Rahela Velicu

6

Bucataras
Chef

Zimnicea, judet Teleorman

Bucataras din 27.09.2014

RETETE609
PRIETENI184
Retete

Macrou cu usturoi si lamaie

In Peste la 6 Ian 2017

Mai intai, punem uleiul la incins intr-o tigaie. Punem rondelele de peste la calit, impreuna cu usturoiul si lasam 7-8 minute.  Eu nu am folosit cozile si nici capatanile de la macrou. Adaugam ardeiul boia, sare si piper, apoi transferam totul intr-o cratita. Adaugam bulionul si 1 cana de...

Mancarica de pipote cu piure de cartofi

In Pui la 3 Ian 2017

Mai intai, curatam cartofii, ii taiem cat mai mici si ii punem la fiert cu un praf de sare. Intre timp, curatam si taiem ceapa cubulete mici si o punem la calit in ulei incins. O lasam 2-3 minute, dupa care adaugam si pipotele si mai lasam inca 7-8 minute, amestecand din cand in cand....

Cornulete aperitiv cu branza

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2017

Mai intai, punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam branza data pe razatoarea mare, sarea, untura, ouale si apoi turnam treptat apa si framantam. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios, daca este nevoie mai puteti adauga putina faina. Impartim aluatul in 12 parti...

Mancare de porc cu pastai verzi

In Porc la 29 Dec 2016

Mai intai punem pastaile verzi la fiert. Carnea de porc o portionam si o calim in ulei incins. Adaugam si ceapa cand incepe sa se caleasca carnea si lasam in continuare inca 9-10 minute la calit. Adaugam 1 cana de apa, pasta de tomate si lasam sa fiarba aprox. 20 de minute. Adaugam si...

Biscuiti bicolori cu bombonele

In Prajituri la 28 Dec 2016

Mai intai mixam untul moale cu zaharul, adaugam oul si mai mixam sa se incorporeze bine. Adaugam faina si praful de copt si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie mai adaugam un praf de faina ca aluatul sa fie nelipicios. Impartim coca in 2 parti egale. Intr-una dintre...

Covrigi cu sare si mac

In Aperitive / Garnituri la 27 Dec 2016

Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga si zaharul si se amesteca bine. Adaugam uleiul, apa calduta si jumatate din faina si amestecam bine cu o lingura. Se adauga si restul de faina si sarea si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale si nelipicios. Se lasa la dospit in loc...

Pilaf cu cartofi la cuptor

In Porc la 26 Dec 2016

Portionam carnea si o punem in tava. Cartofii curatati de coaja ii taiem rondele si ii punem langa carne in tava. Adaugam si ceapa taiata marunt si orezul. Condimentam cu sare si piper, adaugam apa si dam la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute. Din cand in cand mai mestecam in orez...

Aripioare in sos de mustar

In Pui la 20 Dec 2016

Mai intai, pregatim sosul de mustar intr-un castron: punem mustarul, diluam cu apa, adaugam mierea, sare si piper dupa gust, ardei boia si oregano, busuiocul si patrunjel uscat. Dam aripoarele prin sos si le punem intr-o tava. Dam la cuptor pentru 50 de minute. Dupa primele 20 de minute,...

Prajitura Fulg de nea

In Prajituri la 15 Dec 2016

Pentru blat: se mixeaza albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare. Adaugam pe rand nuca de cocos, esenta, faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura de lemn. Tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia si uniformizam. Dam la cuptorul...

Tort de biscuiti cu mascarpone

In Prajituri la 14 Dec 2016

  Mai intai, mixam mascarponele 2-3 minute. Adaugam crema de ciocolata si mixam pana cand se incorporeaza bine. Este atat de buna crema asta ca iti vine sa mananci 1, 2, 3 linguri inainte sa pui la tort :)) Facem 1 plic de cappuccino intr-o cana si il punem intr-un castron,...

Biscuiti pentru Craciun

In Prajituri la 20 Noi 2016

Se bate untul cu zaharul, se adauga oul si se mixeaza in continuare pana cand se omogenizeaza ingredientele.Se adauga faina, praful de copt si praful de sare. Va rezulta un aluat moale, dar care sa nu se lipeasca de mana. Daca mai este nevoie, se mai adauga putina faina pana cand nu se mai...

Aperitiv cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 17 Noi 2016

Punem ouale intr-un bol, le batem 3-4 minute, adaugam laptele, faina si praful de copt si le incorporam bine. Adaugam ciupercile, maslinele si gogosarul murat taiate in cubulete mici. Adaugam si piper, oregano si busuioc in compozitie, amestecam si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu...

Tort de mere cu scortisoara

In Torturi la 15 Noi 2016

Se curata merele si se taie felii sau cercuri.Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se asaza merele , se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 – 20 de min. Dupa ce s-au caramelizat merele, se scoate tava din cuptor si se presara deasupra merelor scortisoara. Pentru...

Mancare cu aripioare si cu cartofi

In Pui la 11 Noi 2016

Mai intai taiem varful aripioarelor. Calim ceapa tocata marunt in uleiul incins, adaugam aripioarele si le lasam la calit pentru aprox.10-13 min. Adaugam 1 cana de apa, cartofii taiati cuburi si lasam la fiert pentru aprox. 20 de min. pana incep cartofii sa se inmaie. Adaugam bulionul, daca...

Biscuiti cu nutella

In Prajituri la 9 Noi 2016

Punem nutella intr-un bol. Adaugam oul si faina si amestecam bine cu o spatula pana devine o pasta moale. Formam bilute pe care le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le aplatizam cu degetele. Trebuie sa lasam spatiu intre ele ca se vor „intinde” in tava si sa nu se...

Biscuiti cu banane

In Prajituri la 8 Noi 2016

Mai intai mixam untul moale, la temperatura camerei impreuna cu zaharul, adaugam apoi oul si mai mixam 2-3 minute. Banana o pasam cu o furculita si o adaugam peste compozitie. Ciocolata o taiem in cubulete mici ( 1 cub de ciocolata l-am taiat in 6 bucatele) si le adaugam in aluat. Eu am...

Orez cu ghimbir, carne de porc si marar

In Porc la 8 Noi 2016

Mai intai curatam ceapa, o taiem cubulete si o punem la calit in ulei incins. Adaugam si carnea taiata cubulete. Ardeiul il taiem si pe el cubulete, morcovul il dam pe razatoarea mare si le adaugam peste carne si ceapa si calit si lasam pentru aprox. 10 minute pe foc. Adaugam apoi 600 ml apa,...

Chec cu banane, cu nuci si ciocolata

In Prajituri la 6 Noi 2016

Mai intai pasam cu o furculita bananele. Apoi, punem untul intr-un bol impreuna cu zaharul si omogenizam bine sau putem mixa cu mixerul. Adaugam ouale si  bananele pasate, esenta si amestecam in continuare. La final adaugam faina cu praful de copt, incorporam bine. Ciocolata o taiem cu...

Chifle umplute cu carne tocata

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2016

Mai intai punem laptele cu untul pe foc pentru cateva minute pentru a topi untul. Il lasam putin la racorit, dupa care il amestecam cu galbenusul, sarea si zaharul. Intr-un bol incapator punem faina amestecata cu drojdia si turnam usor laptele. Amestecam la inceput, iar apoi incepem sa...

Saratele cu chimen

In Aperitive / Garnituri la 1 Noi 2016

Mai intai dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam laptele, oul si untura si amestecam. Treptat aduagam si faina, sarea si chimenul si framantam. Aluatul rezultat va fi nelipicios si nu foarte tare. Presaram putina faina pe blatul de lucru, intindem foi si taiem cu cutitul saratele. Le punem...

Supa crema de dovleac pentru Halloween

In Supe la 28 Oct 2016

Mai intai curatam dovleacul de coaja si il taiem in cubulete, la fel si cartofii. Ceapa o taiem julienne si o punem la calit in untul topit. O lasam 5-6 minute, dupa care adaugam cartofii si dovlacul, adaugam si 1 cana de apa si lasam la fiert 25 de minute. Dupa ce au fiert legumele, le pasam...

Biscuiti de Hallowen

In Prajituri la 27 Oct 2016

Se mixeaza untul (moale, la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga oul si se mai mixeaza 1-2 minute sa se incorporeze. Adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie si framantam. Va rezulta un aluat mai tare si nelipicios. Intindem foi se aprox 1 cm grosime cu sucitorul si...

Piept de pui umplut

In Pui la 26 Oct 2016

Mai intai desfacem fiecare piept de pui si il batem bine ca pentru snitele. Adauagam cate 1 felie de cascaval si cate una de bacon peste fiecare bucata de piept, presaram sare, piper si patrunjel tocat si rulam. Dupa ce formam toate rulourile presaram deasupra patrunjel tocat, piper,...

Lichior de gutui

In Cocktail la 23 Oct 2016

Taiem gutuile in 4-5 si le punem in apa la fiert. Lasam aprox. 35-40 de min la fiert, pana cand se inmoaie bine si incep sa se sfarame. Strecuram zeama de la gutui, adaugam rachiul, zaharul si batonul de scortisoara si mai dam intr-un clocot sa se topeasca zaharul. Mai strecuram inca...

Cornulete pufoase cu cicocolata

In Prajituri la 21 Oct 2016

Mai intai se topeste  margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic sau la microunde 1 minut. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine. Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron. Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele. Se adauga faina...

Rulada din carne de porc

In Porc la 20 Oct 2016

Carnea se subtiaza usor ca la friptura, sa fie cat mai subtire si apoi se bate bine sa fie cat mai subtire. Facem omleta: batem 3 oua, adaugam patrunjel tocat si prajim in ulei. Se presara peste carne, un strat de cascaval ras prin razatoarea mica, adaugam omleta si ardeiul kapia tocat...

Placinta cu dovleac si cu nuca

In Prajituri la 16 Oct 2016

Mai intai pregatim dovleacul: il dam pe razatoarea mare, il punem intr-o tigaie cu zaharul, scortisoara si lasam la foc mica amestecand din cand in cand pana cand nu mai are zeama. La final adaugam nuca maruntita. Pentru aluat se amesteca untura cu faina si apa si se framanta putin. Coca...

Dovlecei umpluti

In Porc la 13 Oct 2016

Spalam dovleceii,ii curatam de coaja si ii taiem in doua pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite, scobim interiorul fiecarei jumatati. Taiem o ceapa, si o punem la calit in ulei incins si o lasam 2-3 minute, dupa care adaugam carnea tocata, bulionul si lasam la calit 7-8 minute, timp in care...

Covrigi Bagels cu miere

In Prajituri la 12 Oct 2016

Se incalzeste laptele pe foc,se pune apoi asa cald intr-un castron, se adauga zaharul si untul si se dizolva.Se lasa la racit.Cand laptele este aproape racit ( doar putin trebuie sa fie caldut) se adauga drojdia si se omeogenizeaza.Se separa albusul de galbenus : galbenusul se preste pentru uns...

Ciorba de perisoare a la grec

In Ciorbe la 10 Oct 2016

Mai intai taiem ceapa si ardeiul, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Le punem la calit in ulei, dar nu le lasam sa se prajeasca ci doar sa se inmoaie, aprox.7-8 min. Adaugam apa si lasam la fiert 25 de minute. Intre timp pregatim perisoarele: amestecam carnea cu ouale si adaugam patrunjel...

Afisate 421 - 450 din 609 retete    

Postari recente

publicat la 13.12.2021

Pui cu legume la cuptor

publicat la 12.12.2021

Fasole batuta

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]