Apa fiarta se amesteca cu uleiul si cu sarea. Se adauga faina si praful de copt si se framanta. Aluatul care rezulta nu este tare si este uleios.
Se lasa 30 de minute sa se odihneasca.
Intre timp , dovleacul ras se pune cu 1 cana de zahar si 1 lingurita de scortisoara la calit ....
Pieptul de pui se taie cubulete potrivite si aproximativ egale, care vor fi puse pe betele pentru frigarui. Daca doriti puteti adauga si ardei, eu am facut cateva cu ardei si cateva fara.
Se face un amestec din sare, piper si oregano, iar acest amestec il vom presara peste souvlaki din...
Mai intai punem ciupercile asa cum sunt ele taiate, mai grossier la fiert pentru 30 -35 de minute. Dupa ce au fiert, le stoarcem bine de apa si pe cele caare sunt prea mari le taiem prin 2-3, dar sa nu ramana foarte mici.
Pieptul de pui il fierbem si apoi il rupem in bucati potrivite, nu...
Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si cu crema de branza sau cu iaurtul si le adaugam usor peste albusuri.
Amestecam cu o lingura de lemn.
Adaugam si faina si praful de copt. Tapetam tava cu hartie de...
Mai intai lasam aluatul de foietaj la dezghetat.
Dam merele pe razatoarea mare. Le puteti curata coaja sau le puteti lasa cu ea, cum doriti (eu le-am lasat cu coaja).
Amestecam merele rase cu zahar si le punem la calit intr-o tigaie, dar fara ulei. Le lasam pana cand zeama scade, cam 15...
Se taie ceapa marunt si se amesteca cu carnea tocata. Se adauaga bulionul, usturoiul dat pe razatoarea mica, ardei boia dulce, sare si piper.
Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine in maini sa le scurgeam zeama si ii adaugam peste amestecul de carne tocata....
Mai intai am mixat albusuile de la temperatura camerei cu zaharul pana au devenit o bezea tare. Am adaugat faina treptat cu praful de copt si uleiul si am amestecat cu o lingura de lemn. Rahatul l-am taiat cuburi, nuca am maruntit-o , dar mai grossier si le-am amestecat in compozitie.
Turnam...
Se bat ouale putin cu un tel si apoi se adauga smantana si se amesteca bine. Se adauga si faina si praful de sare si se incorporeaza si acestea.
Se toarna compozitia in tava peste hartia de copt si se adauga ardeiul taiat marunt, patrunjelul si cimbrul.
Se baga la cuptorul preincalzit...
Mai intai am pus carnea intr-un castron mare, am adaugat ceapa tocata marunt, bulionul, ouale, sarea , piperul si patrunjelul tocat marunt.
Cartofii i-am dat pe razatoarea mica si apoi i-am stors de zeama. I-am adaugat peste compozitia de carne si am amestecat bine.
Tava am tapetat-o cu...
Taiem vanata rondele de grosimea dorita. Eu le-am taiat mai subtiri sa se patrunde bine.
Batem ouale intr-un bol, adaugam faina, sare, piper, ardei boia si oregano si amestecam bine.
Punem o tigaie cu ulei la incins, iar cand este incins bine punem rondelele de vinete date prin ou...
Mai intai pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile le amestecam bine si apoi le punem peste albusuri.
Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam bine....
Intai pregatim aluatul: punem faina, untura, un praf de sare si apa calduta intr-un bol si framantam. Aluatul trebuie sa fie nelipicios, daca este nevoie mai adaugati un praf de faina.
Punem o cratita cu apa la fiert si cand da in cateva clocote se ia de pe foc si se adauga spanacul curatat de...
Mixam frisca lichida pana devine o spuma densa.
Albusurile le mixam separat impreuna cu zaharul.Amestecam frisca cu albusurile, adaugam cacao cernuta si esenta de rom si amestecam bine.
Punem in boluri si dam la congelator 3-4 ore pana cand se ingheata.
Este foarte cremoasa.
Pofta...
Mai intai punem spaghettele la fiert si le fierbem 12-15 minute in apa cu sare.
Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit in ulei incins. O lasam pana cand incepe sa se rumeneasca si adaugam bulionul si pasta de ardei sau ardeiul tocat cubulete mici. Mai lasam 5-6 minute pe foc dupa...
Mai inati dam carnea de rata intr-un clocot la ceaun, dupa care schimbam apa. Adaugam si ceapa, morcvul si lasam la fiert 25-30 de minute.
Adaugam ardeiul tocat marunt si rosiile date pe razatoare si lasam in continuare la fiert pana cand carnea de rata este fiarta.
Adaugam plicul de bors...
Amestecam mai intai faina cu praful de copt si cu zaharul. Adauagam oul si untul rece si amestecam cu mana. Va rezulta un aluat sfaramicios, nu legat bine.
Tapetam o forma de tarta dreptunghiulara sau o forma rotunda cu hartie de copt. Punem 1/3 din compozitie si presam cu degetele pe fundul...
Lasam nautul de seara pana dimineata la inmuiat.
Se pune ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoare la fiert impreuna cu nautul.
Se lasa 30-40 de minute si se adauga si carnea de pui si bulionul. Adaugam sare dupa gust.
Se lasa la fiert aprox. 35-40 de minute, testam carnea...
Cum se prepara Spaghetti cu carnati reteta rapida si delicioasa
Fierbem spaghetele conform instructiunilor in apa cu sare.
Ceapa o curatam, o tocam marunt si o punem la calit in ulei incins impreuna cu carnatii taiati rondele. Lasam 9-10 minute la calit, dupa care adaugam bulionul si pasta...
Mai intai taiem toate legumele si carnatul in rondele. Amestecam ceapa cu ardeiul, cu vanata tocata si cu carnatul si le punem la calit in untul topit. Lasam 7-8 minute sa se inmoaie bine.
Ouale le batem bine si adaugam compozitia cu carnat si legume calite. Adaugam sare, piper,ardei boia,...
Se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert cu un praf de sare.
Intre timp curatam si taiem ceapa marunt. O punem la calit si o lasam 5-6 minute. Adauagam bulionul si un pahar de apa, sare si piper si lasam la fiert pana cand sunt gata copanelele. Cand scade mai adaugam apa....
Mai intai punem uleiul la incins. Adaugam carnea de porc taiata in bucati de marimea dorita. Adaugam si ceapa tocata marunt si lasam la calit 10-12 minute, amestecand din cand in cand. Adaugam si morcovul tocat si mai lasam 4-5 minute.
Adaugam 2 cani de apa si orezul si lasam la fiert...
Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana devine o bezea tare.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul si cu laptele si turnam compozitia peste albusuri. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si faina, paful de sopt si esenta si incorporam bine....
Rosiile le taiem de capacele ( pe care nu le aruncam ca le vom folosi ca si capacele pentru rosii) le scobim si le lasam cu gura in jos la scurs pentru 10-15 minute.
Branza o dam pe razatoarea mare adaugam patrunjelul tocat marunt si aprox. jumatate din miezul rosiilor scobite....
Mai ntai curatam ceapa si o taiem marunt. Taiem si ardeiul cubulete mici si il punem impreuna cu ceapa la fiert. Lasam 10-15 minute, adaugam si cartofii si lasam in continuare la fiert 20 d min.
Rosiile le dam pe razatoarea mare si le adaugam in ciorba, adaugam si uleiul.
Mai lasam la fert...
Mai intai curatam ceapa si o taiem marunt. Ciocanelele le crestam putin. Punem uleiul la incins si adaugam ceapa, o lasam 5-6 minute, dupa care adaugam si ciocanelele. Mai lasam la calit inca 10-15 minute.
Adaugam o cana de apa, apoi adaugam bulionul, pasta de ardei si legumele congelate. Eu...
Mai intai punem uleiul la incins. Adaugam carnea de porc taiata in bucati de marimea dorita. Adaugam si ceapa tocata marunt si lasam la calit 10-12 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugam 2 cani de apa si orezul si lasam la fiert amestecand din cand in cand. Adaugam sare, piper si...
Se calesc pentru 5-6 minute copanelele in ulei cu usturoiul dat pe razatoarea mica.
Se adauga rosiile date prin razatoare si 1 cana de apa.
Se lasa la foc mic pana cand carnea este fiarta. Se adauga sare, piper si patrunjelul tocat.
Pofta buna!
Taiem carnea portii potrivite si o punem in tava. Cartofii ii curatam de pielita si daca sunt mici ii putem lasa intregi, daca sunt mai mari ii taiem pin doua.
Punem si cartofii impreuna cu carnea in tava, presaram sare si piper si dam la cuptorul preincalzit pentru 60-70 de minute. ...
Mai intai punem faina intr-un bol, adaugam branza rasa pe razatoarea mare, apoi untul rece de la frigider. Framantam pana cand rezulta un aluat omogen, care sa nu se lipeasca de maini. Daca mai este nevoie, mai adaugati un praf de faina.
Presaram faina si pe blatul de lucru si intindem...
Mai intai tocam marunt varza, apoi o punem intr-o cratita la fiert.
Se lasa la fiert aprox. 30-40 de minute si se mai adauga apa din cand in cand. Se potriveste de sare si se adauga cimbru.
Kaiserul se taie fasii si se prajeste in ulei, apoi se pune peste varza sa fiarba impreuna si...
Placinta cu dovleac
Apa fiarta se amesteca cu uleiul si cu sarea. Se adauga faina si praful de copt si se framanta. Aluatul care rezulta nu este tare si este uleios. Se lasa 30 de minute sa se odihneasca. Intre timp , dovleacul ras se pune cu 1 cana de zahar si 1 lingurita de scortisoara la calit ....
Souvlaki cu piept de pui
Pieptul de pui se taie cubulete potrivite si aproximativ egale, care vor fi puse pe betele pentru frigarui. Daca doriti puteti adauga si ardei, eu am facut cateva cu ardei si cateva fara. Se face un amestec din sare, piper si oregano, iar acest amestec il vom presara peste souvlaki din...
Salata de ciuperci cu piept de pui
Mai intai punem ciupercile asa cum sunt ele taiate, mai grossier la fiert pentru 30 -35 de minute. Dupa ce au fiert, le stoarcem bine de apa si pe cele caare sunt prea mari le taiem prin 2-3, dar sa nu ramana foarte mici. Pieptul de pui il fierbem si apoi il rupem in bucati potrivite, nu...
Prajitura cu struguri
Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si cu crema de branza sau cu iaurtul si le adaugam usor peste albusuri. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si faina si praful de copt. Tapetam tava cu hartie de...
Desert strudel cu mere
Mai intai lasam aluatul de foietaj la dezghetat. Dam merele pe razatoarea mare. Le puteti curata coaja sau le puteti lasa cu ea, cum doriti (eu le-am lasat cu coaja). Amestecam merele rase cu zahar si le punem la calit intr-o tigaie, dar fara ulei. Le lasam pana cand zeama scade, cam 15...
Chiftele din carne de porc
Se taie ceapa marunt si se amesteca cu carnea tocata. Se adauaga bulionul, usturoiul dat pe razatoarea mica, ardei boia dulce, sare si piper. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine in maini sa le scurgeam zeama si ii adaugam peste amestecul de carne tocata....
Pandispan cu rahat
Mai intai am mixat albusuile de la temperatura camerei cu zaharul pana au devenit o bezea tare. Am adaugat faina treptat cu praful de copt si uleiul si am amestecat cu o lingura de lemn. Rahatul l-am taiat cuburi, nuca am maruntit-o , dar mai grossier si le-am amestecat in compozitie. Turnam...
Rulada aperitiv
Se bat ouale putin cu un tel si apoi se adauga smantana si se amesteca bine. Se adauga si faina si praful de sare si se incorporeaza si acestea. Se toarna compozitia in tava peste hartia de copt si se adauga ardeiul taiat marunt, patrunjelul si cimbrul. Se baga la cuptorul preincalzit...
Chiftelute cu susan
Mai intai am pus carnea intr-un castron mare, am adaugat ceapa tocata marunt, bulionul, ouale, sarea , piperul si patrunjelul tocat marunt. Cartofii i-am dat pe razatoarea mica si apoi i-am stors de zeama. I-am adaugat peste compozitia de carne si am amestecat bine. Tava am tapetat-o cu...
Vinete pane cu sos de usturoi
Taiem vanata rondele de grosimea dorita. Eu le-am taiat mai subtiri sa se patrunde bine. Batem ouale intr-un bol, adaugam faina, sare, piper, ardei boia si oregano si amestecam bine. Punem o tigaie cu ulei la incins, iar cand este incins bine punem rondelele de vinete date prin ou...
Zebra pandispan cu sos de ciocolata
Mai intai pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile le amestecam bine si apoi le punem peste albusuri. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam bine....
Mini pizzete cu spanac si branza de vaci
Intai pregatim aluatul: punem faina, untura, un praf de sare si apa calduta intr-un bol si framantam. Aluatul trebuie sa fie nelipicios, daca este nevoie mai adaugati un praf de faina. Punem o cratita cu apa la fiert si cand da in cateva clocote se ia de pe foc si se adauga spanacul curatat de...
Inghetata de ciocolata
Mixam frisca lichida pana devine o spuma densa. Albusurile le mixam separat impreuna cu zaharul.Amestecam frisca cu albusurile, adaugam cacao cernuta si esenta de rom si amestecam bine. Punem in boluri si dam la congelator 3-4 ore pana cand se ingheata. Este foarte cremoasa. Pofta...
Spaghetti integrale cu ton
Mai intai punem spaghettele la fiert si le fierbem 12-15 minute in apa cu sare. Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit in ulei incins. O lasam pana cand incepe sa se rumeneasca si adaugam bulionul si pasta de ardei sau ardeiul tocat cubulete mici. Mai lasam 5-6 minute pe foc dupa...
Ciorba de rata la ceaun
Mai inati dam carnea de rata intr-un clocot la ceaun, dupa care schimbam apa. Adaugam si ceapa, morcvul si lasam la fiert 25-30 de minute. Adaugam ardeiul tocat marunt si rosiile date pe razatoare si lasam in continuare la fiert pana cand carnea de rata este fiarta. Adaugam plicul de bors...
Tarta cu capsune
Amestecam mai intai faina cu praful de copt si cu zaharul. Adauagam oul si untul rece si amestecam cu mana. Va rezulta un aluat sfaramicios, nu legat bine. Tapetam o forma de tarta dreptunghiulara sau o forma rotunda cu hartie de copt. Punem 1/3 din compozitie si presam cu degetele pe fundul...
Ciorba de naut cu carne de pui
Lasam nautul de seara pana dimineata la inmuiat. Se pune ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoare la fiert impreuna cu nautul. Se lasa 30-40 de minute si se adauga si carnea de pui si bulionul. Adaugam sare dupa gust. Se lasa la fiert aprox. 35-40 de minute, testam carnea...
Spaghetti cu carnati reteta rapida si delicioasa
Cum se prepara Spaghetti cu carnati reteta rapida si delicioasa Fierbem spaghetele conform instructiunilor in apa cu sare. Ceapa o curatam, o tocam marunt si o punem la calit in ulei incins impreuna cu carnatii taiati rondele. Lasam 9-10 minute la calit, dupa care adaugam bulionul si pasta...
Frittata
Mai intai taiem toate legumele si carnatul in rondele. Amestecam ceapa cu ardeiul, cu vanata tocata si cu carnatul si le punem la calit in untul topit. Lasam 7-8 minute sa se inmoaie bine. Ouale le batem bine si adaugam compozitia cu carnat si legume calite. Adaugam sare, piper,ardei boia,...
Piure cu carncaiori
Se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert cu un praf de sare. Intre timp curatam si taiem ceapa marunt. O punem la calit si o lasam 5-6 minute. Adauagam bulionul si un pahar de apa, sare si piper si lasam la fiert pana cand sunt gata copanelele. Cand scade mai adaugam apa....
Orez cu legume si carne de porc
Mai intai punem uleiul la incins. Adaugam carnea de porc taiata in bucati de marimea dorita. Adaugam si ceapa tocata marunt si lasam la calit 10-12 minute, amestecand din cand in cand. Adaugam si morcovul tocat si mai lasam 4-5 minute. Adaugam 2 cani de apa si orezul si lasam la fiert...
Pandispan cu caise, branza de vaci si Oreo
Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana devine o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si cu laptele si turnam compozitia peste albusuri. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si faina, paful de sopt si esenta si incorporam bine....
Rosii coapte umplute cu branza
Rosiile le taiem de capacele ( pe care nu le aruncam ca le vom folosi ca si capacele pentru rosii) le scobim si le lasam cu gura in jos la scurs pentru 10-15 minute. Branza o dam pe razatoarea mare adaugam patrunjelul tocat marunt si aprox. jumatate din miezul rosiilor scobite....
Ciorba de rosii
Mai ntai curatam ceapa si o taiem marunt. Taiem si ardeiul cubulete mici si il punem impreuna cu ceapa la fiert. Lasam 10-15 minute, adaugam si cartofii si lasam in continuare la fiert 20 d min. Rosiile le dam pe razatoarea mare si le adaugam in ciorba, adaugam si uleiul. Mai lasam la fert...
Mancare cu ciocanele si legume mexicane
Mai intai curatam ceapa si o taiem marunt. Ciocanelele le crestam putin. Punem uleiul la incins si adaugam ceapa, o lasam 5-6 minute, dupa care adaugam si ciocanelele. Mai lasam la calit inca 10-15 minute. Adaugam o cana de apa, apoi adaugam bulionul, pasta de ardei si legumele congelate. Eu...
Orez cu carne de porc
Mai intai punem uleiul la incins. Adaugam carnea de porc taiata in bucati de marimea dorita. Adaugam si ceapa tocata marunt si lasam la calit 10-12 minute, amestecand din cand in cand. Adaugam 2 cani de apa si orezul si lasam la fiert amestecand din cand in cand. Adaugam sare, piper si...
Ostropel de pui
Se calesc pentru 5-6 minute copanelele in ulei cu usturoiul dat pe razatoarea mica. Se adauga rosiile date prin razatoare si 1 cana de apa. Se lasa la foc mic pana cand carnea este fiarta. Se adauga sare, piper si patrunjelul tocat. Pofta buna!
Friptura de porc cu cartofi noi la cuptor
Taiem carnea portii potrivite si o punem in tava. Cartofii ii curatam de pielita si daca sunt mici ii putem lasa intregi, daca sunt mai mari ii taiem pin doua. Punem si cartofii impreuna cu carnea in tava, presaram sare si piper si dam la cuptorul preincalzit pentru 60-70 de minute. ...
Saratele cu branza
Mai intai punem faina intr-un bol, adaugam branza rasa pe razatoarea mare, apoi untul rece de la frigider. Framantam pana cand rezulta un aluat omogen, care sa nu se lipeasca de maini. Daca mai este nevoie, mai adaugati un praf de faina. Presaram faina si pe blatul de lucru si intindem...
Varza cu afumatura
Mai intai tocam marunt varza, apoi o punem intr-o cratita la fiert. Se lasa la fiert aprox. 30-40 de minute si se mai adauga apa din cand in cand. Se potriveste de sare si se adauga cimbru. Kaiserul se taie fasii si se prajeste in ulei, apoi se pune peste varza sa fiarba impreuna si...