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam laptele, oul si untura si amestecam. Treptat aduagam si faina, sarea si chimenul si framantam. Aluatul rezultat va fi nelipicios si nu foarte tare. Presaram putina faina pe blatul de lucru, intindem foi si taiem cu cutitul saratele. Le punem...
Supa crema de dovleac pentru Halloween
Mai intai curatam dovleacul de coaja si il taiem in cubulete, la fel si cartofii. Ceapa o taiem julienne si o punem la calit in untul topit. O lasam 5-6 minute, dupa care adaugam cartofii si dovlacul, adaugam si 1 cana de apa si lasam la fiert 25 de minute. Dupa ce au fiert legumele, le pasam...
Biscuiti de Hallowen
Se mixeaza untul (moale, la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga oul si se mai mixeaza 1-2 minute sa se incorporeze. Adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie si framantam. Va rezulta un aluat mai tare si nelipicios. Intindem foi se aprox 1 cm grosime cu sucitorul si...
Piept de pui umplut
Mai intai desfacem fiecare piept de pui si il batem bine ca pentru snitele. Adauagam cate 1 felie de cascaval si cate una de bacon peste fiecare bucata de piept, presaram sare, piper si patrunjel tocat si rulam. Dupa ce formam toate rulourile presaram deasupra patrunjel tocat, piper,...
Lichior de gutui
Taiem gutuile in 4-5 si le punem in apa la fiert. Lasam aprox. 35-40 de min la fiert, pana cand se inmoaie bine si incep sa se sfarame. Strecuram zeama de la gutui, adaugam rachiul, zaharul si batonul de scortisoara si mai dam intr-un clocot sa se topeasca zaharul. Mai strecuram inca...
Cornulete pufoase cu cicocolata
Mai intai se topeste margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic sau la microunde 1 minut. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine. Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron. Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele. Se adauga faina...
Rulada din carne de porc
Carnea se subtiaza usor ca la friptura, sa fie cat mai subtire si apoi se bate bine sa fie cat mai subtire. Facem omleta: batem 3 oua, adaugam patrunjel tocat si prajim in ulei. Se presara peste carne, un strat de cascaval ras prin razatoarea mica, adaugam omleta si ardeiul kapia tocat...
Placinta cu dovleac si cu nuca
Mai intai pregatim dovleacul: il dam pe razatoarea mare, il punem intr-o tigaie cu zaharul, scortisoara si lasam la foc mica amestecand din cand in cand pana cand nu mai are zeama. La final adaugam nuca maruntita. Pentru aluat se amesteca untura cu faina si apa si se framanta putin. Coca...
Dovlecei umpluti
Spalam dovleceii,ii curatam de coaja si ii taiem in doua pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite, scobim interiorul fiecarei jumatati. Taiem o ceapa, si o punem la calit in ulei incins si o lasam 2-3 minute, dupa care adaugam carnea tocata, bulionul si lasam la calit 7-8 minute, timp in care...
Covrigi Bagels cu miere
Se incalzeste laptele pe foc,se pune apoi asa cald intr-un castron, se adauga zaharul si untul si se dizolva.Se lasa la racit.Cand laptele este aproape racit ( doar putin trebuie sa fie caldut) se adauga drojdia si se omeogenizeaza.Se separa albusul de galbenus : galbenusul se preste pentru uns...
Ciorba de perisoare a la grec
Mai intai taiem ceapa si ardeiul, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Le punem la calit in ulei, dar nu le lasam sa se prajeasca ci doar sa se inmoaie, aprox.7-8 min. Adaugam apa si lasam la fiert 25 de minute. Intre timp pregatim perisoarele: amestecam carnea cu ouale si adaugam patrunjel...