publicat la 30.05.2012
publicat la 26.03.2012
publicat la 25.03.2012
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Brownie Chocolate
PASUL 1) Topim ciocolata impreuna cu untul pe bain marie PASUL 2) batem ouale si introducem zaharul trepatat PASUL 3) amestecam faina cu nucile curatate si taie bucati mai mari PASUL 4)amestecam totul si punem compozitia intr-o tava de chec unsa si tapetata.Coacem la 180...
Crema de banane cu lamaie si sos de ciocolata (Crema de platano con limon y toke de chocolate)
Curatam bananele si le taiem si le punem in robot, adaugam zaharul si sucul de lamaie si mixam bine pana se formeaza o crema. Separat batem frisca, mai bine zis (semi-batuta) adica nu-i necesar sa fie batuta de tot:). Cand e gata frisca, adaugam treptat compozitia de banana si...
Crema de chocolate negro con naranja (Crema de ciocolata amaruie cu portocala)
Stoarcem sucul de la portocala si razuim coaja si o amestecam cu zaharul brun si o lasam deoparte.Se zdrobeste ciocolata si se pune in blender,separat clocotim apa pe care o turnam peste ciocolata si o mixam cateva secunde pana la topire. Apoi treptat...
Inimioare de turon de migdale si ciocolata pentru indragostiti
Pentru inceput am pregatit o tava de 30 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Apoi am inceput prepararea blatului, am macinat migdalele in bucatele un pic mai mari, apoi la fel am procedat si cu bombonelele de alune invelite in ciocolata si am taiat in bucatele mici smochinele. Separat am...
Reteta mea de cheesecake cu crema de trufe
Se sfarama bicuitii cu mana sau in robotul de bucatarie, se pun intr-un vas inalt si separat topim untul si il amestecam cu cacaoa. Se amesteca untul cu biscuitii si se toarna intr-o forma de tarta cu peretii detasabili, se preseaza bine utilizand o cana, se vor obtine rezultate minunate. Se da...
Muffins de banane cu ciocolata si fistic
Incalzim cuptorul la 180 de grade ,pregatim formele de muffins sau de care aveti si separat pregatim compozitia . In primul rand taiem bananele in cubulete mici si le amestecam cu sucul de lamaie ,separat amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul si le lasam intr-un castron ....
Desert ideal pentru copii
In primul rand punem frisca lichida la incalzit. Cand s-a incalzit (sa nu dea in clocot) punem ciocolata alba si o luam de pe foc. Amestecam bine pana de topeste ciocolata si o lasam la racit. Separat mixam banana si o amestecam cu iaurtul, nuca si crema de branza Philadelphia. Aceasta...
Biscuiti fragezi cu miere ,musli ,nuca si stafide
Amestecam faina integrala cu cea de musli adaugam praful de copt , sarea ,si impreuna cu untul framantam bine pana se obtine un aluat sfaramicios. Adaugam zaharul, mierea, stafidele, nuca, oul, laptele si uleiul de masline si amestecam bine. Vom obtine un aluat lipicios pe care...
Prajitura cu branza si cirese
In primul rand punem cirese in rom si le lasam pana pregatim aluatul . Apoi facem un aluat un pic mai gros ca cel de clatite din ingredientele de mai sus. Eu am mixat ouale cu zaharul, apoi am adaugat iaurtul ,untul,laptele si ultima oara faina amestecata cu praful de copt. Le-am mixat bine si am...
Clatite fantastice cu marmelada de coacaze
Punem toate ingredientele pentru clatite intr-un vas inalt si mixam bine pana se formeaza o pasta un pic mai groasa (este perfecta pt clatite, nu mai trebuie adaugat absolut nimic), apoi o lasam circa o ora sau mai mult la frigider. Punem la incins tigaia speciala pt clatite si o ungem cu...
Mini Panettone
ALUAT pregatim un aluat din urmatoarele: amestecam faina cu drojdia ( eu am folosit o drojdie speciala care nu a necesitat amestecul cu laptele caldut)asa ca am amestecat-o cu faina si apoi am adaugat laptele caldut adaugam zaharul si untul topit,oulale si sarea si...
Budinca de ciocolata (desert in 5 minute)
Se pun toate ingredientele intr-un blender si se mixeaza bine ,apoi se toarna continutul cremos intr-un alt vas si se da la frigider 10 minute. Il decoram dupa preferinta.
Tarta de queso con melocotones y caramel(Tort cu crema de branza ,piersici si caramel)
Blatul Macinam biscuitii ii amestecam cu untul topit si esenta de vanilie apoi separat pregatim forma de tort de 24 cm si turnam compozitia ,tasam bine si intindem inclusiv pe pereti formei apoi o dam la cuptor cam 10 min la foc moderat. Scoatem tava din cuptor si presaram nuca prajita...
Salata de fructe cu salsa caramel si sos de ciocolata
Se taie cubulete urmatoarele : para, ananasul si nectarina, iar piersicile si prunele se taie de-a lungul si se pun toate intr-un castron. Separat punem la incalzit laptele cu caramelele taiate bucatele mici. Cand s-au topit caramelele adaugam laptele condensat si lasam la racit. Cand s-a...
Pancove patrate cu Nutella si dulceata de afine rosii
Se pune laptele la incalzit si il amestecam cu drojdia, apoi turnam compozitia pesta faina si lasam 10 minute. Se adauga sarea, ouale, zaharul, cele 2 vanilii, coaja de portocale si de lamaie si se framanta pana obtinem un aluat. Adaugam uleiul incalzit si mai framantam pana se desprinde...
Crema (reteta proprie) pentru orice tip de prajitura
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat si 3 linguri din cele 100 gr. Separat punem apa impreuna cu restul de zahar la fiert si amestecam pana se formeaza un sirop si il luam de pe foc. Cand laptele a inceput a fierbe se adauga treptat faina de paste obtinuta la masina de zahar si...
Freppe de la Coupe
In primul rand punem la blender cuburile de gheata,cand e bine sfaramata o punem intr-un pahar si o lasam la congelator. Separat punem restul de ingrediente in blender si mixam bine, apoi adaugam gheata din congelator si mai mixam 2 secunde. Rezultatul va fi ceva mai gros si se poate servi la...
Chec trufas
Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu zaharul brun si cel vanilat, pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul ,cacaua, apa si faina treptat. Lasam o lingura din faina deoparte pe care o amestecam cu praful de copt si stingem cu sucul de ananas. Se adauga la restul de...
Biscuiti integrali cu tarate de ovaz si migdale
Punem toate ingredientele uscate intr-un castron, apoi adaugam laptele treptat si amestecam pana se formeaza o pasta vascoasa si lipicioasa. Adaugam migdalele si modelam pasta in forme de bilute pe care le punem intr-o tava plata (tava de la cuptor) tapetata cu hartie. Aplatizam bilutele cu o...
Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM
BLAT Amestecam biscuitii sfaramati cu untul si laptele condensat. Separat batem spuma albusurile cu sarea, apoi turnam peste biscuiti si amestecam bine. Se pune compozitia intr-o forma de tort cu inel de 26 cm si tasam bine cu un pahar inclusiv pe margini. Turnam cele 6 linguri de crema de...
Pasta de modelat din trufe
Preparare pasta de modelat din trufe Se pune laptele la incalzit, apoi se toarna trufele si se lasa sa se topeasca. Se amesteca pana se evapora laptele si ramane ca si o pasta vascoasa, o luam de pe foc si o frecam bine pana devine o pasta ceva mai lichida (aici s-a taiat si...
Tort trenulet Marcolino
Preparare Tort Trenulet: Separam ouale ,galbenusurile se mixeaza cu zaharul si se amesteca cu ingredientele uscate si apa. Separat albusurile si sarea se bat spuma si se toarna peste cealalta compozitie amestecand de sus in jos. Ungem tava cu unt si tapetam cu faina, apoi turnam...
Ciocolata de casa ( ca la mine acasa) cu migdale si arahide
Pentru primul strat de ciocolata de casa cu migdale si arahide Amestecam laptele praf cu colacao ,intre timp punem apa la fiert cu zaharul brun si amestecam pana se dizolva si se formeaza un sirop mai gros,cand e gata il luam de pe foc si adaugam laptele praf in cateva transe pana se...
Cuiburi de viespi cu stafide si nuca
Mod de preparare pentru cuiburi de viespi cu stafide si nuca Se pune faine intr-un castron mai mare si intr-un colt se adauga sarea ,drojdia si laptele caldut si se lasa la dospit 10 minute,apoi se amesteca cu faina si restul de ingrediente si se framanta pana se dezlipeste de pe degete...
Melcisori din foietaj umpluti cu nuca
Amestecam nuca cu zaharul brun si cel vanilat si o punem peste albusul bine batut si amestecam pana se formeaza o pasta . Separat se taie foietajul in fasii lungi si se umplu cu pasta de nuci ,se rasucesc si da forma unui melc . Pregatim tava cu hartie si asezam melcisorii cu nuca...
Coulis de Kiwi
Se pune la fiert apa impreuna cu zaharul pana se topeste ,apoi se introduc bucatelele de kiwi si sucul de portocale si se fierbe trei minute la foc incet ,separat dizolvam amidonul in putina apa si il turnam peste compozitie ,se amesteca cu grija si se mai lasa un minut.Se...
Briose umplute si glazurate
Pregatirea brioselor : Incepem cu amestecarea fainii cu cacaua ,praful de copt si zaharul vanilat. Separat mixam oul cu zaharul, laptele si uleiul pana se formeaza o pasta, apoi o incorporam la compozitia de faina si amestecam bine. Se toarna continutul in forme pt briose (grija nu umpleti...
Tort cu crema de branza, banane si trufe
BLAT: se sfarama biscuiti foarte marunt si se amesteca cu untul la temperatura camerei,turnam compozitia in forma de tort si o intindem peste toata suprafata cu ajutorul uni pahar mai lung pana se taseaza bine,si se lasa la frigider 15 min. CREMA DE BRANZA :batem galbenusele spuma cu...
Inima salbatica
CREMA DE CIOCOLATA Se pune frisca la foc mic ( atentie sa nu fiarba ) si cand este calduta se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca pana se topesc fulgii si se formeaza o crema ,apoi se ia de pe foc si se adauga untul. SIROPUL Se pune la incalzit apa impreuna cu zaharul si...
Tarta de ciocolata cu mousse de ciocolata
BLAT Intr-un castron amestecam faina, cacaua, sarea si praful de copt. Separat mixam untul cu zaharul si vanilia pana se formeaza o pasta apoi ouale unul cate unul.Turnam laptele peste faina din castron pana se omogenizeaza si o amestecam impreuna cu...