Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 24 Mai 2020 | 7454 vizualizari

 

Aluaturi de casa 
Pentru aceasta delicioasa prajitura m-am inspirat de la Cleme.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 4 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilinat (8 g)
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • 5 g praf de copt
  • Dimensiuni tava: 25/35 cm
  • Strat de gem:
  • 1 borcan de 400 g de gem de piersici
  • Bezea cu nuca:
  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilinat (8 g)
  • 200 g nuca macinata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Ouale, galbenusurile, untul, sarea, zaharul, zaharul vanilinat si esenta de vanilie se mixeaza, apoi se incorporeaza faina si praful de copt.

Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand blatul este facut.

Se scoate tava din cuptor si se intinde gemul peste blat.

Se pregateste bezeaua. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat. Se incorporeaza nuca macinata, amestecand usor cu o spatula din silicon. Se intinde bezeaua peste gem si se reintroduce tava la cuptor pana cand se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foaie de bezea si crema de unt