publicat la 10.09.2011
publicat la 10.09.2011
publicat la 10.09.2011
Te învârți cât mai mult în jurul cozii, doar-doar s-o termina ziua și nu mai e nevoie să mai faci ce trebuie să faci. Nu te îngrijora, nu ești singurul care recepționează greșit vibrația lui Jupiter.
Bucataras.ro
[email protected]
Macrou la gratar
- macroul se curata de oase, se taie capul, se desface ca in poza, se spala bine, se sterge prin tamponare cu un prosop de hartie si se pune pe gratarul stropit cu ulei in prealabil - se intoarce pe o parte si pe alta pana se rumeneste - se serveste cu mujdei de usturoi...
Urzici cu smantana si cabanos
- urzicile / spanacul se oparesc dupa care se lasa la scurs bine - smantana se omogenizeaza cu faian de grau si malaiul, sare, piper dupa gust - untul se topeste intr-o oala adanca, acolo se caleste usor usturoi taiat marunt, peste care se toarna compozitia de smantana si...
Pulpe de pui rumenite cu garnitura de legume
- toate ingredientele au fost "recuperate" dintr-o supa - am fiert copanelele de pui impreuna cu morcov taiat si crestat, ceapa intreaga si felii de ardei gras - dupa ce am facut supa (o alta reteta) le-am scos, le-am scurs, le-am taiat cubulete, mai putin...
Compot de rubarba
- se curata firele de rubarba de partea lemnoasa - se spala bine si se taie bucati lungi cam de 3 cm - se pune apa pe foc - se adauga zaharul si zeama de lamaie - cand apa clocoteste se pune rubarba si se lasa pe foc pana se inmoaie fructul (eu am uitat...
Pizza Salami cu seminte de dovleac
- se incalzeste cuptorul - 2-3 linguri de sos de rosii se condimenteaza cu sare, piper, oregano - blaturile se ung cu sosul rezultat - salamul se curata si se taie felii nu foarte groase - se aseaza peste blat si se presara cateva seminte de dovleac...
Placinta de cartofi
- se curata cartofii, se spala si se toaca la robot, ori se dau pe razatoarea mare - ceapa se curata si se toaca marunt - amestecati ceapa cu cartofii, sarea si piperul, si marar tocat - maglavazisul se stoarce bine in pumni - intr-o tigaie incinsa,...
Budinca de cozonac 2
Am taiat cozonacul in bucati si/sau felii Am batut ouale cu zaharul, zaharul vanilat si laptele In compozitia iesita am adaugat cozonacul, si am amestecat bine pana s-aomogenizat Am uns un vas yena cu unt, inclusiv pe pereti, pana sus Am tapetat cu pesmet Am turnat maglavaisul in...
Chiftelute din ghebe
usturoiul, atat ceapa verde cat si cea galbena se dau la robotul de bucatarie, impreuna cu ghebele decongelate si scurse bine se amesteca apoi cu oul, condimentele si pesmetul pana se omogenizeaza totul, si se formeaza o compozitie usor de modelat se fac bilute in palma ce se dau...
Tort Ghiocel (cu mere)
se separa ouale. se bat albusurile cu un praf de sare pana incep sa se umfle se pune apa, zaharul treptat si se continua baterea pana cand albusul este tare se adauga galbenusurile si se amesteca o data, de doua ori. se amesteca faina cu...
Tort diplomat din budinca si fructe
portocala si kiwi se curata, spala si taie cubulete se scurge zeama din compotul de ananas se tapeteaza o tava cu folie de plastic se fac budincile dupa reteta trecuta pe plic din budinca fierbinte se toarna un strat in tava, peste se presara...
Chiftelute de carne (Piftele)
carnea tocata se amesteca cu ouale, patrunjelul, mararul, sarea, piperul painea se inmoaie bine in apa, dupa care se stoarce ff bine si se adauga peste carne se pune praful de copt si se potriveste de sare si piper ceapa se toaca marunt si se adauga la compozitie se...
Gogosi
Amestecati toate ingredientele uscate Se toarna laptele putin incalzit si margarina topita si se framanta pana se desprinde usor aluatul de pe peretii ligheanului Se lasa la dospit intr-un loc caldut, ferit de curent, acoperit cu un prosop curat de bucatarie Dupa ce aluatul si-a...
"Enamorada" - Ciocolata de casa cu nuca
se face un sirop din apa, zahar, margarina, cacaoa si zahar vanilat se ia de pe fos ciropul si se adauga laptele praf si se amesteca fff bine se pune esenta de migdale se toarna intr-o tavita nucile se prajesc putin intr-o tigaie, pentru o aroma mai intensa si se...
Orez cu lapte, mere si dulceata de cirese amare
se pune laptele la fiert in ceaun de tuci, sa nu se prinda se adauga zaharul tos si cel vanilat cand laptele s-a incalzit se pune orezul se amesteca bine cu telul, sa nu se prinda se lasa pe foc vreo 10-15 min, pana se fierbe orezul ...
Braduti impodobiti - fursecuri cu untura si nuca
O reteta foarte usoara si la indemana oricui - se amesteca toate ingredientele intr-un bol, si se da la rece pentru cel putin o ora - din aluatul tare se intind foi pe masa stropita cu faina si se decupeaza forme diverse, noi am vrut braduti, fiind Craciunul...
Tort crema de zahar ars - La Multi Ani 2011 !!
1. Jumatate de cana de zahar se caramelizeaza intr-o cratita si se roteste vasul, sa fie imbracati peretii, dupa care se lasa la racit. Atentie sa nu se inchida prea tare la culoare, pentru ca va fii amar. 2. Se bat la mixer ingredientele pentru crema, apoi se toarna in oala cu caramel...
Bilute albe si negre
Bilute albe: 1. untul se bate bine cu mixerul 2. peste se adauga zaharul si se bate in continuare 3. se adauga laptele praf, 3 linguri nuca de cocos si aroma de migdale 4. se omogenizeaza totul 5. se ia cate o lingurita de compozitie si se formeaza in...
Rulouri reci si acre cu ou
- cremvrustii se taie in 3 - castraveciorii murati si gogosarii se taie felii - ouale fierte se feliaza cu aparatul - peste felia de sunca se aseaza felia de branza topita, iar pe mijlocul feliei se pun, una langa alta, oul, castravetele, gogosarul si...
Briose sarate
- ouale se bat spuma cu mixerul, adaugand sare si piper - se adauga laptele si faina - sunca de pui si telemeaua se taie cubulete - ciupercile se toaca marunt - in compozitia formata se pun carnea, telemeaua si ciupercile si se amesteca cu o lingura...
Cuib (melc) cu scortisoara
- foietajul se lasa la temperatura camerei - intr-un bol se amesteca zaharul, cu scortisoara si zaharul vanilat - aluatul se desface in foaie - pe toata suprafata se presara zaharul aromatizat - aluatul se face sul subtire - se taie cu un cutit...
Honey Bear - Lapte cu miere si scortisoara
- laptele se incalzeste - intr-o cana sau pahar inalt se pune o lingura de miere - peste se toarna laptele - se presara scortisoara - iar batonul de scortisoara se foloseste pe post de pai ...
Tocanita de ceapa cu pulpe de pui
- copanelele se parlesc si se spala bine, dupa care se pun la fiert in apa cu sare - ceapa tocata marunt si morcovul ras se pun la calit in untura de pasare - din cand in cand se mai adauga putina apa - cand pulpele sunt fierte, iar legumele bine innabusite...
Budinca din cozonac cu scortisoara (la cuptor)
- margarina se topeste - ouale se mixeaza cu zaharul, scortisoara, zaharul vanilat - se adauga laptele si se bate bine - margarina topita se toarna si ea peste - o tava de tort, sau o oala se tapeteaza cu foaie de copt, in care se aseaza un strat de felii de cozonac, peste se toarna...
Prajitura "inteligenta"
- Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga untul (moale, la temperatura camerei), faina, zaharul vanilat, laptele si albusurile batute spuma - Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza cu faina sau se pune o foaie de copt si se toarna compozitia - Se da...
Salam de biscuiti reteta "made by Florinu"
Salam de biscuiti reteta biscuitii se rup bucatele mici rahatul se taie cubulete mici stafidele se dau intr-un clocot pentru a se inmuia, dupa care se scurg de apa in exces intr-o oala se pune rahatul, laptele, zaharul, ouale, vanilia, stafidele si se amesteca...
Tarta aperitiv cu parizer si ciuperci
casul se rade pe razatoarea mare parizerul se taie cubulete ciupercile si ele se maruntesc ouale se bat spuma cu mixerul peste se pune smantana, praful de copt, sarea , piperul, mararul, praful de usturoi, patrunjelul, laptele si faina se omogenizeaza totul se...
Iahnie de fasole cu carnati, mamaliguta si castraveciori murati
fasolea se clateste si se pune la fiert, timp in care se schimba 2-3 randuri de apa la ea se curata si se spala morcovul, ceapa, ardeiul, se toaca marunt sau se dau pe razatoarea mare, dupa caz, si se pun separat la calin intr-o lingura de ulei din cand in cand se...
Biscuiti cu cacao, cafea si scortisoara
zaharul si margarina le-am topit mestecand incontinuu pe foc luat siropul de pe foc, am adaugat praful de copt, amoniu, sarea, mierea, cacaoa,scortisoara, nucsoara, cafeaua, nescafe-ul, apa si-am mixat totul apoi am pus faina si-am framantat un aluat suficient de gros cat sa se...
Gulas cu carne de porc
pulpa de porc si sunculita se taie cubulete si se pun la innabusit in putin ulei legumele se taie, se spala si taie si ele cubulete cand carnea e gata innabusita, si si-a schimbat culoarea, se adauga legumele si apa se lasa la fiert se adauga sare si piperul cand totul e...
Ciorba de perisoare
ceapa, morcovul, telina curatate legumele toate spalate taiate cubulete ceapa, morcovul, telina si gogosarul legumele se pun in oala cu apa la fiert intr-un bol separat se pune carnea tocata, orezul, sarea, piperul, patrunjelul, oul si se framanta bine cu mana, pana se...