Cartofii ii curățăm, spălăm si apoi îi punem la fiert in apă călduță cu un pic de sare.
Cat fierb cartofii, punem la încins 100ml ulei, peste care așezăm batoanele de calamar pe care le rumenim pe ambele părți.
După ce s-au...
Pentru început spălăm peștele și îl curățăm de solzi, după care il tăiem in bucati mai mari sau mai mici după preferință.
Apoi așezăm bucățile intr-o cratiță si adaugăm pe rând : ulei, oțet, delikat si piper după gust si 3-4 frunze de...
Aluatul . Drojdia se va desface in lapte caldut,dupa care se va adauga ouale batute. Apoi se va adauga un praf de sare si margarina care se va topi la foc mic. La finalse va adauga faina si se va framanta un aluat nelipicios si elastic. Aluatul se va...
Sprotul este un peste care se poate gati si intreg, dar eu il prefer fara cap si curatat pe interior, chiar daca este migalos la curatat.
Deci curatam sprotul si il spalam, dupa care il trecem prin faina de porumb pe care am amestecat-o cu un pic de sare. Apoi prajim sprotul bine...
Pentru inceput pregatim 6 bucati de folie pe care le ungem cu ulei, apoi asezam cate un file pe fiecare folie si il presaram cu sare si piper, scurgem zeama de lamaie si asezam pe fiecare bucata cate 2 bucatele de rosie. Infasuram folia in jurul fileului si il asezam pe grill sa se faca incet pe...
Pentru inceput curatam pestele frumos ,il spalam si apoi il taiem in bucati egale. Apoi il asezam frumos sa se scurga, dupa care il presaram cu sare si piper dupa gust . Intr-un vas punem malai pe care il folosim pentru a trece fiecare bucata de peste prin el, dupa care punem la prajit in ulei....
Cantitatea de ingrendiente o stabileste fiecare in functie de preferinta.
Pentru inceput punem la foc saramura astfel: rosiile le spalam si le taiem felii. Lamaia o spalam si o taiem in 4. Busuiocul, leusteanul si cimbrul vor fi spalate si adaugate intregi si ele alaturi de...
miezul de paine se pune la inmuiat,ijn lapte.
icrele se freaca cu putin ulei,ca la maioneza,apoi se adauga cate putin din miezul de paine,zeama de lamaie,sifon si ulei pana obtinem cantitate dorita,devenind o pasta consinstenta.
optional se poate adauga si ceapa...
Pentru inceput se curata heringul de maruntaie, se spala un pic si se lasa peste noapte la desarat in apa cu 3 cartofi pe care ii tai in jumatate.
A doua zi dupa ce s-a desarat pestele, se scoate si se mai spala odata, dupa care se taie bucati si se aseaza intr-un...
curatam pestele,il spalam si il taiem bucati.
ceapa o curatam si o spalam ,apoi o taiem fidelute.
morcovul il spalam si apoi il taiem rondele.
pregatim un vas termorezistent in care adaugam 3 linguri de ulei ,asezam un strat de...
Piure de cartofi cu batoane de calamar
Cartofii ii curățăm, spălăm si apoi îi punem la fiert in apă călduță cu un pic de sare. Cat fierb cartofii, punem la încins 100ml ulei, peste care așezăm batoanele de calamar pe care le rumenim pe ambele părți. După ce s-au...
Cod marinat
Pentru început spălăm peștele și îl curățăm de solzi, după care il tăiem in bucati mai mari sau mai mici după preferință. Apoi așezăm bucățile intr-o cratiță si adaugăm pe rând : ulei, oțet, delikat si piper după gust si 3-4 frunze de...
Pachetele cu ton
Aluatul . Drojdia se va desface in lapte caldut,dupa care se va adauga ouale batute. Apoi se va adauga un praf de sare si margarina care se va topi la foc mic. La finalse va adauga faina si se va framanta un aluat nelipicios si elastic. Aluatul se va...
Sprot crocant la tigaie
Sprotul este un peste care se poate gati si intreg, dar eu il prefer fara cap si curatat pe interior, chiar daca este migalos la curatat. Deci curatam sprotul si il spalam, dupa care il trecem prin faina de porumb pe care am amestecat-o cu un pic de sare. Apoi prajim sprotul bine...
File de cod in folie cu salata mexicana si orez
Pentru inceput pregatim 6 bucati de folie pe care le ungem cu ulei, apoi asezam cate un file pe fiecare folie si il presaram cu sare si piper, scurgem zeama de lamaie si asezam pe fiecare bucata cate 2 bucatele de rosie. Infasuram folia in jurul fileului si il asezam pe grill sa se faca incet pe...
Macrou la tigaie
Pentru inceput curatam pestele frumos ,il spalam si apoi il taiem in bucati egale. Apoi il asezam frumos sa se scurga, dupa care il presaram cu sare si piper dupa gust . Intr-un vas punem malai pe care il folosim pentru a trece fiecare bucata de peste prin el, dupa care punem la prajit in ulei....
Saramura de peste
Cantitatea de ingrendiente o stabileste fiecare in functie de preferinta. Pentru inceput punem la foc saramura astfel: rosiile le spalam si le taiem felii. Lamaia o spalam si o taiem in 4. Busuiocul, leusteanul si cimbrul vor fi spalate si adaugate intregi si ele alaturi de...
Icre de crap
miezul de paine se pune la inmuiat,ijn lapte. icrele se freaca cu putin ulei,ca la maioneza,apoi se adauga cate putin din miezul de paine,zeama de lamaie,sifon si ulei pana obtinem cantitate dorita,devenind o pasta consinstenta. optional se poate adauga si ceapa...
Salata de hering afumat
Pentru inceput se curata heringul de maruntaie, se spala un pic si se lasa peste noapte la desarat in apa cu 3 cartofi pe care ii tai in jumatate. A doua zi dupa ce s-a desarat pestele, se scoate si se mai spala odata, dupa care se taie bucati si se aseaza intr-un...
Merluciu marinat la cuptor
curatam pestele,il spalam si il taiem bucati. ceapa o curatam si o spalam ,apoi o taiem fidelute. morcovul il spalam si apoi il taiem rondele. pregatim un vas termorezistent in care adaugam 3 linguri de ulei ,asezam un strat de...