Rahela Velicu

6

Bucataras
Chef

Zimnicea, judet Teleorman

Bucataras din 27.09.2014

RETETE609
PRIETENI184
Retete

Salata de cartofi

In Salate la 7 Apr 2016

Mai intai curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert cu un praf de sare. Dupa ce au fiert, selasa la racit apoi se paseaza ca pentru piure. Ceapa se taie rondele mici, iar branza se da prin razatoarea mare. Cartofii pasati se amesteca cu ceapa si branza. Se adauga si uleiul...

Cannelloni cu sos bechamel

In Porc la 6 Apr 2016

Foile de cannelloni se pun in apa fiarta si se lasa conform instructiunilor ( eu le-am lasat cam 10 minute pe fiecare). Se prepara compozitia de carne : 1 capa si 1-2 graunti de usturoi taiate marunt se pun la calit in 2 linguri de ulei. Se adauga si carnea si se lasa cateva minute pe foc. Se...

Ciocanele in sos de mustar

In Pui la 6 Apr 2016

Se amesteca mustarul cu apa si apoi adaugam ardeiul boia( eu am folosit dulce), piper si sare. Ardei boia am pus cam o jumatate de lingurita. Am dat ciocanelele prin amestecul de mustar cu condimente si am dat la cuptor pentru 50 de minute. Dupa primele 20 -25 de minute, am intors ciocanele...

Tarta cu kiwi

In Prajituri la 5 Apr 2016

Mai intai pregatim aluatul pentru tarta. Amestecam untul moale cu zaharul, adaugam apoi oul si faina si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Intindem o foaie rotunda, o punem in tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina, apasam din loc in loc cu coada unei linguri pe peretii...

Scovergi cu branza

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2016

Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga faina si sarea si se framanta bine. Aluatul este moale, dar nelipicios, daca mai trebuie faina mai adaugati un praf. Se lasa la dospit 30-40 de minute la loc calduros. Branza se pune intr-un castron si sa sfarama cu o furculita. Eu am folosit...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 4 Apr 2016

Se dau merele prin razatoare. Se pun la calit cu cele 2 linguri de zahar si se lasa pana cand scade sucul pe care il lasa. Cand sunt gata, se adauga scortisoara. Intre timp, preparam compozitia pentru prajitura. Amestecam ouale cu zaharul si apoi adaugam uleiul si amestecam bine. Adaugam faina...

Prajitura marmorata cu gem de capsune si ciocolata

In Prajituri la 4 Apr 2016

Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza si le punem usor peste albusurile batute amestecand cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si incorporam bine. Separam compozitia in 2 boluri....

Desert prajitura Bounty

In Prajituri la 1 Apr 2016

Blat : Amestecam zaharul cu cacao, adaugam cafeaua fierbinte si omogenizam. Adaugam uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu o lingura. Adaugam si faina si praful de copt, omogenizam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit...

Baclava

In Prajituri la 31 Mar 2016

Se lasa foile de placinta la dezghetat. Se lucreaza pe fiecare foaie de placinta in parte. Ungem foia toata de placinta cu unt topit sau cu ulei si presaram nuca maruntita. La un capat punem nuca pe toata suprafata, la celalalt lasam doar ulei sa se prinda bine foile intre ele. Ne folosim...

Crispy chicken

In Pui la 29 Mar 2016

Se taie aripioarele de pui de la fiecare incheietura. Varful se arunca, se folosesc doar cele 2 parti mai mari.Fulgii de porumb se sfarama, dar foarte putin, nu trebuie sa fie pasati complet. Se pune intr-o farfurie faina, iar in alta ouale batute.Eu am adaugat peste oua 1 lingura de otet de la...

Ciorba de pui " a la grec"

In Ciorbe la 29 Mar 2016

Mai intai taiem ceapa juienne, morcovul il dam pe razatoarea mare si le punem impreuna la calit in ulei incins in cratita in care facem ciorba.Le lasam 7-8 minute la calit, dupa care adaugam carnea si lasam inca 7-8 minute la calit.Punem 2 litrii de apa si lasam la fiert 20 de minute. Adaugam si...

Prajitura Inteligenta

In Prajituri la 28 Mar 2016

Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul tos. Se adauga untul topit si faina si se mixeaza in continuare. Adaugam in fir subtire si laptele mixand in continuare.  Mixam si albusurile spuma cu praful de sare. Intr-o cratita mare punem compozitia de galbenusuri si adaugam treptat...

Rulada de porc cu ciuperci

In Porc la 24 Mar 2016

Carnea se subtiaza usor ca la friptura, sa fie cat mai subtire si apoi se bate bine sa fie cat mai subtire. Se presara peste carne, un strat de cascaval ras prin razatoarea mica, apoi se pun ciupercile. Se presara alt strat de cascaval ras, piper si sare dupa gust. Se ruleaza ucor, iar...

Tort de mere

In Torturi la 22 Mar 2016

Se curata merele si se taie felii. Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se asaza merele, se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 – 20 de min. Cand sunt gata se presara scortisoara. Pentru compozitie se proceseaza astfel: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se...

Biscuiti cu stafide

In Prajituri la 22 Mar 2016

Se amesteca intr-un bol faina cu praful de copt si zaharul. Daca doriti mai dulci, puneti 100 g de zahar, daca nu ii doriti prea dulci, puneti 80 de grame. Eu am pus 100g de zahar. Am adaugat peste faina si ouale si untul topit si am omogenizat bine. Am pus si esenta de rom si am stropit cu...

Chec cu visine

In Dulciuri la 22 Mar 2016

Am separat albusurile de galbenusuri si am mixat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile le-am amestecat cu o lingura de lemn si am adaugat treptat uleiul, apoi le-am pus usor peste albusuri. Am amestect cu lingura de lemn. Am adaugat praful de copt si cacao, iar la final faina,...

Pandispan cu ciocolata

In Dulciuri la 22 Mar 2016

Am facut budinca din 2 plicuri : 1 de ciocolata si 1 de caramel. Am pus 800 g de lapte la fiert. Am adaugat peste laptele fiert praful de budinca amestecat cu 50 g lapte si 6 linguri de zahar. Am lasat pe foc pana cand s-a ingrosat suficient de mult. Am pus pe un platou o foaie de pandispan...

Desert Prajitura Ecler

In Prajituri la 22 Mar 2016

Preparare coji: se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand  clocoteste se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc, se lasa sa se racoreasca (trebuie sa reziste degetul la atingerea aluatului, sa fie doar caldut) si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si...

Placinta cu dovleac cu foi de casa

In Prajituri la 22 Mar 2016

Se da dovleacul pe razatoare si se caleste cu o cana de zahar si 2 lingurite de scortisoara pana cand se evapora zeama lasata de el. Se framanta aluatul: punem intr-un bol apa si untura si apoi adaugam faina. Aluatul rezultat nu este prea tare si este nelipicios. Impartim aluatul in 5-6 parti...

Sos tzatziki grecesc

In Sosuri la 22 Mar 2016

Am curatat si am pisat usturoiul ca pentru mujdei. Castravetele l-am dat prin razatoarea mica. Am amestecat iaurtul cu usturoiul pisat si cu castravetele. Am adaugat si condiment pentru tzatziki si nu am mai pus sare. Este foarte bun si fara acest condiment, dar se adauga putina sare.

Ardei umpluti cu ciuperci

In Mancaruri de post la 21 Mar 2016

Mai intai maruntim ciupercile, iar ceapa o curatam si o taiem marunt. Calim ceapa tocata marunt impreuna cu ciupercile pentru 7-8 minute in ulei incins. Adaugam si orezul, sare si piper si mai lasam pe foc 3-4 minute amestecand coninuu. Ardeii i spalam si le scoatem cotoarele. Rosiile le...

Plachie cu caras

In Peste la 21 Mar 2016

Se curata si se prajeste pestele. Ceapa si ardeiul se taie julienne si se pun la calit in ulei incins. Se lasa pana cand incepe ceapa  sa devina rosiatica. Se adauga 2 linguri de bulion si  sare dupa gust si se amesteca. Se adauga apoi pestele prajit deasupra si lamaia taiata...

Tortellini cu spanac si sos de rosii

In Mancaruri de post la 17 Mar 2016

Se fierb tortellini pentru 10 minute, conform instructiunilor de pe punga. Se caleste o ceapa taiata cat mai marunt impreuna cu rosiile taiate cubulete mici in ulei incins. Se adauga sare si oregano si se lasa 10-12 minute pe foc. Tortellini fierti se scurg de apa. Cand este gata...

Supa de ciuperci

In Mancaruri de post la 17 Mar 2016

Mai intai punem uleiul la incins. Ceapa o taiem in cubulete mici si o punem la calit impreuna cu ciupercile scurse bine de zeama. Lasam 5-6 minute, apoi adaugam jumatate din cantitatea de leustean tocat marunt, morcovul si usturoiul rase prin razatoarea mica si mai lasam inca 10 minute la...

Mini tarte cu rosii

In Mancaruri de post la 16 Mar 2016

Rosiile se taie in bucati medii si se amesteca intr-un vas cu usturoiul tocat, busuiocul (de preferinta proaspat), oregano, sarea si uleiul. Aluatul de foietaj se intinde putin cu sucitorul. Aluatul de foietaj se taie in patrate mai mari, se pun cate 2-3 linguri din amestecul de rosii in...

Ratatouille cu oregano

In Mancaruri de post la 16 Mar 2016

Se taie vinetele rondele de aproape 1 cm grosime, chiar mai subtiri, se adauga un praf de sare si se lasa 20 de minute la scurs. Zeama se absoarbe cu un servet de bucatarie. Se taie de aceeasi grosime si 3-4 rosii. Restul de rosii se dau pe razatoare. Se pune in tava 1 felie de vanata...

Ciolan de porc cu legume

In Porc la 14 Mar 2016

Se dezoseaza ciolanul de porc mai intai. Se taie ceapa, ardeiul, morcovul se da pe razatoare. Intr-o cratita punem ceapa, ardeiul, morcovul, rosiile cherry,cartofii taiati cuburi si usturoiul taiat marunt. Deasupra punem ciolanul si presaram condimentele.  Punem uleiul, adaugam 1 cana...

Mancare cu urzici, nuci si orez

In Mancaruri de post la 14 Mar 2016

Se curata urzicile, frunzulita cu frunzulita, se spala bine si se pun la fiert pentru 20 de minute. Se strecoara urzicile fierte de zeama ( zeama nu o aruncam) si le tocam cu cutitul. Orezul il punem la fiert impreuna cu morcovul dat pe razatoare. Dupa 10-15 minute, adaugam urzicile si...

Melcisori cu masline si ardei

In Mancaruri de post la 14 Mar 2016

Se framanta o coca din untura, apa si faina care se imparte in 2. Nu va faceti griji ca este putin aluat. Se intinde fiecare parte in cate o foaie foarte subtire , se unge cu bulion si se presara ardeiul si maslinele taiate marunt. Se adauga un praf de sare peste toata foaia intinsa, se...

Bruschette cu rosii si busuioc

In Mancaruri de post la 13 Mar 2016

Se prajesc feliile subtiri de paine la toast, apoi se freaca fiecare felie cu cate un graunte de usturoi (daca este prea mare, puteti folosi doar jumatate din graunte). Separat se taie rosiile cubulete mici, se scurg de zeama, se adauga busuioc, ulei de masline si sare. Se pun rosii pe...

Afisate 541 - 570 din 609 retete    

Postari recente

publicat la 13.12.2021

Pui cu legume la cuptor

publicat la 12.12.2021

Fasole batuta

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]