Gogosi

de housy in Dulciuri, 4 Apr 2011 | 14306 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50-70 ml lapte
  • 50 gr margarina unirea
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Amestecati toate ingredientele uscate

Se toarna  laptele putin incalzit si margarina topita si se framanta pana se desprinde usor aluatul de pe peretii ligheanului

Se lasa la dospit intr-un loc caldut, ferit de curent, acoperit cu un prosop curat de bucatarie

Dupa ce aluatul si-a triplat marimea se ia aluat, se pune pe un fund de lemn, presarat cu faina si se intinde foaie nu foarte subtire cu facaletul

Din ea se decupeaza cu paharul forme rotunde ce se aseaza pe o tava 

Se mai lasa la dospit inca vreo 15 minute, apoi in uleiul incins se prajesc gogosile

Se scot pe servet pentru a se absoarbe excesul de ulei si se presara cu zahar

Se pot face si placintele cu diverse umpluturi de gem sau dulceata. Eu am facut placintele cu dulceata de zmeura

Am decupat un cerc mai maricel, pe jumatate din el am pus dulceata, cealalta jumatate am adus-o peste ea, marginile le-am unit cu o furculita si le-am prajit

Merg de minune cu un pahar de lapte batut !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]