publicat la 28.12.2021
publicat la 13.12.2021
publicat la 12.12.2021
Ești un artist, îți place să redecorezi, dar cei din familie se plâng tot mai des că descoperă obiecte pierdute în acvariul peștilor, cărți in frigider și tacâmuri în șifoier. Poate e timpul să îți temperezi un pic elanul artistic.
Bucataras.ro
[email protected]
Pui cu legume la cuptor
Mai intai fierbem carnea de pui separat daca avem pui de curte. Supa in care a fiert carnea nu o aruncam, o folosim pentru mancarea la cuptor. Adaugam intr-un vas termorezistent carnea, supa in care aceasta a fiert si legumele: cartofii taiati cuburi, morcovii si ciupercile. Usturoiul il...
Piept de pui crocant
Mai intai maruntim fulgii de porumb. Batem oaule cu un praf de sare, adaugam faina si amestecam bine sa nu mai ramana „cocoloase”. Adaugam piper, ardei boia. Feliem pieptul de pui si punem tigaia cu ulei la incins. Dam feliile de piept de pui mai intai prin amestecul de ou cu...
Tigaie rapida cu chiftelute
Mai intai preparam chiftelutele. Punem carnea intr-un bol, adaugam ceapa tocata cat mai marunt, oul, pasta de tomate, sare si piper si amestecam bine. Formam chiftelute rotunde, mai mari decat perisoarele. Prajim chiftelele in ulei incins. Scoatem chiftelele pe un platou si adaugam in...
Cartofi frantuzesti cu piept de pui
Mai intai pregatim pieptul de pui pentru marinat. Il feliem cat mai subtire. Intr-un bol amestecam chefirul cu mustarul, ceapa tocata marunt, ardeiul boia, sare, piper si oregano sau alte verdeturi uscate dupa gust. Adaugam pieptul de pui feliat, amestecam bine si dam pentru cel putin o ora la...
Gnocchi cu piept de pui
Mai intai fierbem pieptul de pui si apoi il taiem in cubulete. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Le calim in ulei incins pentru 5-7 minute. Adaugam carnea de pui si rosiile in suc propriu, o cescuta de apa si lasam la fiert 7-8 minute. Adaugam sare, piper, oregano si busuioc....
Pilaf cu cartofi si carne de pui
Mai intai crestam carnea de pui, taiem ceapa cubulete si unul dintre morcovi il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Calim carnea impreuna cu ceapa si morcovul razuit in ulei incins. Adaugam o lingurita de sare mare si piper dupa gust. Transferam amestecul calit intr-un vas termorezistent,...
Friptura de vitel cu legume
Mai intai taiem cubulete carnea de vitel si o prajim in ulei incins. Scoatem carnea prajita din ulei, mai scurgem si din ulei o parte astfel incat sa ramana foarte putin pe fundul tigaii. Adaugam ceapa tocata julien si ciupercile curatate si feliate. Le lasam pana cand incep sa se...
Musaka a la grec cu vinete
Mai intai curatam vinetele de coaja ( eu le-am dungat, nu le-am curatat in intregime), le presaram cu sare si le lasam la scurs, zeama acestora fiind toxica. Intre timp pregatim carnea: calim ceapa tocata marunt, adaugam carnea tocata, vinul, rosiile curatate de pielita si tocate marunt si...
Ardei umpluti
Mai intai curatam ardeii de cotoare si seminte. Calim o ceapa tocata marunt in ulei incins, adaugam carnea si o ceasca de apa. Adaugam si o lingura de pasta de tomate, orezul, sare si piper si lasam la foc mic aproximativ 10-15 minute. Adaugam si verdeata la final. Umplem ardeii cu aceasta...
Mancare de vinete cu carne de vita
Coacem vinetele, le curatam si le lasam la scurs. Le tocam. Punem vinetele la calit in unt topit. Le lasam 3-4 minute pe foc. Adaugam sare, piper si iaurtul grecesc. Amestecam si mai lasam inca 1-2 minute pe foc. Separat calim ceapa tocata marunt impreuna cu carnea tocata timp de 8-10...
Reteta de mancare de fasole verde cu carne de porc, in suc de rosii
Preparare Reteta de mancare de fasole verde cu carne de porc, in suc de rosii Curatam ceapa si o tocam marunt. Punem ceapa impreuna cu carnea de porc portionata la calit in ulei incins. Lasam pana cand ceapa incepe sa se aureasca pe margine, iar carnea devine albicioasa. Adaugam si...
Chiftelute cu cartofi la cuptor
Carnea tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt si calita, cele 2 felii de paine udate, stoarse bine si sfaramitate. Adaugam sare, piper si 1 ou si amestecam bine. Curatam cartofii de coaja si ii taiem rondele. Punem pe fundul tavii rondele de cartofi si adaugam deasupra lor chiftelute...
Pui cu smantana si ciuperci
Dam mai intai carnea de pui intr-un clocot si o scoatem pe o farfurie. Punem la calit in untul topit ceapa impreuna cu ardeiul tocate marunt si le lasam 8-10 minute. Adaugam ciupercile feliate peste amestecul de legume si mai lasam inca 7-8 minute sa se caleasca impreuna....
Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca
Cum se prepara Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca Ceapa si ardeiul tocate se pun la calit pentru 7-8 min. Adaugam si carnea taiata cuburi si lasam 15 min. la calit, pana cand devine albicioasa. Adaugam pasta de tomate, 1 cana de apa sa acopere carnea, sare piper si...
Aripioare marinate
Mai intai pregatim aripioarele ( eu le-am taiat si varfurile), le spalam si le dam deoparte. Maioneza o diluam cu 1 lingura de apa si o punem intr-un bol. Adaugam aripioarele si le amestecam bine sau le ungem pe fiecare cu maioneza. Eu am folosit maioneza cumparata. Tapetam o tava cu hartie de...
Placinta aperitiv cu carne de pui
Se amesteca laptele caldut cu drojdia, se adauga apoi, uleiul si ouale si se bat bine cu telul. Adaugam apoi si faina si sarea si se amesteca bine pana cand rezulta o pasta groasa. Tocam carnea de pui impreuna cu ceapa si mararul la robotul de bucatarie. Adaugam jumatate din cascavalul razuit...
Ciulama cu ciuperci si carne de porc
Mai intai curatam ceapa si o taiem in 2, morcovii ii curatam si ii taiem julien, iar carnea o taiem cubulete. Le punem impreuna la fiert pana cand si carnea si morcovii sunt fierte. Punem uleiul intr-o tigaie la incins, il lasam 1-2 minute, apoi adaugam ciupercile, carnea fiarta si...
Chiftele din carne de miel
Mai intai taiem cubulete carnea de miel si o tocam la masina de tocat sau in robotul de bucatarie impreuna cu ceapa si usturoiul verde. Adaugam sare, piper si oregano si amestecam. Formam chiftele mai mari ( se vor restrange foarte mult in timpul gatirii) de forma micilor si le punem...
Friptura de miel cu garnitura de orez
Taiem ceapa rondele si o punem la calit in ulei incins. Adaugam orezul si mai lasam 4-5 minute sa se patrunda putin, adaugam apa si sare dupa gust si lasam la fiert. Carnea de miel o punem intr-o tava, adaugam usturoiul taiat rondele si bulionul dizolvat in apa. Presaram sare si dam la cuptor...
Costite de ied cu usturoi verde si stevie
Punem costitele si carnea de ied spalate intr-un vas termorezistent. Adaugam usturoiul tocat rondele si pasta de tomate diluata cu un pahar de apa. Adauagam sare si piper si dam 35-40 de minute la cuptor. Din can in cand intoarcem carnea si mai adaugam apa daca este nevoie. Adaugam...
Drob de pui in aluat foietaj
Fierbem ficatul de pui. Separat fierbem si pieptul de pui. Tocam marunt ficatul si pieptul de pui. Tocam marunt si ceapa, usturoiul si verdeata. Amestecam carnea cu verdetata, adaugam ouale batute, sare piper si cele doua oua fierte ( taiate mai mare). Amestecam bine. Tapetam o tava de...
Papricas cu ardei copti si galuste
Taiem ceapa marunt ( inclusiv pe cea verde) si o punem la calit in ulei incins. Carnea de pui o prajim separat. Adaugam peste ceapa calita pasta de tomate dizolvata intr-o cana de apa si apoi adaugam si carnea de pui. Acoperim cratita cu un capac si lasam la fiert 20-25 de minute....
Tarta cu aluat fraged si carne tocata
Pregatim mai intai umplutura. Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins. Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si lasam compozitia la racorit. Intre timp pregatim aluatul pentru tarta. Punem intr-un faina, adaugam...
Aspic cu carne de porc
Punem carnea de porc la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand carnea este fiarta bine. Fierbem morcovii separat. Dupa ce a fiert carnea, strecuram supa si o cantarim, folosim doar 550 ml din ea ( daca folositi...
Tarta cu legume si carne de pui
Punem mai intai pieptul de pui la fiert pentru 20-25 de minute. Morcovul il taiem cubulete si ii punem 15 minute la fiert. Intre timp pregatim aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam untura sau untul si oul. Adaugam un praf de sare si 7 linguri de apa. Depinde si de marimea...
Friptura de muschiulet de porc impletit
Taiem muschiuletul in trei parti egale, dar lasand un cm la capat netaiat astfel incat sa il putem impleti. Capetele le prindem cu scobitori si le punem in tava. Pregatim sosul: punem pasta de tomate intr-un bol, adaugam sare,piper si oregano. Ungem cu acest sos muschiuletul impletit. Din loc...
Musaca cu carne de pui si piure de cartofi
Fierbem carnea de pui. Cartofii ii curatam si ii fierbem. Carnea de pui impreuna cu ceapa o tocam la robotul de bucatarie, apoi o punem in ulei, adaugam si ardeiul tocat marunt si lasam la calit 10-12 minute. Lasam la racit, adaugam sare, piper, ardei boia si 1 ou si amestecam bine....
Costita de porc cu pastai de fasole
Taiem costita in portii potrivite. Taiem capetele pastailor, apoi le taiem in 2. Ceapa o tocam julienne, iar rosiile si ardeii in 4. Punem costita pe marginea tavii, adaugam in mijloc pastaile, iar deasupra punem ardeii, rosiile si ceapa. Adaugam sare si piper. Adaugam apa cat sa...
Ostropel cu pui de curte
Fierbem carnea de pui. Calim usturoiul impreuna cu carnea de pui, adaugam rosiile date pe razatoare si lasam la fiert inca 20-25 de minute. Potrivim de sare si piper si adaugam verdeata la final.
Perisoare din piept de pui cu marar
Fierbem carnea de pui, apoi o tocam la robotul de bucatarie sau o dam prin masina de tocat impreuna cu 2 cepe si cartofii. Adaugam ouale si mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust si amestecam bine. Formam perisoarele si le punem in tava de la cuptor tapetata cu hartie de...