Am spalat carena de miel si am pus-o in cratita.
Usturoiul il taiem rondele mici si il punem peste carnea de miel( puteti sa il tocati si fasii mai mari).
Pasta de tomate o dizolvam in apa si o punem peste carne, adaugam sare si piper dupa gust.
Punem foi de dafin si presaram oregano....
Mai intai spalam ouale cu putin detergent de vase.
Cojile de ceapa le spalam si le punem intr-o cratita. Eu am pus cam 1 sfert din cratita cu coji de ceapa.Eu am facut cateva oua si decorate cu frunzulite, dar astea nu au iesit foarte bine ( le-am pus in fasii de dres si le-am legat la...
Mai intai curatam pestele, il taiem rondele si il spalam bine. Presaram deasupra lui sare si piper. Rupem folie de aluminiu, o ungem cu ulei si punem cate o bucata de peste si o rulam. Punem rulourile astfel formate pe gratar si le lasam pe ambele parti aprox. 40 de minute pe ambele parti, apoi...
Se taie ceapa marunt si se pune la calit pana cand devine aurie. Adaugam carnea,1 cescuta de apa, bulion, sare si piper dupa gust si lasam pentru 10 minute pe foc.
Separat pegatim sosul bechamel: punem untul la topit intr-o cratita. Cand este perfect topit, adaugam faina in ploaie si apoi...
Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine.Se opreste 1 foie de placinta, iar restul se vor faramita si se vor adaugapeste compozitia de oua cu iaurt.
Se unge o tava cu ulei si se pune foaia de placinta oprita.
Compozitia cu iaurt se pune in...
Se lasa aluatul de foietaj la dezghetat.
Spanacul se dezgheata,se stoarce foarte bine de zeama si se pune intr-un bol. Adaugam branza rasa, 1 ou, pesmetul, sare si un praf de piper si amestecam bine.
Punem o parte din aluat in tava pentru tarta si oprim o parte pentru facut grilajul de...
Mai intai macinam biscuitii si nucile la blender. Le punem intr-un bol si adaugam untul topit si amestecam bine. Va rezulta o pasta sfaramicioasa. Punem aceasta pasta intr-o tava cu peretii detasabili si presam bine cu o lingura. Eu am ridicat 1 cm de pasta de biscuiti si pe peretii tavii. Dam...
Se pune fasolea sa dea in clocot, apoi se schimba apa si se lasa la fiert impreuna cu ceapa si un praf de sare.
Se adauga si morcovul ras.
Cealalta ceapa se taie marunt si se pune impreuna cu afumatura taiata felii la calit. Se adauga bulionul.
Cand incepe sa fiarba fasolea, se...
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem in tava. Deasupra lor punem si aripioarele, le ungem bine cu iaurt, presaram sare piper si oregano.
Punem si o cana de apa in tava si dam la cuptor pentru 50 de minute.
Dupa primele 30 de minute, intoarcem aripioarele si pe partea cealalta....
Untul moale cu zaharul se amesteca bine cu o lingura pana cand se omogenizeaza. Se adauga oul si treptat din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt si se continua amestecarea. Cand se ingroasa se incepe framantarea. Adaugam si cacao si incorporam bine.
Dam la frigider pentru 30 de...
Mai intai incalzim putin apa, nu o lasam sa fiarba, decat sa fie calda si dizolvam drojdia in ea.
Cernem faina intr-un bol mare, adaugam sarea si drojdia divolvata in apa. Amestecam bine cu o lingura. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina.
Framantam pana cand aluatul devine omogen...
Laptele se pune pe foc impreuna cu 500 g de zahar sa se incalzeasca, nu il lasam sa fiarba.
Se cerne faina de 2 ori.
Se face o gropita in mijloc si se adauga maiaua facuta din drojdia dizolvata in cateva linguri de lapte caldut. Se pune putina faina peste maia si se lasa 15 minute pana cand...
Ciocanelele le-am crestat bine si le-am dat prin pesmetul amestecat cu sare , apoi le-am pus la prajit in uleiul incins.
Cartofii i-am pus la fiert cu un praf de sare.
Dupa ce s-au fiert, i-am pasat si i-am amestecat cu ceapa taiata julien si masline taiate marunt. Nu i-am adaugat maioneza....
Intai framantam aluatul: punem faina intr-un bol si adaugam drojdia dizolvata in apa calduta.
Adaugam si uleiul si incepem sa framantam, adaugam sarea si zaharul si framnatam in continuare sa se incorporeze bine.
Punem aluatul 1 ora la dospit( eu l-am pus in cuptorul cu microunde, cu usa...
Se taie pieptul de pui in fasii subtiri.
Galbenusul de ou se amesteca cu 2 linguri de faina si sarea , se adauga albusul batut spuma si se mai adauaga 1 lingura de faina, sau cat mai trebuie pentru a se ingrosa.
Fasiile de carne se trec prin pasta de ou si se pun in tigaie in uleiul incins....
Punem costita de porc in punga. Cartofii ii curatam si ii taiem cat mai mare, iar ceapa o taiem cerculete si le adaugam in punga peste carne.
Condimentul din punga magica im presaram in punga uniform si pe ambele parti. Eu am avut punga pentru carne de porc cu afumatura si usturoi....
Mai intai punem carnea de cocs sa dea intr-un clocot. Apoi curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit in uleiul incins impreuna cu carnea de cocos. si o lasam 10-12 minute.
Punem apoi totul intr-o tava, adaugam si legumele, 1 cana de apa si bulionul, sare si piper dupa gust si dam la...
Mai intai curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert.
Cand sunt fierti ii pasam ca pentru piure, adaugam ceapa taiata marunt si usturoiul, adaugam si oul, sare, ardei boia si piper dupa gust. Mararul il tocam marunt si il adaugam in compozitia de chiftelute.
Punem uleiul...
Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand incep sa clocoteasca se adauga faina toata odata si se amesteca bine.
Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn.
Tava se tapeaza cu hartie de copt si...
Mai intai facem aluatul. Punem faina intr-un bol, facem o adancitura in mijloc si turnam laptele caldut cu drojdia si cu zaharul. Incepem sa framantam usor si adaugam si uleiul, praful de sare si coaja de lamaie si framantam bine.Daca aluatul se lipeste de maini, mai adaugam un praf de faina si...
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga apoi si faina, cacao si praful de copt si se amesteca usor.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata...
Se lasa aluatul la dezghetat mai intai.
Se imparte aluatul in 2 parti. Mai ramane putin aluat si de saratele, sau puteti folosi 3 ciocolate. Punem ciocolata in mijlocul aluatului, taiem fasii de aprox. 1 cm lateralele si le impletim ca la strudel.
Le punem in tava tapetat cu hartie de...
Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert. In cratita cu cartofii am pus si un ou la fiert.
Mie imi plac pasati, asa ca, dupa ce au fiert, le-am scurs apa si i-am pasat. Am taiat ceapa julienne si maslinele (nu am avut fara samburi) le-am taiat in feliute subtiri si le-am...
Mai intai punem uleiul la incins. Ceapa o taiem in cubulete mici si o punem la calit impreuna cu ciupercile scurse bine de zeama.
Lasam 5-6 minute, apoi adaugam jumatate din cantitatea de leustean tocat marunt, morcovul si usturoiul rase prin razatoarea mica si mai lasam inca 10 minute la...
Mai intai pregatim aluatul. Incalzim laptele foarte putin si dizolvam drojdia in el. Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si oul. Amestecam si adaugam si uleiul si un praf de sare si framantam putin. Aluatul este moale, dar nelipicios. Daca este lipicios, mai adaugati un praf de...
Mai intai punem carnea de cocos la fiert pentru 20-25 de minute. Adaugam ceapa si morcovul tocate dupa preferinta si lasam in continuare la fiert pentru inca 30 de minute.
Adaugam pasta de ardei si rosiile din bulion cu inca 2-3 lingri de bulion.
Trecem la prapararea taieteilor. Punem 125 g...
Se mixeaza albusurile spuma.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste.
Se adauga galbenusurile peste albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga pe rand cele 4 linguri de faina si praful de copt si se incorporeaza usor.
Se toarna...
Mai intai preparam 200 ml cafea mai slaba si o lasam la racit.
Intre timp preparam budinca de vanilie in felul urmator: punem 200 ml lapte la fiert.
3 galbenusuri de ou le batem si le amestecam cu 3 linguri de zahar, 2 linguri de faina si 100 ml lapte si omogenizam bine pana devine o...
Mai intai se lasa aluatul la dezghetat si se amesteca zaharul cu scortisoara.
Se presara pe suprafata de lucru zahar amestecat cu scortisoara si se intinde putin aluatul pentru ca zaharul sa se prinda de el.
Presaram zahar si peste aluat si iarasi intindem cu sucitorul pentru a se...
Se mixeaza untul (moale, la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga oul si se mai mixeaza 1-2 minute sa se incorporeze.
Adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie si framantam. Va rezulta un aluat mai tare si nelipicios.
Rupem aluatul si facem bilute mici intre palme si dam...
Stufat de miel si reteta nr. 100
Am spalat carena de miel si am pus-o in cratita. Usturoiul il taiem rondele mici si il punem peste carnea de miel( puteti sa il tocati si fasii mai mari). Pasta de tomate o dizolvam in apa si o punem peste carne, adaugam sare si piper dupa gust. Punem foi de dafin si presaram oregano....
Oua vopsite natural
Mai intai spalam ouale cu putin detergent de vase. Cojile de ceapa le spalam si le punem intr-o cratita. Eu am pus cam 1 sfert din cratita cu coji de ceapa.Eu am facut cateva oua si decorate cu frunzulite, dar astea nu au iesit foarte bine ( le-am pus in fasii de dres si le-am legat la...
Saramura cu crap proaspat
Mai intai curatam pestele, il taiem rondele si il spalam bine. Presaram deasupra lui sare si piper. Rupem folie de aluminiu, o ungem cu ulei si punem cate o bucata de peste si o rulam. Punem rulourile astfel formate pe gratar si le lasam pe ambele parti aprox. 40 de minute pe ambele parti, apoi...
Lasagna
Se taie ceapa marunt si se pune la calit pana cand devine aurie. Adaugam carnea,1 cescuta de apa, bulion, sare si piper dupa gust si lasam pentru 10 minute pe foc. Separat pegatim sosul bechamel: punem untul la topit intr-o cratita. Cand este perfect topit, adaugam faina in ploaie si apoi...
Placinta cu iaurt
Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine.Se opreste 1 foie de placinta, iar restul se vor faramita si se vor adaugapeste compozitia de oua cu iaurt. Se unge o tava cu ulei si se pune foaia de placinta oprita. Compozitia cu iaurt se pune in...
Tarta cu branza si spanac
Se lasa aluatul de foietaj la dezghetat. Spanacul se dezgheata,se stoarce foarte bine de zeama si se pune intr-un bol. Adaugam branza rasa, 1 ou, pesmetul, sare si un praf de piper si amestecam bine. Punem o parte din aluat in tava pentru tarta si oprim o parte pentru facut grilajul de...
Cheesecake
Mai intai macinam biscuitii si nucile la blender. Le punem intr-un bol si adaugam untul topit si amestecam bine. Va rezulta o pasta sfaramicioasa. Punem aceasta pasta intr-o tava cu peretii detasabili si presam bine cu o lingura. Eu am ridicat 1 cm de pasta de biscuiti si pe peretii tavii. Dam...
Ciorba de fasole cu afumatura
Se pune fasolea sa dea in clocot, apoi se schimba apa si se lasa la fiert impreuna cu ceapa si un praf de sare. Se adauga si morcovul ras. Cealalta ceapa se taie marunt si se pune impreuna cu afumatura taiata felii la calit. Se adauga bulionul. Cand incepe sa fiarba fasolea, se...
Aripioare de pui la cuptor cu salata de ardei copti
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem in tava. Deasupra lor punem si aripioarele, le ungem bine cu iaurt, presaram sare piper si oregano. Punem si o cana de apa in tava si dam la cuptor pentru 50 de minute. Dupa primele 30 de minute, intoarcem aripioarele si pe partea cealalta....
Biscuiti cu esenta de migdale si ciocolata
Untul moale cu zaharul se amesteca bine cu o lingura pana cand se omogenizeaza. Se adauga oul si treptat din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt si se continua amestecarea. Cand se ingroasa se incepe framantarea. Adaugam si cacao si incorporam bine. Dam la frigider pentru 30 de...
Scovergi
Mai intai incalzim putin apa, nu o lasam sa fiarba, decat sa fie calda si dizolvam drojdia in ea. Cernem faina intr-un bol mare, adaugam sarea si drojdia divolvata in apa. Amestecam bine cu o lingura. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina. Framantam pana cand aluatul devine omogen...
Cozonac cu ciocolata
Laptele se pune pe foc impreuna cu 500 g de zahar sa se incalzeasca, nu il lasam sa fiarba. Se cerne faina de 2 ori. Se face o gropita in mijloc si se adauga maiaua facuta din drojdia dizolvata in cateva linguri de lapte caldut. Se pune putina faina peste maia si se lasa 15 minute pana cand...
Ciocanele pane cu salata orientala
Ciocanelele le-am crestat bine si le-am dat prin pesmetul amestecat cu sare , apoi le-am pus la prajit in uleiul incins. Cartofii i-am pus la fiert cu un praf de sare. Dupa ce s-au fiert, i-am pasat si i-am amestecat cu ceapa taiata julien si masline taiate marunt. Nu i-am adaugat maioneza....
Pizza cu salam
Intai framantam aluatul: punem faina intr-un bol si adaugam drojdia dizolvata in apa calduta. Adaugam si uleiul si incepem sa framantam, adaugam sarea si zaharul si framnatam in continuare sa se incorporeze bine. Punem aluatul 1 ora la dospit( eu l-am pus in cuptorul cu microunde, cu usa...
Crochete de pui cu sos tzatzichi
Se taie pieptul de pui in fasii subtiri. Galbenusul de ou se amesteca cu 2 linguri de faina si sarea , se adauga albusul batut spuma si se mai adauaga 1 lingura de faina, sau cat mai trebuie pentru a se ingrosa. Fasiile de carne se trec prin pasta de ou si se pun in tigaie in uleiul incins....
Costita de porc cu cartofi la cuptor
Punem costita de porc in punga. Cartofii ii curatam si ii taiem cat mai mare, iar ceapa o taiem cerculete si le adaugam in punga peste carne. Condimentul din punga magica im presaram in punga uniform si pe ambele parti. Eu am avut punga pentru carne de porc cu afumatura si usturoi....
Mancare de cocos cu legume
Mai intai punem carnea de cocs sa dea intr-un clocot. Apoi curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit in uleiul incins impreuna cu carnea de cocos. si o lasam 10-12 minute. Punem apoi totul intr-o tava, adaugam si legumele, 1 cana de apa si bulionul, sare si piper dupa gust si dam la...
Chiftelute din cartofi
Mai intai curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert. Cand sunt fierti ii pasam ca pentru piure, adaugam ceapa taiata marunt si usturoiul, adaugam si oul, sare, ardei boia si piper dupa gust. Mararul il tocam marunt si il adaugam in compozitia de chiftelute. Punem uleiul...
Mini eclere
Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand incep sa clocoteasca se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn. Tava se tapeaza cu hartie de copt si...
Batoane cu mac Doi frati
Mai intai facem aluatul. Punem faina intr-un bol, facem o adancitura in mijloc si turnam laptele caldut cu drojdia si cu zaharul. Incepem sa framantam usor si adaugam si uleiul, praful de sare si coaja de lamaie si framantam bine.Daca aluatul se lipeste de maini, mai adaugam un praf de faina si...
Prajitura cu alune si coaja de portocale
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga apoi si faina, cacao si praful de copt si se amesteca usor. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata...
Strudel cu ciocolata
Se lasa aluatul la dezghetat mai intai. Se imparte aluatul in 2 parti. Mai ramane putin aluat si de saratele, sau puteti folosi 3 ciocolate. Punem ciocolata in mijlocul aluatului, taiem fasii de aprox. 1 cm lateralele si le impletim ca la strudel. Le punem in tava tapetat cu hartie de...
Salata orientala
Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert. In cratita cu cartofii am pus si un ou la fiert. Mie imi plac pasati, asa ca, dupa ce au fiert, le-am scurs apa si i-am pasat. Am taiat ceapa julienne si maslinele (nu am avut fara samburi) le-am taiat in feliute subtiri si le-am...
Supa de ciuperci cu muschiulet de porc
Mai intai punem uleiul la incins. Ceapa o taiem in cubulete mici si o punem la calit impreuna cu ciupercile scurse bine de zeama. Lasam 5-6 minute, apoi adaugam jumatate din cantitatea de leustean tocat marunt, morcovul si usturoiul rase prin razatoarea mica si mai lasam inca 10 minute la...
Aperitiv lipii cu branza si ceapa
Mai intai pregatim aluatul. Incalzim laptele foarte putin si dizolvam drojdia in el. Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si oul. Amestecam si adaugam si uleiul si un praf de sare si framantam putin. Aluatul este moale, dar nelipicios. Daca este lipicios, mai adaugati un praf de...
Ciorba de cocos cu taietei de casa
Mai intai punem carnea de cocos la fiert pentru 20-25 de minute. Adaugam ceapa si morcovul tocate dupa preferinta si lasam in continuare la fiert pentru inca 30 de minute. Adaugam pasta de ardei si rosiile din bulion cu inca 2-3 lingri de bulion. Trecem la prapararea taieteilor. Punem 125 g...
Rulada cu gem de capsune
Se mixeaza albusurile spuma. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se adauga galbenusurile peste albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga pe rand cele 4 linguri de faina si praful de copt si se incorporeaza usor. Se toarna...
Prajitura cu crema de vanilie fara coacere
Mai intai preparam 200 ml cafea mai slaba si o lasam la racit. Intre timp preparam budinca de vanilie in felul urmator: punem 200 ml lapte la fiert. 3 galbenusuri de ou le batem si le amestecam cu 3 linguri de zahar, 2 linguri de faina si 100 ml lapte si omogenizam bine pana devine o...
Palmieri cu scortisoara
Mai intai se lasa aluatul la dezghetat si se amesteca zaharul cu scortisoara. Se presara pe suprafata de lucru zahar amestecat cu scortisoara si se intinde putin aluatul pentru ca zaharul sa se prinda de el. Presaram zahar si peste aluat si iarasi intindem cu sucitorul pentru a se...
Biscuiti cu crema de ciocolata
Se mixeaza untul (moale, la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga oul si se mai mixeaza 1-2 minute sa se incorporeze. Adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie si framantam. Va rezulta un aluat mai tare si nelipicios. Rupem aluatul si facem bilute mici intre palme si dam...