Tarta de queso con melocotones y caramel(Tort cu crema de branza ,piersici si caramel)

de naomy in Torturi, 5 Sep 2011 | 6427 vizualizari

 

Este preluata dupa o reteta spaniola cu modificari facute de mine .

 

INGREDIENTE

BLAT
  • 300 gr biscuiti digestivi
  • 100 gr unt topit
  • 100 gr nuci prajite si macinate marunt
  • 1 esenta vanilie
1 portie caramel obtinut din:
  • 150 gr zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
CREMA DE BRANZA
  • 2 cutii de philadelphia de 200 gr fiecare
  • 450 mil frisca lichida
  • 150 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 6 foi gelatina
  • 2 zahar vanilat
DECORUL TORTULUI 
  • 4 jumatati de piersica  galbena din compot
  • caramel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de queso con melocotones y caramel(Tort cu crema de branza ,piersici si caramel):

Blatul

Macinam biscuitii ii amestecam cu untul topit si esenta de vanilie apoi separat pregatim forma de tort de 24 cm si turnam compozitia ,tasam bine si intindem  inclusiv pe pereti formei apoi o dam la cuptor cam 10 min la foc moderat.

Scoatem tava din cuptor si presaram nuca prajita apoi peste nuca caramelul si lasam sa se raceasca pana pregatim crema de branza.

Crema de branza

Punem la foc mic 400 ml de  frisca lichida impreuna cu zaharul si amestecam pana se dizolva tot zaharul si reducem focul .Intre timp  punem gelatina in apa rece pana se ingroasa .Separat batem galbenusurile cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul apoi adaugam treptat cele doua cutii de philadelphia si adaugam si cele 50  de ml de frisca care a mai ramas ,mixam bine pana se formeaza o crema fina si o turnam peste frisca calduta si amestecam .

  O mai lasam la foc redus pana preparam gelatina.Scoatem gelatina din apa rece  o scurgem bine si adaugam un pic de apa fierbinte apoi amestecam pana de dizolva de tot si se ingroasa .Luam crema de pe foc si introducem gelatina ,amestecam cu grija sa nu se formeze cocoloase si o dam 20 min la congelator,amestecam periodic.

Pregatirea caramelului

Topim zaharul pana se caramelizeaza ,se ia de foc si se  stange cu frisca lichida (grija la abur)se amesteca pana se topeste caramelul si se pune din nou la foc timp in care se adauga si untul si se mai lasa pana devine o consistenta cremoasa.

Umplerea si decorarea tortului

Turnam crema de branza in forma de tort peste compozitia de nuca si caramel apoi dam la frigider 2 ore .

Intre timp pregatim alta cantitate de caramel si taiem in  feliute moderate piersicile ,cand este inca cald caramelul turnam piersicile peste( vezi foto 4.)si lasam un pic la racit .(pregatirea caramelului se face dupa ce au trecut cele 2 ore de la terminarea cremei de branza ).

Cand este aproape rece caramelul ,se scot feliutele de piersica cu o lingura si se aseza peste crema de branza in forma dorita si se toarna din caramel peste,eu nu am pus tot caramelul sa nu fie prea gretos.Se mai lasa la frigider inca cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de queso con melocotones y caramel(Tort cu crema de branza ,piersici si caramel)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu caramel si mascarpone