publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.
Bucataras.ro
[email protected]
Mancare de mazare verde cu carnati de casa
Carnatii se spala si se prajesc intr-o tigaie tip Wok pana devin crocanti. In acest timp ei vor elibera in ulei aroma si gustul lor placut specific. Ceapa si telina se spala si se taie rondele. Trageti carnatul de o parte si caliti usor ceapa si telina. Se adauga faina...
Escalop de vitel cu ciuperci
Carnea de vitel se feliaza. Subtiati feliile de carne cu ajutorul unui batator de snitele. Condimentati carnea cu sare si piper. Puneti sa se incinga intr-o tigaie adanca non-aderenta uleiul si untul. Dati feliile de carne prin faina alba. Se scutura fiecare...
Felii de pui cu fasole verde
Pieptul de pui se portioneaza felii si se bate usor cu batatorul de snitele. Pentru ca pieptul de pui sa nu se rupa la subtiere, se poate pune intre doua pungi de nailon mai grosute. Condimentati carnea cu sare, piper si busuioc uscat maruntit. Se dau feliile prin faina alba...
Friptura de vitel cu rozmarin
Bucata de carne se condimenteaza cu piper, cimbru pudra. Stropiti cu sosul de soia si turnati vinul rosu. Presarati cu frunzulitele de la o crenguta de rozmarin taiate. Lasati carnea la marinat in frigider 1-2 ore. Din cand in cand se intoarce carnea de pe o parte pe alta. Se...
Chiftele mexicane
Compozitia de carne se amesteca cu cea de legume. Din amestecul de legume mexicane am scos bucatile mari de porumb tanar. Oul se sparge separat pentru a-i testa prospetimea. Patrunjelul verde se spala si se toaca marunt. Amestecati bine toate ingredientele....
Friptura de miel cu oregano si menta
Pulpele de miel se spala bine si se portioneaza dupa preferinta. Eu am lasat pulpa din spate bucata mai mare. Curatati ceapa si usturoiul. Taiati-le rondele. Frecati bine carnea cu condimente. Rasnit sare cu cilli. Asezati deasupra ceapa si usturoiul. Presarati menta tocata....
Costita de miel
Costita de miel se spala si se curata foarte bine de posibile impuritati. Portionati costita in bucati potrivit de mari. Sarati, piperati si condimentati bucatile de carne. Intr-o tigaie teflonata se incinge uleiul si se prajesc usor costitele pana incep sa devina usor aurii....
Pateu cu ficatei de pui -de casa
Ficateii se curata de pielite si se tin timp de minim o ora in lapte. Ficatul marinat in lapte va ramane pufos la pregatire si cu un gust mult mai delicat. Se curata ceapa si usturoiul. Se toaca marunt. Caliti usor in uleiul amestecat cu unt ceapa si usturoiul. Se...
Friptura de porc cu struguri
Cotletul de porc se portioneaza si se bat feliile usor ca pentru snitele. Condimentati carnea rasnind sare cu chilli pe deasupra. Spalati strugurii. Daca sunt mari, se taie in doua. Desprindeti frunzulitele de oregano de pe tulpini. Jumatate din unt se pune intr-o tigaie...
Pui spaniol cu chorizo si cartofi
Curatati si spalati legumele. Ceapa se taie marunt, cubulete. Usturoiul se taie rondele. Cartofii si morcovul se taie cuburi. Carnatul chorizo se taie rondele. Pulpele de pui se asezoneaza cu sare, piper, oregano, boia, zeama de portocala, putin ulei si se lasa...
Mazare verde cu pipote si piept de pui
Pipotele se curata si se spala. Morcovii, usturoiul si ceapa se curata. Pentru ca fierb mai greu, am fiert separat pipotele cu morcovii intregi in apa sarata timp de 20 minute. Dupa ce fierb pipotele, se feliaza, iar morcovii se taie cuburi. Se toaca marunt ceapa si...
Pulpe cu ciuperci si salata
Carnea de pasare se curata, se spala bine. Usturoiul se curata si se piseaza. Sarati carnea si amestecati cu usturoi, boia, piper si mirodenii. Lasati sa se odihneasca pulpele asezonate macar doua ore la rece. Am pus carnea intr-o tava si am setacuptorul pentru...
Tocanita ardeleneasca de porc, cu carnati afumati
Carnea se spala si se taie cuburi potrivite. Carnatul se portioneaza. Ceapa se curata si se toaca marunt. Puneti carnea la prajit intr-un vas non -aderent. Eu nu am mai folosit grasime. A fost suficienta cea eliberata prin prajirea carnii de porc. Cand carnea...
Aripioare la cuptor
Transati aripioarele, le curatati si le spalati bine. Aripioarele se pun intr-un bol si se amesteca cu sare, piper, boia si sos de soia. Nu puneti prea multa sare, sosul de soia are si el in compozitie multa sare. Amestecati aripioarele cu condimente si daca se poate,...
Tocana de cartofi cu carnat si carne de porc
Curatati si spalati cartofii. Jumatate din cartofi se taie cuburi mai mari. Jumatate din cartofi se taie cuburi mai mici. Curatati si tocati marunt ceapa. Spalti carnea si o taiati cuburi potrivite -cat o cutiuta de chibrituri. Eu nu am folosit nici un fel de grasime...
Pui copt cu cartofi
Carnea de pui se spala si se sareaza. Cartofii, morcovii, ceapa si usturoiul se curata si se spala. Ceapa se taie rondele, usturoiul se feliaza. Cartofii si morcovii se taie rondele si se distribuie intr-un vas de Yena din sticla termorezistenta. Deasupra se asaza...
Ficatei de pui cu usturoi si coniac
Ficateii de pui se curata bine de pielite si se pun sa stea in lapte. Eu i-am tinut 2 ore. Astfel ficatul va fi mai pufos si mai gustos. Scurgeti ficatul intr-o sita ne-metalica. Curatati usturoiul si taiati-l feliute. Jambonul afumat se taie cubulete. Puneti la infierbantat untul si...
Piept de pui cu gorgonzola si cimbrisor
Pieptul de pui se spala si se taie cuburi aproximativ de 3/3 cm. Sarati. Jumatate din cimbrisor se toaca marunt. Se prajeste pieptul de pui in amestecul de unt si ulei. Cand pieptul incepe sa devina rumen, se pipereaza si se adauga cimbrisorul tocat. Reduceti...
Chiftelute marinate in sos de rosii
Se curata si se spala legumele si verdeturile. Carnea se feliaza cuburi si se da toaca cu ajutorul robotului de bucatarie. Taiati mai grosier verdeata, ceapa, cartofii, usturoiul si patrunjelul. Toate acestea le tocati marunt cu robotul. Se amesteca tot ce ati tocat cu...
Varza calita cu carne de porc
Bucata de carne se pune la fiert in apa cu sare. Varza se taie fasii. Ceapa se curata. Rosiile se spala si se taie jumatati. Caliti usor ceapa tocata marunt impreuna cu varza. Sarati. Adaugati mustarul, chimenul, boia, foile de dafin si ardeiul iute. Amestecati totul...
Vitel cu cartofi- la tava
Carnea de vitel se spala si se condimenteaza cu sare si piper. Masati bucata de carne cu otet balsamic si otet de zmeura. Cartofii, ceapa, usturoiul se spala si se curata. Taiati cartofii pe lungime, in opt. Ceapa se feliaza pestisori. Usturoiul se toaca....
Tocanita cu bureti de roua si galuscute
Buretii se spala cu apa rece si se scurg intr-o sita. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ardeiul se spala, se curata si se taie marunt. Carnatul se taie pe jumatate, pe lungime, si se feliaza. In 3 linguri de ulei se pun la calit ceapa, carnatul si ardeiul....
Tocanita de pui cu smantana si doua feluri de ciuperci
Legumele se curata si se spala si se toaca marunt. Galbiorii se decongeleaza . Ciupercile brune se spala si se taie felii subtiri . Trageti in ulei ceapa si ardeiul tocate, pana devin sticloase. Amestecati. Adaugati ciupercile si carnea. Sarati. Turnati...
Muschi de vita marinat la gratar
Carnea de vita se feliaza in felii de 2 cm grosime. Curatati si tocati marunt usturoiul. Se sacondimenteaza carnea cu sare si piper. Se pun feliile de vita intr-un bol si se aduga restul ingredientelor amestecate . Lasati carnea sa se marineze la rece pana la 24 ore . Cand va...
Vita in stil oriental
Carnea de vita se feliaza si se condimenteaza cu sare si piper . Legumele se curata si se spala . Feliati legumele de preferinta putin mai mari , ceapa pestisori , ardeiul patrate mai mari si usturoiul rondele . . Prajiti carnea in wok in ulei de susan . Cand carnea...
Pui Valdostana cu ciuperci
Pieptul de pui se spala si se taie in bucati mari [ ca pentru snitel ]. Feliati sunca si cascavalul . Rosiile se spala si se feliaza Curati , spalati si tocati marunt ceapa si usturoiul . Scurgeti ciupercile de lichidul in care au fost conservate si le limpeziti cu apa rece ....
Friptura tiganeasca de porc- la gratar
Carnea am feliat-o si am batut-o usor cu batatorul de snitele. Usturoiul se curata si se taie felii [ nu l-am pisat pentru ca am dorit un gust moderat de usturoi ] Puneti carnea intr-un bol. Am presarat deasupra carnii sare, piper, boia si maghiranul maruntit....
Jumari de porc
Folositi un vas cu pereti grosi, din fonta emailata. Curatati si spalati ceapa si usturoiul. Se pun bucatile de slanina cruda in vas si se toarna apa. Aceasta ajuta in prima parte ca bucatile de slanina sa nu se prinda de fundul vasului. Jumarile astfel preparate vor fi...
Costita de purcel la tigaie
Carnea de purcel se spala bine si se portioneaza. O bucata de costita trebuie sa fie cam de marimea unei jumatati de palma mai mari. Se curata ceapa si se spala. Tocati ceapa marunt. Intr-o tigaie incapatoare, tip wok, se pune carnea la fiert cu 2 cani de apa. Sarati...
Cotlet de mistret cu ciuperci
Am spalat bucata de carne si am lasat sa se zvante. Am curatat si spalat usturoiul verde, ciupercile si rosiile. Feliati usturoiul si ciupercile brune. Bucata de mistret fiind prea lunga, am impartit-o in doua. Fiecare bucata de carne am increstat-o pe langa fiecare os...