publicat la 28.12.2021
publicat la 13.12.2021
publicat la 12.12.2021
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Mancare de legume cu pulpe de pui
Calim ceapa tocata marunt impreuna cu morcovii dati pe razatoare in ulei incins pentru 10 minute. Adaugam 1 cana de apa, orezul si porumbul si lasam la fiert 15 minute. Prajim pulpele de pui doar pana cand incep sa se rumeneaca. Punem legumele fierte intr-un vas termorezistent, adaugam...
Friptura de porc cu chimen si rosii in suc propriu
Curatam ceapa si o taiem julienne. Calim ceapa timp de 10 minute in uleiul incins, iar la final adaugam chimenul si mai lasam inca 1 minut pe foc. Punem carnea intr-un vas, adaugam sosul de ceapa cu chimen, sare, piper si rosiile in suc propriu. Dam friptura de porc la cuptor...
Perisoare aperitiv
Cartofii ii curatam, ii taiem felii mici si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, ii pasam. Carnea tocata o punem intr-un bol, adaugam usturoiul si morcovul date pe razatoarea cu ochiuri mici, cartofii pasati, ceapa tocata marunt, ouale, pasta de tomate, sare piper si oregano....
Tocana mixta cu carnati de casa
Taiem carnatii rondele, iar carnea o tocam cubulete. Punem carnatii si carnea in ulei incins la calit pentru 4-5 minute, apoi adaugam ceapa tocata si mai lasam cateva minute pana cand ceapa devine translucida. Adaugam o cana de apa, cartofii taiati cuburi si pasta de tomate. Adaugam...
Friptura de pui la cuptor
Amestecam iaurtul cu sarea,piperul, ardeiul boia, oregano si busuioc intr-un bol. Dam fiecare bucata de pui prin amestecul de iaurt. Punem carnea intr-o punga de friptura si o prindem la capat. Dam carnea pentru 1 h la frigider, apoi o dam la cuptorul incins la 200 de grade C, pentru 1...
Izmir köftesi - chiftele turcesti din carne de miel
Tocam carnea de miel impreuna cu ceapa la robotul de bucatarie sau la masina de tocat. Adaugam sare, piper si patrunjel verde tocat. Formam chiftelele alungite, de forma micilor romanesti. Punem intr-o tigaie uleiul si pasta de tomate, le lasam pe foc 5-6 minute, apoi adaugam 200 ml apa, sare si...
Placinta ciobanului cu carne de pui
Punem carnea de pui la fiert. Cartofii si morcovii ii fierbem separat. Carnea fiarta o taiem cubulete mici, la fel si morcovii. Cartofii ii pasam cu untul si adaugam si galbenusurile (desi sunt fierbinti) si un praf de sare si amestecam bine. Ceapa si ardeii tocate marunt le calim in ulei...
Cartofi taranesti cu carne de pui
Punem carnea de pui la fiert si o lasam sa fiarba bine. Separat fierbem cartofii curatati de coaja si taiati cuburi. Amestecam ardeiul boia cu sare si ghimbir macinat. Presaram amestec de condimente peste cartofii fierti si ii punem intr-un vas de yenna. Adaugam ardeiul taiat...
Aripioare crispy
Se taie aripioarele de pui de la fiecare incheietura. Varful se arunca, se folosesc doar cele 2 parti mai mari. Fulgii de porumb se sfarama, dar foarte putin, nu trebuie sa fie pasati complet. Se pune intr-o farfurie faina, iar in alta ouale batute. Eu am adaugat peste faina si sare, piper...
Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata
Decupam cate un capac, pe lung, la fiecare vanata si le punem in apa clocotita cu sare, timp de 5-6 minute sa le oparim. Apoi, cu ajutorul unei lingurite, scoatem interiorul vinetelor si il tocam pentru ca il vom folosi la sos. Eu am folosit doar jumatate din el la sos. Pulpa de pui o fierbem...
Pui marinat
Carnea de pui o spalam si o crestam (optional). Intr-un bol amestecam uleiul cu zeama de lamaie si cu condimentele. Dam fiecare bucata de pui prin marinada, o asezam in vasul in care le coacem si dam la frigider pentru minim 30 de minute. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de...
Tocanita de porc cu ciuperci
Punem ceapa tocata marunt impreuna cu ciupercile feliate la calit. Separat prajim carnea de porc, iar dupa ce s-a prajit, o adaugam peste ciuperci, adaugam si ardeiul taiat julien, adaugam 1 cana de apa si pasta de tomate. Acoperim cu un capac si lasam la fiert. Mai adaugam apa din cand in...
Friptura de pui cu usturoi verde
Taiem usturoiul verde rondele. Punem carnea de pui intr-un vas de yenna si adaugam usturoiul. Punem din loc in loc si pasta de tomate, presaram sare, piper si oregano, apoi adaugam 1 cana de apa ( sau cat este nevoie pentru a acoperi carnea). Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C,...
Tocana taraneasca de pui
Fierbem carnea de pui si oprim supa. Prajim apoi carnea de pui, doar cat sa o rumenim putin. In acelasi ulei in care am rumenit carnea de pui, calim ceapa taiata julienne pentru 7-8 minute. Adaugam rosiile tocate cuburi mai mari si usturoiul tocat rondele si lasam in...
Friptura de miel cu garnitura de orez
Taiem ceapa rondele si o punem la calit in ulei incins. Adaugam orezul si mai lasam 4-5 minute sa se patrunda putin, adaugam apa si sare dupa gust si lasam la fiert. Carnea de miel o punem intr-o tava, adaugam usturoiul taiat rondele si bulionul dizolvat in apa. Presaram sare si dam la cuptor...
Stufat de miel
Mai intai punem la fiert carnea de miel, doar cat sa dea in cateva clocote. Punem carnea fiarta intr-un vas de yenna sau intr-o tava, adaugam usturoiul tocat, bulionul dizolvat in apa si punem peste carne. Adaugam foi de dafin, sare si piper. Dam stufatul la cuptor pana cand carnea se...
Drob mixt cu tarhon
Mai intai fierbem carnea de miel si ficatul in 2 cratite separat. Fierbem si 4-5 oua. Taiem cat mai marunt ficatul si carnea sau se pot pot da prin masina de tocat, cum preferati. Batem ouale cu sare si le adaugam peste carnea tocata. Nu va faceti griji ca sunt oua multe, si...
Piure de telina cu afumatura
Curatam telina, cartoful si ceapa. Telina o taiem cuburi, la fel si cartoful. Ceapa o taiem in doua. Le punem impreuna la fiert. Cand au fiert, le scurgem o parte din apa si le pasam cu mixerul vertical. Adaugam sare dupa gust. Kaiserul il taiem feliute subtiri si il prajim in ulei...
Coaste lipicioase la cuptor
Pregatim amestecul cu bulion, sare, piper, ardei boia si ghimbir cu care vom unge coastele de porc. Le punem in tava si adaugam 1 cana de supa de pui sau de apa. Usturoiul il curatam de coaja si il taiem cat mai mic si-l presaram peste costite. Dam coastele la cuptor pentru 45-50 de minute....
Muschiulet de porc cu smantana
Taiem carnea de porc in fasii subtiri si o prajim in uleiul incins. Cand este prajita pe ambele parti, scurgem uleiul din tigaie si adaugam laptele, sare si piper dupa gust si lasam la fiert 10-15 minute. Adaugam smantana, amestecam si mai lasam pe foc inca 1-2 minute. Presaram deasupra...
Friptura cu carne de vita si telina
Taiem carnea in bucati potrivite si o punem intr-un vas de yenna. Adagam pasta de tomate, 1 cana de apa, telina tocata cuburi si ardeiul taiat julienne. Usturoiul il tocam marunt si il adaugam si pe el deasupra si presaram sare, piper si oregano. Dam friptura pentru 90 de minute la...
Pui Shanghai
Taiem pieptul de pui in fasii subtiri. Batem bine ouale, adaugam faina si un praf de sare. Punem uleiul la incins si adaugam fasiile de pui date prin ou batut si apoi presarate cu susan. Prajim pe ambele parti, dar nu lasam foarte mult, doar pana cand prind culoare aurie...
Cartofi taranesti cu carnati afumati
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Nu-i lasam pana cand se fierb prea tare si incep sa se rupa. Verificam cu o furculita si, daca intra usor, le stingem focul. Ceapa si ardeiul le taiem julien si le punem la calit in ulei incins pentru 3-4 minute. Adaugam...
Tochitura cu rinichi si ceapa caramelizata
Rinichiul folosit a fost fiert dinainte. Am taiat ceapa julienne si am calit-o in ulei incins. Adaugam rinichii taiati feliute si lasam la calit inca 5-6 minute. Adaugam o cana de apa, pasta de tomate, adaugam sare si piper, acoperim tigaia cu capac si lasam 25-30 de minute la fiert....
Friptura din muschi de porc in bere
Mai intai pregatim intr-un bol amestecul pentru marinat: mierea, mustarul, sare, piper, ardei boia, ghimbir macinat si oregano. Punem carnea in vasul in care o vom coace si o ungem pe toate partile cu amestecul facut. Lasam 1 ora la rece. Turnam berea in vas pe langa carne, apoi acoperim...
Budinca de legume cu carne de porc
Batem ouale cu smantana, adaugam patrunjel tocat si sare si piper dupa gust. Carnea o taiem cubulete si o prajim. Ungem un vas de yenna cu ulei, adaugam un strat de legume apoi carnea prajita. Acoperim cu alt strat de legume si cu telina taiata cubulete. Turnam compozitia de smantana...
Cartofi cu chiftelute la cuptor
Mai intai tocam ceapa si o calim. Painea o inmuiem in apa si o stoarcem bine. Amestecam carnea cu painea, ceapa prajita, sare, piper si patrunjel tocat. Cartofii ii feliem rondele cat mai subtiri. Ungem un vas de yenna cu ulei, punem rondelele de cartofi, iar deasupra adagam perisoarele...
Varza acra cu carne de porc si smantana
Mai intai tocam varza, ii adaugam 1 cana de zeama de varza si 1 cana de apa, ceapa tocata marunt, morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mari si punem la fiert 35-40 de minute. Adaugam pasta de tomate, inca 1 cana de apa, piper si dam la cuptor pentru inca 40-45 de minute. Mai amestecam din...
Friptura din pulpa de porc cu carnati
Taiem pulpa de porc in felii groase de 1 cm. Pregatim amestecul din toate condimentele si presaram pe fiecare bucata de carne pe ambele parti. Punem carnea in punga, adaugam si carnatii si usturoiul. Sigilam si dam la cuptor pentru 1 ora. Pentru garnitura de orez am calit 1 ceapa, am...
Snitele din pulpa de porc
Feliem carnea cat mai subtire si o batem pentru a fi cat mai frageda si mai subtire. Punem intr-un bol faina amestecata cu piperul, ardei boia si sare, in alt bol batem ouale bine, iar in alt bol punem grisul. Punem uleiul la incins in tigaie. Fiecare felie de carne o trecem prin...