O mancare extrem de gustoasa si rapida. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/tocanita-de-porc-cu-mamaliga/
Mai intai, curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit impreuna cu carnea taiata cuburi si o lasam pana cand incepe sa se rumeneasca usor carnea.
Adaugam o cana de apa si pasta de tomate si lasam sa fiarba. Adaugam sare si piper dupa gust. La final, adaugam oregano.
Separat, pregatim mamaliga: punem apa cu sare si o lingura de malai la fiert. Cand clocoteste, adaugam malai pentru a ingrosa mamaliga. Amestecam continuu si cand se desprinde usor de peretii cratitei, inseamna ca este facuta si o luam de pe foc.
Punem mamaliga pe un platou si cu lingura umezita, ii facem o adancitura in jumatate in care vom pune tocanita. Presaram oregano deasupra.
Pofta buna!
1
Oregano se poate inlocui cu patrunjel verde.
2
O muratura alaturi a fi fost ideala :)