Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 24 Mai 2020 | 7799 vizualizari

 

Aluaturi de casa 
Pentru aceasta delicioasa prajitura m-am inspirat de la Cleme.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 4 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilinat (8 g)
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • 5 g praf de copt
  • Dimensiuni tava: 25/35 cm
  • Strat de gem:
  • 1 borcan de 400 g de gem de piersici
  • Bezea cu nuca:
  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilinat (8 g)
  • 200 g nuca macinata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Ouale, galbenusurile, untul, sarea, zaharul, zaharul vanilinat si esenta de vanilie se mixeaza, apoi se incorporeaza faina si praful de copt.

Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand blatul este facut.

Se scoate tava din cuptor si se intinde gemul peste blat.

Se pregateste bezeaua. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat. Se incorporeaza nuca macinata, amestecand usor cu o spatula din silicon. Se intinde bezeaua peste gem si se reintroduce tava la cuptor pana cand se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert branzoaice