Rahela Velicu

6

Bucataras
Chef

Zimnicea, judet Teleorman

Bucataras din 27.09.2014

RETETE609
PRIETENI184
Retete

Placinta cu dovleac

In Prajituri la 10 Oct 2016

Apa fiarta se amesteca cu uleiul si cu sarea. Se adauga faina si praful de copt si se framanta. Aluatul care rezulta nu este  tare si este uleios. Se lasa 30 de minute sa se odihneasca. Intre timp , dovleacul ras se pune cu 1 cana de zahar si 1 lingurita de scortisoara la calit ....

Souvlaki cu piept de pui

In Pui la 9 Oct 2016

Pieptul de pui se taie cubulete potrivite si aproximativ egale, care vor fi puse pe betele pentru frigarui. Daca doriti puteti adauga si ardei, eu am facut cateva cu ardei si cateva fara. Se face un amestec din sare, piper si oregano, iar acest amestec il vom presara peste souvlaki din...

Salata de ciuperci cu piept de pui

In Salate la 8 Oct 2016

Mai intai punem ciupercile asa cum sunt ele taiate, mai grossier la fiert pentru 30 -35 de minute. Dupa ce au fiert, le stoarcem bine de apa si pe cele caare sunt prea mari le taiem prin 2-3, dar sa nu ramana foarte mici. Pieptul de pui il fierbem si apoi il rupem in bucati potrivite, nu...

Prajitura cu struguri

In Prajituri la 3 Oct 2016

Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si cu crema de branza sau cu iaurtul si le adaugam usor peste albusuri. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si faina si praful de copt. Tapetam tava cu hartie de...

Desert strudel cu mere

In Prajituri la 1 Oct 2016

Mai intai lasam aluatul de foietaj la dezghetat. Dam merele pe razatoarea mare. Le puteti curata coaja sau le puteti lasa cu ea, cum doriti (eu le-am lasat cu coaja). Amestecam merele rase cu zahar si le punem la calit intr-o tigaie, dar fara ulei. Le lasam pana cand zeama scade, cam 15...

Chiftele din carne de porc

In Porc la 2 Sep 2016

Se taie ceapa marunt si se amesteca cu carnea tocata. Se adauaga bulionul, usturoiul dat pe razatoarea mica, ardei boia dulce, sare si piper. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine in maini sa le scurgeam zeama si ii adaugam peste amestecul de carne tocata....

Pandispan cu rahat

In Prajituri la 29 Aug 2016

Mai intai am mixat albusuile de la temperatura camerei cu zaharul pana au devenit o bezea tare. Am adaugat faina treptat cu praful de copt si uleiul si am amestecat cu o lingura de lemn. Rahatul l-am taiat cuburi, nuca am maruntit-o , dar mai grossier si le-am amestecat in compozitie. Turnam...

Rulada aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 29 Aug 2016

Se bat ouale putin cu un tel si apoi se adauga smantana si se amesteca bine. Se adauga si faina si praful de sare si se incorporeaza si acestea. Se toarna compozitia in tava peste hartia de copt si se adauga ardeiul taiat marunt, patrunjelul si cimbrul. Se baga la cuptorul preincalzit...

Chiftelute cu susan

In Porc la 22 Aug 2016

Mai intai am pus carnea intr-un castron mare, am adaugat ceapa tocata marunt, bulionul, ouale, sarea , piperul si patrunjelul tocat marunt. Cartofii i-am dat pe razatoarea mica si apoi i-am stors de zeama. I-am adaugat peste compozitia de carne si am amestecat bine. Tava am tapetat-o cu...

Vinete pane cu sos de usturoi

In Mancaruri de legume la 22 Aug 2016

Taiem vanata rondele de grosimea dorita. Eu le-am taiat mai subtiri sa se patrunde bine. Batem ouale intr-un bol, adaugam faina, sare, piper, ardei boia si oregano si amestecam bine. Punem o tigaie cu ulei la incins, iar cand este incins bine punem rondelele de vinete date prin ou...

Zebra pandispan cu sos de ciocolata

In Prajituri la 21 Aug 2016

Mai intai pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile le amestecam bine si apoi le punem peste albusuri. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina si praful de copt si  incorporam bine....

Mini pizzete cu spanac si branza de vaci

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2016

Intai pregatim aluatul: punem faina, untura, un praf de sare si apa calduta intr-un bol si framantam. Aluatul trebuie sa fie nelipicios, daca este nevoie mai adaugati un praf de faina. Punem o cratita cu apa la fiert si cand da in cateva clocote se ia de pe foc si se adauga spanacul curatat de...

Inghetata de ciocolata

In Prajituri la 12 Aug 2016

Mixam frisca lichida pana devine o spuma densa. Albusurile le mixam separat impreuna cu zaharul.Amestecam frisca cu albusurile, adaugam cacao cernuta si esenta de rom si amestecam bine. Punem in boluri si dam la congelator 3-4 ore pana cand se ingheata. Este foarte cremoasa. Pofta...

Spaghetti integrale cu ton

In Spaghete la 12 Aug 2016

Mai intai punem spaghettele la fiert si le fierbem 12-15 minute in apa cu sare. Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit in ulei incins. O lasam pana cand incepe sa se rumeneasca si adaugam bulionul si pasta de ardei sau ardeiul tocat cubulete mici. Mai lasam 5-6 minute pe foc dupa...

Ciorba de rata la ceaun

In Ciorbe la 3 Aug 2016

Mai inati dam carnea de rata intr-un clocot la ceaun, dupa care schimbam apa. Adaugam si ceapa, morcvul si lasam la fiert 25-30 de minute. Adaugam ardeiul tocat marunt si rosiile date pe razatoare si lasam in continuare la fiert pana cand carnea de rata este fiarta. Adaugam plicul de bors...

Tarta cu capsune

In Prajituri la 3 Aug 2016

Amestecam mai intai faina cu praful de copt si cu zaharul. Adauagam oul si untul rece si amestecam cu mana. Va rezulta un aluat sfaramicios, nu legat bine. Tapetam o forma de tarta dreptunghiulara sau o forma rotunda cu hartie de copt. Punem 1/3 din compozitie si presam cu degetele pe fundul...

Ciorba de naut cu carne de pui

In Ciorbe la 31 Iul 2016

Lasam nautul de seara pana dimineata la inmuiat. Se pune ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoare la fiert impreuna cu nautul. Se lasa 30-40 de minute si se adauga si carnea  de pui si bulionul. Adaugam sare dupa gust. Se lasa la fiert aprox. 35-40 de minute, testam carnea...

Spaghetti cu carnati reteta rapida si delicioasa

In Spaghete la 27 Iul 2016

Cum se prepara Spaghetti cu carnati reteta rapida si delicioasa Fierbem spaghetele conform instructiunilor in apa cu sare. Ceapa o curatam, o tocam marunt si o punem la calit in ulei incins impreuna cu carnatii taiati rondele. Lasam 9-10 minute la calit, dupa care adaugam bulionul si pasta...

Frittata

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2016

Mai intai taiem toate legumele si carnatul in rondele. Amestecam ceapa cu ardeiul, cu vanata tocata si cu carnatul si le punem la calit in untul topit. Lasam 7-8 minute sa se inmoaie bine. Ouale le batem bine si adaugam compozitia cu carnat si legume calite. Adaugam sare, piper,ardei boia,...

Piure cu carncaiori

In Porc la 15 Iul 2016

Se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert cu un praf de sare. Intre timp curatam si taiem ceapa marunt. O punem la calit si o lasam 5-6 minute. Adauagam bulionul si un pahar de apa, sare si piper si lasam la fiert pana cand sunt gata copanelele. Cand scade mai adaugam apa....

Orez cu legume si carne de porc

In Porc la 14 Iul 2016

Mai intai punem uleiul la incins. Adaugam carnea de porc taiata in bucati de marimea dorita. Adaugam si ceapa tocata marunt si lasam la calit 10-12 minute, amestecand din cand in cand. Adaugam si morcovul tocat si mai lasam 4-5 minute. Adaugam 2 cani de apa si orezul si lasam la fiert...

Pandispan cu caise, branza de vaci si Oreo

In Prajituri la 13 Iul 2016

Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana devine o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si cu laptele si turnam compozitia peste albusuri. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si faina, paful de sopt si esenta si incorporam bine....

Rosii coapte umplute cu branza

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2016

Rosiile le taiem de capacele ( pe care nu le aruncam ca le vom folosi ca si capacele pentru rosii) le scobim si le lasam cu gura in jos la scurs pentru 10-15 minute. Branza o dam pe razatoarea mare adaugam patrunjelul tocat marunt si aprox. jumatate din miezul rosiilor scobite....

Ciorba de rosii

In Ciorbe la 7 Iul 2016

Mai ntai curatam ceapa si o taiem marunt. Taiem si ardeiul cubulete mici si il punem impreuna cu ceapa la fiert. Lasam 10-15 minute, adaugam si cartofii si lasam in continuare la fiert 20 d min. Rosiile le dam pe razatoarea mare si le adaugam in ciorba, adaugam si uleiul. Mai lasam la fert...

Mancare cu ciocanele si legume mexicane

In Pui la 5 Iul 2016

Mai intai curatam ceapa si o taiem marunt. Ciocanelele le crestam putin. Punem uleiul la incins si adaugam ceapa, o lasam 5-6 minute, dupa care adaugam si ciocanelele. Mai lasam la calit inca 10-15 minute. Adaugam o cana de apa, apoi adaugam bulionul, pasta de ardei si legumele congelate. Eu...

Orez cu carne de porc

In Porc la 29 Iun 2016

Mai intai punem uleiul la incins. Adaugam carnea de porc taiata in bucati de marimea dorita. Adaugam si ceapa tocata marunt si lasam la calit 10-12 minute, amestecand din cand in cand. Adaugam 2 cani de apa si orezul si lasam la fiert amestecand din cand in cand. Adaugam sare, piper si...

Ostropel de pui

In Pui la 19 Iun 2016

Se calesc pentru 5-6 minute copanelele in ulei cu usturoiul dat pe razatoarea mica. Se adauga rosiile date prin razatoare si 1 cana de apa. Se lasa la foc mic pana cand carnea este fiarta. Se adauga sare, piper si patrunjelul tocat. Pofta buna!

Friptura de porc cu cartofi noi la cuptor

In Porc la 14 Iun 2016

Taiem carnea portii potrivite si o punem in tava. Cartofii ii curatam de pielita si daca sunt mici ii putem lasa intregi, daca sunt mai mari ii taiem pin doua. Punem si cartofii impreuna cu carnea in tava, presaram sare si piper si dam la cuptorul preincalzit pentru 60-70 de minute. ...

Saratele cu branza

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2016

Mai intai punem faina intr-un bol, adaugam branza rasa pe razatoarea mare, apoi untul rece de la frigider. Framantam pana cand rezulta un aluat omogen, care sa nu se lipeasca de maini. Daca mai este nevoie,  mai adaugati un praf de faina. Presaram faina si pe blatul de lucru si intindem...

Varza cu afumatura

In Porc la 2 Iun 2016

 Mai intai tocam marunt varza, apoi o punem intr-o cratita la fiert. Se lasa la fiert aprox. 30-40 de minute si se mai adauga apa din cand in cand. Se potriveste de sare si se adauga cimbru. Kaiserul se taie fasii si se prajeste in ulei, apoi se pune peste varza sa fiarba impreuna si...

Afisate 451 - 480 din 609 retete    

Postari recente

publicat la 13.12.2021

Pui cu legume la cuptor

publicat la 12.12.2021

Fasole batuta

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Nu te stradui sa-ti arati intelepciunea!Daca ai intelepciune,ea se va exprima singura,fara sa depui nici un efort....

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă

ieri la 08:56

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 07.01 la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]